Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Autobouwers houden van Forza 4

Autovista trekt allergrootste merken aan.

De telefoon staat bij ontwikkelaar Turn 10 sinds de onthulling van de Autovista modus in het aankomende Forza Motorsport 4 voortdurend roodgloeiend. Blijkbaar zijn autobouwers helemaal gek van de mogelijkheid om met behulp van de Kinect sensor rond hun wagens heen te lopen, waardoor ze nu allemaal hun bolides in Forza 4 willen zien opdraven.

Dan Greenawalt, de creative director bij Turn 10, geeft wat uitleg. "Door Autovista is het de eerste keer dat autobouwers ons opbellen en zeggen dat dit ongelofelijk is! Ze willen het zelfs tonen aan de hoogstgeplaatsten binnen hun bedrijf, wat een niveau is waar we tot nu toe nog nooit geraakt zijn met onze racegames", aldus Greenawalt.

"De mogelijkheid om met Kinect rond wagens te wandelen en ze, bijvoorbeeld, op die manier op een grote projector te bekijken heeft de interesse binnen verschillende departementen bij autobouwers kunnen aanwakkeren," gaat de man verder. "Meestal geraak je als ontwikkelaar van een racegame - waardoor je met licenties e.d. moet werken - slechts tot bij de marketing afdeling, maar door Autolog in Forza 4 geraken we zelfs tot bij de bazen van de autogiganten. Stuk voor stuk zijn ze het eens met elkaar dat deze modus een enorm potentieel in zich heeft."

Forza Motorsport 4 komt in de loop van oktober exclusief uit voor de Xbox 360. Als je Kinect in huis hebt, dan kun je het spel spelen met behulp van voice commands en motion controls, terwijl je in de aangehaalde Autovista modus je wagenpark in detail kan gaan bewonderen.

Een trailer voor Forza 4, die onder andere laat zien hoe Kinect je ervaring kan ondersteunen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen