Picture of Thomas Mak

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Featured articles

iOS-versie Borderlands 31 oktober beschikbaar

Nu ook Wub Wub op je iPad of iPhone

De Borderlands-ervaring is na 31 oktober niet meer exclusief voor de pc en consoles. Die datum verschijnt namelijk Borderlands Legends in de App Store voor de iPhone en iPad.

The Testament of Sherlock Holmes Review

Holmes gaat over lijken.

Sherlock Holmes, een van de bekendste fictieve personages, komt langzaam aan weer een beetje terug. Op het witte doek, maar ook op de spelcomputers. De Britse meesterspeurneus lost met zijn bovenmatige intelligentie de vreemdste misdaden op in het London van achter in de 19e eeuw. Maar wanneer hij in zijn nieuwste game, The Testament of Sherlock Holmes, een zaak onder de loep neemt krijgt hij te maken met een wel heel bizarre plotwending.

Cliff Bleszinski stopt bij Epic Games

Nooit meer 'bigger, better and more badass'?

Cliff Bleszinski heeft aangegeven te stoppen bij Epic Games, de studio verantwoordelijk voor vele games waaronder Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament en de Gears of War-serie. Na een loopbaan van meer dan twintig jaar bij de studio houdt Cliffy B het, in ieder geval voorlopig, voor gezien. Dit heeft gezorgd voor een stortvloed aan reacties. Binnen no time was 'Cliffy B' trending topic op twitter.

Op twitter meldde David Vonderhaar van Treyarch dat na het behalen van Prestige in de multiplayer van Black Ops 2 de behaalde levels voor je wapen niet terug worden gezet naar nul. In het vorige Call of Duty-deel was dit wel het geval en werd hierover veel geklaagd. Als je in de multiplayer jouw soldaat tot het maximale level hebt weten te brengen, kun je er voor kiezen om Prestige te gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een heel prestigieus level en krijg je hiervoor een speciaal embleem naast je gamertag. Je kunt meerdere keren prestigen.

Op de E3 kondigde Microsoft Xbox SmartGlass aan. SmartGlass maakt verbinding tussen je Xbox 360 en je tablet of smartphone. Op je device is dan extra informatie te zien over de game. Mogelijk worden er in de toekomst ook gameplay-elementen ontwikkeld voor het tweede scherm. Mogelijk heb je dan een grote map van de spelwereld op je scherm terwijl je speelt of kun je door de touchbediening makkelijk dingen uit bijvoorbeeld een inventaris selecteren. In die opzichten doet het dus een beetje denken aan de nieuwe controller van de Wii U.

Freakyforms Deluxe Review

Overbodige luxe.

Remakes zijn er in alle soorten en maten. Je hebt de cultgame die nu wél goed werd ontvangen, bijvoorbeeld Beyond Good and Evil. De oude klassiekertjes in een bundel zoals Ico en Shadow of the Colossus. Een verjaardagsuitgave als Halo Combat Evolved. En zo kunnen we nog even doorgaan. Op de 3DS hebben we onlangs een vrij bijzondere remake voor onze kiezen gekregen. Een game van nog geen jaar oud die op hetzelfde platform verscheen als download only-titel. Freakyforms Deluxe is een vreemde eend in de bijt.

Sleeping Dogs Review

Everybody was Kung Fu fighting!

Hoewel de game in februari 2011 al zo goed als klaar was, werd True Crime: Hong Kong geschrapt door uitgever Activision. CEO Kotick en kornuiten wilden enkel commerciële successen en de nieuwste telg in de open world-franchise True Crime paste niet in dat plaatje. De game was "simpelweg niet goed genoeg". Square Enix zag er daarentegen wel heil in en kocht niet veel later de rechten van het spel. Omdat de naam True Crime nog altijd in bezit is van Activision ligt de game nu in de winkels met de titel Sleeping Dogs.

FIFA 13 voor de PS3 en Vita

Geen cross-buy, geen cross-play.

Op de Gamescom is bekend gemaakt dat sommige PlayStation-games een Cross Buy-functie ondersteunen. Dit houdt in dat wanneer je in bezit bent van zowel een PS3 als een Vita, je een game kan kopen op het ene platform, maar het spel ook gratis kan downloaden op het andere. Lees hier meer over in het nieuwsbericht van gisteren.

De welbekende killstreaks uit de Call of Duty-franchise maken in het nieuwste deel, Black Ops 2, plaats voor score streaks. Dat is bekend gemaakt op de Gamescom, die deze week plaats vindt in Keulen. Een andere naam, maar aan het principe is weinig verandert.

FeatureBorderlands 2 Preview

Wil de grenzen verleggen.

Een blik op een van de vele karakteristieke screenshots is genoeg om te weten over welke game dit artikel gaat. In 2009 was Borderlands een verrassende en frisse game. De "aanrader voor mensen die dingen omver willen knallen, cijfertjes damage willen zien rondvliegen en dit allemaal willen vieren met een nieuw stukje uitrusting," werd door ons beloond met een mooie acht. Tot teleurstelling van ondergetekende was het vervolg, dat op 21 september uitkomt, niet erg groots aanwezig op de afgelopen E3 in Los Angeles. Toch moeten we er voor zorgen dat deze toffe game niet helemaal wordt ondergesneeuwd tussen al het overige najaarsgeweld. Hoogste tijd dus voor een preview van Borderlands 2.

Luigi's Mansion voor de 3DS uitgesteld

Eerste helft 2013, lekker concreet.

Luigi's Mansion voor de 3DS, die de ondertitel Dark Moon draagt, is uitgesteld naar de eerste helft van 2013. De titel stond oorspronkelijk gepland voor het eind van dit jaar. Nintendo of America heeft laten weten dat deze deadline niet gehaald gaat worden, maar kan nog geen concrete datum noemen. Ook is er geen reden genoemd voor het uitstel. We gaan er van uit dat dit ook geldt voor de Europese versie van de game.

Hoewel dé shooter van dit najaar voor EA nog niet eens uit is, komen we steeds meer te weten over hun grote release van 2013. Battlefield 4 werd onbedoeld (?) prijs gegeven toen gamers die een pre-order plaatste voor Medal of Honor: Warfighter toegang werd beloofd voor de bèta van Battlefield 4. Karl Troedsson, algemeen manager van DICE, heeft nu bevestigd dat het nieuwe deel in de serie, die vandaag haar tiende verjaardag viert, zich gewoon in het heden afspeelt.

NBA 2K13-nieuwtjes

Met onder andere Jay-Z en Move en Kinect.

Voor de lage landen zijn de nieuwe FIFA en Pro Evolution Soccer steevast de twee interessantste sportgames van het jaar. Maar qua sfeer, sportbeleving en authenticiteit komt er de laatste paar jaren geen enkele game in de buurt van de NBA 2K-serie. De basketbalgame scoort telkens hoge reviewcijfers en ook NBA 2K13 lijkt weer een geweldige editie te worden. De laatste nieuwtjes hierover even op een rijtje:

Kickstart voor Ouya voorbij

Ruim acht keer het gevraagde bedrag.

Het initiatief voor een hackbare Android-console dat een maand geleden op crowdfunding-website Kickstarter werd gezet, heeft aan het eind van de campagne meer dan 8,5 miljoen dollar opgehaald. Het doel was om in een maand 950 duizend dollar in te zamelen. Dit bedrag was nodig om de console te realiseren. De interesse was enorm, dat bleek al in de eerste twee dagen. Daarin werd al meer dan 2 miljoen gedoneerd.

XBLA-titel Battleblock Theater is af

Van de makers van Castle Crashers

De nieuwe game van ontwikkelstudio The Behemoth is klaar wat betreft programmeerwerk. Dit liet men weten op de Comic Con. Battleblock Theater is een platformgame voor meerdere spelers die alleen verschijnt als downloadable game op Xbox Live Arcade. Net als de bekendste andere game van de ontwikkelaar, Castle Crashers, onderscheidt de game zich vooral op het gebied van grafische stijl.

Special Edition Ni No Kuni onthuld

Ni No Kuni Wrath of the White Witch Wizard's Edition. Het klinkt wel lekker.

Er is een Special Edition van Ni No Kuni: Wrath of the White Witch onderweg. Dat maakte uitgever Namco Bandai bekend. De jRPG komt begin 2013 uit en is een exclusieve PS3-titel. De game is al een tijd uit in Japan, ook op de Nintendo DS overigens, maar heeft het westen nog niet bereikt.

Nieuwe versie van Nuketown in Black Ops 2

Maar niet voor iedereen...

Een van de populairste multiplayermaps uit Call Of Duty Black Ops maakt zijn rentree in Black Ops 2. Nuketown 2025 wordt een futuristische remake van het kleine, chaotische level uit het vorige deel.

Cloud-dienst Gaikai gekocht door Sony

Voor het luttele bedrag van €300.000.000

De geruchten dat Gaikai in de verkoop zou gaan gingen al langer de ronde, maar nu is er officieel een koper te melden. Sony heeft maarliefst 300 miljoen euro overgemaakt en is nu eigenaar van de cloud-dienst. Dit hebben beide bedrijven te kennen gegeven middels een persbericht.

Online diensten voor de Wii U zijn gratis

Geen Premium/Elite/Plus/Gold bij Nintendo.

Voor de online diensten waarvan spelers gebruik kunnen maken op de Nintendo Wii U worden geen extra kosten in rekening gebracht. De service is te gebruiken zonder dat je daar een abonnement voor hoeft af te sluiten. Om overal gebruik van te kunnen maken bij de Xbox 360 moet dat bijvoorbeeld wel. Nintendo's president Satoru Iwata liet in een gesprek met aandeelhouders weten dat het Japanse bedrijf niet die richting op gaat.

Valve komt met Source Filmmaker

Gratis software laat je jouw eigen Team Fortress 2 animaties maken.

Source Filmmaker, een gratis programma voor PC en MAC dat spelers hun eigen animatiefilmpjes van Team Fortress 2 laat maken, verschijnt later dit jaar. Dat heeft Valve aangekondigd.

Na Tomb Raider-reboot kunnen we meer Lara Croft verwachten

"We weten precies waar we heen gaan met Lara", hint Crystal Dynamics.

Na de reboot van Tomb Raider in Maart 2013, gaan we nog meer games zien met de 'nieuwe' Lara Croft in de hoofdrol. Dat blijkt uit de woorden van Karl Stewart, global brand director van ontwikkelstudio Crystal Dynamics. "Ik moet oppassen met wat ik zeg, want ik weet precies waar we heen gaan met Lara. Je moet naar de toekomst kijken. Het wordt niet slechts één game.", hint Stewart in gesprek met Videogamer.

Het zijn goede tijden om sportliefhebber te zijn. Het Europees kampioenschap voetbal is in volle gang, Wimbledon is net begonnen en tegen de tijd dat we daar mee klaar zijn maken we ons alweer op voor de Olympische Spelen en de Tour de France. Een heerlijke sportzomer dus. Voor wie niet louter passief op de bank wil hangen om urenlang wedstrijden, analyses en samenvattingen te kijken, komen er genoeg bijbehorende games uit. Zo ook Pro Cycling Manager 2012.

Eerste Vorige