Picture of Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Featured articles

Horrorgames associeer je niet snel met een open spelwereld. Vaak is er sprake van een strakke regie, zodat de opbouw naar schrikmomenten helemaal juist is afgesteld. Daar is niets mis mee, want dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Toch pakt ontwikkelaar Tango Gameworks het met The Evil Within 2 anders aan. In dit vervolg staan open gebieden en keuzevrijheid voorop, wat des te opvallender is als je de uiterst lineaire voorganger hebt gespeeld. Je wordt niet tot een bepaalde speelstijl gedwongen, maar kiest je eigen pad. Die visie sijpelt in allerlei onderdelen van de game door. Maar met succes?

Dissidia: Final Fantasy NT is even complex als chaotisch

Maar toch niet zo ingewikkeld als het lijkt.

In Dissidia: Final Fantasy NT gaan bekende Final Fantasy-personages met elkaar op de vuist in nostalgische levels, terwijl op de achtergrond een blik vol remixes uit geliefde soundtracks wordt opengetrokken. Ongegeneerde fanservice dus. Noem het gerust Super Smash Bros. à la Square Enix. De door Team Ninja (Dead or Alive, Ninja Gaiden) ontwikkelde vechtgame is al sinds 2015 in Japanse arcadehallen te vinden en komt begin 2018 tevens voor de PlayStation 4 uit. Voor het eerst kan ook het Westen aan de slag met de game.

Huurling Cole Black is in de war. Nadat het op het nippertje mislukt om het leven van een ontvoerde vrouw te redden, verliest hij de grip op de realiteit. Terwijl hij gedwongen wordt een VR-headset te dragen die hem zijn herinneringen opnieuw laat beleven, hangt hem één vraag constant boven het hoofd: 'Wat is echt?' Daarop vind je antwoord in Get Even van The Farm 51, de Poolse studio die eerder voor Painkiller: Hell & Damnation verantwoordelijk was. Get Even blijkt een game met zoveel verschillende gezichten dat zelfs de eigen makers moeite hebben om het te classificeren.

Sony toont tijdens de E3 nieuwe gameplay van God of War. Daarin staat de relatie met zijn zoontje centraal. Naarmate de game vordert, leert hij telkens meer vaardigheden en wordt hij een handigere partner tijdens gevechten.

Sony maakt tijdens zijn E3-conferentie bekend dat Shadow of the Colossus wordt overgezet naar de PlayStation 4. De port is is ontwikkeling bij Bluepoint Games, die eerder het origineel ook al overzette van de PlayStation 2 naar de PlayStation 3.

Tokyo RPG Factory werkt aan Lost Sphear

Spirituele opvolger van I Am Setstuna.

Uitgever Square Enix en ontwikkelar Tokyo RPG Factory onthullen Lost Sphear, een JRPG die in 2018 voor de pc, PlayStation 4 en de Nintendo Switch lanceert. Eerder werkte hetzelfde team aan I Am Setsuna. Dit keer komt de game niet alleen digitaal maar ook fysiek uit.

Xbox Game Pass - Prijs, alle games, hoe het werkt

Onbeperkt toegang tot honderden Xbox-games.

Xbox Game Pass is een nieuwe abonnementsdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot meer dan 100 games. Op z'n Neflix, dus. Maar er zijn belangrijke verschillen, zoals je hieronder leest.

Release Far Cry 5 bekend

Als ook een hoop info over de gameplay.

Ubisoft maakt bekend dat Far Cry 5 op 27 februari 2018 lanceert voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De releasedatum van Far Cry 5 is vastgesteld op 27 februari 2018 en de first-person shooter speelt zich af in een hedendaags Amerika. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Uitgever NIS America onthult dat Ys 8: Lacrimosa of Dana vanaf 15 september in Europa verkrijgbaar is. De actie-RPG lanceert dan voor de PlayStation 4 en de PlayStation Vita. De Vita-versie is sinds juli 2016 uit in Japan, de PlayStation 4-versie sinds afgelopen februari.

Microsoft maakt bekend dat de abonnementsdienst Xbox Game Pass op 1 juni aanstaande lanceert. Voor een vast bedrag per maand krijg je daarmee toegang tot meer dan honderd games. Als je Xbox Live Gold-lid bent, kun je jezelf nu al aanmelden om er gelijk mee aan de slag te gaan.

De Poolse productiemaatschappij Platige Image werkt aan een tv-serie van The Witcher. Deze is net zoals de games gebaseerd op de boekenreeks van auteur Andrzej Sapkowski en is in de toekomst op Netflix te zien.

De Japanse ontwikkelaars Masaya Matsuura en Keiichi Yano starten een Kickstarter-campagne voor Project Rap Rabbit, een ritmegame met een verhaal. Eerder werd de game al onthuld in een Project Rap Rabbit teaser, nu is duidelijk hoe de gameplay in elkaar zit.

Alan Wake vanaf 15 mei niet meer te koop

Dit weekend nog met 90 procent korting verkrijgbaar.

Remedy Entertainment maakt bekend dat de digitale versie van Alan Wake vanaf 15 mei niet meer op Steam en in de Xbox Games Store te koop is. Dit vanwege muzieklicenties die niet vernieuwd zijn. De standalone uitbreiding American Nightmare blijft wel verkrijgbaar. Op de Xbox One is de Xbox 360-versie te spelen via backwards compatibility.

Bethesda dwingt naamswijziging Prey for the Gods af

Omdat het woord 'Prey' er in zit.

De indiegame Prey for the Gods gaat voortaan als Praey for the Gods door het leven, zo maakt No Matter Studios bekend. Het driekoppige team is daartoe gedwongen door Bethesda en moederbedrijf Zenimax Media, die het handelsmerk 'Prey' hebben vastgelegd.

Eerste Vorige