Picture of Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Featured articles

Konami bestaat dit jaar 50 jaar, en daarom brengt de uitgever klassieke games opnieuw uit als Anniversary Collections. De eerste daarvan is de Arcade Classics-bundel, met daarin de games Haunted Castle, Typhoon, Gradius, Gradius 2, Life Force, Thunder Cross, Scramble en TwinBee.

The Behemoth hint naar Switch-versie Castle Crashers

Update: Bevestiging, ook voor PS4.

Update: Castle Crashers Remastered komt niet alleen naar de Nintendo Switch, maar ook naar de PlayStation 4. Dat bevestigt The Behemoth vandaag. De Switch-versie heeft HD-rumble en is in multiplayer speelbaar met twee losse Joy-Con. Op de PlayStation 4 kleurt de verlichting van de controller mee met de kleur van je personage. Deze versies komen ergens in de zomer van dit jaar uit.

Xaviant Games trekt de stekker uit zijn battle royale-game The Culling, zo maakt de studio vandaag bekend. Op 15 mei worden de servers offline gehaald. Vanaf dan is de game niet meer online te spelen. Voor die tijd al worden microtransacties stopgezet en online winkelpagina's teruggetrokken.

Rebellion kondigt Sniper Elite V2 Remastered aan

Plus Sniper Elite 3 Ultimate Edition voor Switch en meer.

Ontwikkelaar Rebellion werkt momenteel aan vier verschillende Sniper Elite-games, zo maakt de studio bekend. Een daarvan is Sniper Elite V2 Remastered, een opgepoetste versie van Sniper Elite V2 uit 2012. Deze editie komt later dit jaar uit voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Co-op zombie-shooter Back 4 Blood in ontwikkeling

Van de makers van Left 4 Dead en Evolve.

Turtle Rock Studios kondigt Back 4 Blood aan, een coŲperatieve first-person shooter met zombies als vijanden. Het is een spirituele opvolger van Left 4 Dead, waar dit team in 2008 verantwoordelijk voor was. De vorige game van Turtle Rock Studios was daarnaast ook een co-op shooter, namelijk Evolve.

Xbox Live breidt uit naar Android en iOS

Microsoft staat open voor Switch en PS4.

App-ontwikkelaars kunnen voortaan Xbox Live-integratie aan hun mobiele games toevoegen, zo maakt Microsoft bekend. Met de Xbox Live SDK kiezen ze zelf welke onderdelen ze in hun titels willen verwerken, van veilig inloggen op een bestaand Xbox Live-account tot achievements en vriendenlijsten.

Microsoft maakt bekend dat Minecraft beschikbaar wordt gesteld aan Xbox Game Pass-abonnees. De game is vanaf 4 april speelbaar. Een Xbox Game Pass-abonnement kost 9,99 euro per maand en biedt toegang tot meer dan honderd Xbox One- en Xbox 360-games, waaronder sinds kort ook Just Cause 4.

Ontwikkelaar Team Cherry maakt bekend dat er toch een fysieke versie van Hollow Knight uitkomt. Het team heeft een nieuwe partner gevonden in Fangamer, nadat eerder soortgelijke plannen met Skybound Games werden geannuleerd.

Halo: The Master Chief Collection komt naar pc

En bevat straks ook Halo: Reach.

Microsoft maakt bekend dat Halo: The Master Chief Collection later dit jaar ook op de pc uitkomt. De bundel met daarin alle Halo-delen tot deel 5 is straks verkrijgbaar via de Microsoft Store en Steam. Daarnaast is het de eerste keer dat Halo: Reach er deel van uitmaakt.

Uitgever WB Games toont vandaag de eerste gameplay-beelden van de AR-game Harry Potter: Wizards Unite. De game is in ontwikkeling bij Niantic, de studio achter Pokťmon Go. Grotendeels wordt dan ook een soortgelijk stramien gevolgd.

Square Enix onthult Octopath Traveler: Conquerors of the Continent voor Android en iOS. De JRPG is een prequel op Octopath Traveler voor de Nintendo Switch en is vooralsnog enkel voor Japan aangekondigd, waar het een free-to-play-titel betreft.

Ontwikkelaar BioWare maakt bekend dat er op 12 maart een patch voor Anthem uitkomt, die het probleem met crashende PlayStation 4-consoles voorkomt. Honderden Anthem-spelers kregen daar de afgelopen tijd mee te maken. Tijdens het gamen viel hun console spontaan uit.

Merchandise-verkoper Mondo brengt in samenwerking met Konami de soundtrack van Silent Hill 2 uit op vinyl. Het is de eerste keer dat de muziek van deze horrorgame op dit medium beschikbaar is. In het verleden kwam er wel al eens een cd van uit.

Microsoft maakt bekend dat Just Cause 4 vanaf 6 maart te downloaden is als onderdeel van het Xbox Game Pass-abonnement. Dat is relatief snel na de oorspronkelijke releasedatum, want de game lanceerde in december van 2018.

Nintendo kondigt de Nintendo Labo VR Kit aan, met als hoofdcomponent een virtual reality-bril van karton waar de Nintendo Switch in past. De Starter Set bevat daarnaast de blauwdrukken en materialen om een geweer mee in elkaar te knutselen.

Microsoft werkt mogelijk aan een Xbox One S-versie zonder fysieke disc drive. Deze nieuwe console zou de naam Xbox One S All-Digital Edition dragen en al in mei te koop zijn, met een officiŽle aankondiging in april. Daarover gaan nu verschillende geruchten.

Chromatic Games kondigt Dungeon Defenders: Awakened aan, een direct vervolg op Dungeon Defenders 2 uit 2015. Om de game te verwezenlijken, is een Kickstarter-campagne gestart. Wordt het doel van circa 220 miljoen euro behaald, dan lanceert de titel in oktober voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Online zijn de eerste volledige afbeeldingen opgedoken van Sonic, zoals hij straks te zien is in de Sonic the Hedgehog live action-film. Ze zijn afkomstig van Hamagami/Carroll, het marketingbureau dat als taak had om Sega's mascotte voor het witte doek te ontwerpen.

CD Projekt Red onthult Crimson Curse, een uitbreiding voor de gratis online kaartgame Gwent: The Witcher Card Game. De nieuwe kaarten hebben een vampierenthema, gebaseerd op het personage Dettlaff van der Eretein uit The Witcher 3: Blood and Wine.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment maakt bekend dat Apex Legends de kaap van 50 miljoen spelers heeft bereikt. Dat aantal is in een maand tijd behaald, met een verdubbeling in het aantal spelers sinds de telling halverwege februari.

Eerste Vorige