Picture of Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Featured articles

Detroit: Become Human is in de afgelopen vijf maanden 2 miljoen keer verkocht. Sony maakt het aantal op Twitter bekend en feliciteert ontwikkelaar Quantic Dream met het behalen van deze mijlpaal. De studio vertelt vervolgens dat de game de snelst verkopende Quantic Dream-titel tot op heden is.

IDW Games brengt samen met Konami in 2019 Metal Gear Solid: The Board Game uit. Het bordspel is gebaseerd op de eerste Metal Gear Solid-game, die in 1998 op de eerste PlayStation-console uitkwam.

Gratis Monster Hunter World-demo onthuld

Slijp je katana maar alvast.

Capcom maakt bekend dat er vanaf morgen (12 december) een gratis demo te downloaden is van Monster Hunter World. Daarin kun je alle klassen en bijbehorende wapens uitproberen op monsters tot maximaal rank 3.

Hardware-fabrikant 8Bitdo brengt binnenkort een adapter uit voor de PlayStation Classic, zodat je er andere controllers op aan kunt sluiten. Waaronder de DualShock 4, wat van belang is omdat de standaard PlayStation Classic-controllers geen analoge sticks bezitten.

Steam-concurrent Epic Games Store gelanceerd

Met om de twee weken een gratis game.

Epic Games lanceert zijn eigen distributieplatform voor pc-games, de Epic Games Store. Voor ontwikkelaars is een belangrijk verschil met Steam dat ze onder de streep meer inkomsten krijgen per verkochte game. Waar Valve 30 procent van de aankoopprijs voor zichzelf houdt, is dat bij Epic Games slechts 12 procent.

Square Enix maakt bekend dat er nu een gratis demo van Shadow of the Tomb Raider te downloaden is voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lara's nieuwste avontuur is al een tijdje te koop, op deze manier brengt de uitgever de game na release opnieuw onder de aandacht.

Epic Games maakt bekend dat Fortnite Season 7 vandaag van start is gegaan. Het seizoen staat in het teken van de kerstdagen. De ijsberg die al weken dichterbij komt, is nu onderdeel van de map zodat je nieuwe, besneeuwde gebieden kunt bezoeken. Inclusief ziplines, waarmee je snel van A naar B zoeft.

Below release bekend

Vijf jaar na aankondiging.

Ontwikkelaar Capybara Games maakt bekend dat Below vanaf 14 december te spelen is op de pc en Xbox One. De game werd reeds in 2013 aangekondigd, maar daarna meerdere malen uitgesteld.

Assassin's Creed Odyssey december-update bevat Celestial Pack

Plus nieuwe quests, verbeterde fotomodus.

Ubisoft brengt deze maand nieuwe, gratis content uit voor Assassin's Creed Odyssey - waaronder de Celestial Pack. Deze bestaat uit een spookachtige gear set, met bijpassend paard en een skin voor je schip als onderdeel van de Celestial Naval Pack.

Epic Games onthult Fortnite Creative

Voor je extra dosis Minecraft.

Fortnite krijgt een nieuwe modus waarin het bouwen van je eigen werelden en game-modi centraal staat onder de naam Fortnite Creative. Dat maakt ontwikkelaar Epic Games bekend. De modus is apart op te starten, los van Battle Royale en Save the World.

Bandai Namco toont in een nieuwe trailer voor Tekken 7 de eerste gameplay van het personage Negan, die later als onderdeel van de tweede season pass uitkomt. Negan is bekend uit The Walking Dead en zijn stem wordt verzorgd door acteur Jeffrey Dean Morgan, die het personage speelt in de tv-serie.

Ontwikkelaar Drinkbox Studios onthult dat Guacamelee 2 vanaf 10 december ook voor de Nintendo Switch beschikbaar is. De metroidvania-game met worstel-elementen lanceert dan in de eShop. Guacamalee 2 is reeds uit voor de pc en PlayStatiion 4.

Ontwikkelaar Grinding Gear Games maakt bekend dat Path of Exile voor de PlayStation 4 is uitgesteld naar februari 2019. De studio is te laat met het certificatie-proces, dat door de drukke kerstmaand langer duurt dan verwacht.

De voortgang die je momenteel in de Red Dead Online beta maakt, blijft mogelijk niet behouden zodra de testperiode er op zit. Daarvoor waarschuwt Rockstar Games in een nieuwe blogpost. Je online ranking en statistieken kunnen gereset worden wanneer de ontwikkelaar aanpassingen maakt.

Negen van de twintig games op de PlayStation Classic betreffen PAL-versies, wat betekent dat ze de originele 50 Hz-frequentie aanhouden. Dit zijn de versies die we in Europa gewend zijn, maar die trager afspelen dan de oorspronkelijke 60 Hz-versies (NTSC) die Amerikaanse gamers destijds speelden.

Red Dead Online heeft battle royale

Ook andere modi onthuld.

Red Dead Online bevat een battle royale-modus voor 32 spelers onder de naam Make It Count. Op o.a. de maps Strawberry, Stillwater Creek en Tall Trees dien je als laatste over te blijven terwijl het speelveld door een krimpende cirkel telkens kleiner wordt.

De Japanse speelgoedfabrikant Bandai onthult vandaag een speciaal Tamagotchi-ei, met daarin een Eevee. De 133e Pokémon staat weer helemaal in de spotlight sinds de lancering van Pokémon Let's Go.

Eerste Vorige