Picture of Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Featured articles

De aankomende patch voor Wargroove voegt checkpoints toe aan missies. Die kun je zelf aanmaken wanneer je niet zeker bent of een bepaalde zet wel de juiste is. Mocht je het verkeerd hebben ingeschat, dan kun je opnieuw spelen vanaf je eerdere checkpoint. Er kan echter maar één checkpoint per keer aangemaakt worden.

Acteur Alfonso Ribeiro mag geen auteursrecht aanvragen op de Carlton Dance, concludeert de U.S. Copyright Office. Een rechtszaak aan het adres van Epic Games en Take Two Interactive is daarmee voorlopig van de baan. De danspasjes zijn als emotes te vinden in Fortnite en NBA 2K19.

Razer Games Store sluit de deuren

Nog geen jaar online geweest.

De Razer Games Store stopt vanaf 28 februari met de verkoop van digitale games, zo maakt Razer bekend. De webwinkel heeft dan slechts tien maanden bestaan, de lancering ervan vond namelijk in april van 2018 plaats.

Pimp My Run-update Dead Cells ook uit op consoles

Spelbalans volledig op de schop.

De Pimp My Run-update voor Dead Cells is nu ook uit voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One, zo maakt ontwikkelaar Motion Twin bekend. De update lanceerde al eerder voor de pc en balanceert de volledige game opnieuw. Ook is er een nieuwe modus toegevoegd, Custom Game.

Team Cherry kondigt Hollow Knight: Silksong aan, met daarin het personage Hornet in de hoofdrol. Eerder was de verwachting dat dit een downloadbare uitbreiding voor Hollow Knight zou zijn, maar het blijkt een volwaardige sequel.

Epic Games maakt bekent dat de Fortnite season 8 battle pass gratis te verdienen is. Daarvoor moet je wel 13 Overtime Challenges behalen, die de komende tijd aan de game zijn toegevoegd. Normaliter zijn Battle Passes betaalde content voor de free-to-play-shooter. Op de volgende pagina lees je wat je moet doen om de Season 8 Battle Pass te verdienen: Fortnite Overtime Challenges - Season 7 Week 11 Challenges voltooien en de Season 8 Battle Pass verdienen

Final Fantasy 9 uit voor Switch en Xbox One

Releasedatum Final Fantasy 7-ports ook bekend.

Final Fantasy 9 is nu te downloaden voor de Nintendo Switch en Xbox One, zo maakt Square Enix bekend. Eerder werd de klassieke JRPG wel al voor deze platformen onthuld, maar een specifieke releasedatum bleef uit.

Nintendo kondigt Super Mario Maker 2 aan voor de Nintendo Switch. In deze sequel op het origineel voor de Wii U en Nintendo 3DS bouw je opnieuw je eigen Mario-levels en download je die van anderen. De game komt in juni uit.

Suicide Squad-skins nu uit voor PS4-versie PUBG

Je portemonnee pleegt er zelfmoord van.

De Suicide Squad-skins die eerder al te koop waren voor de pc- en Xbox One-versies van Playerunknown's Battlegrounds, zijn nu ook tijdelijk op de PlayStation 4 te downloaden. Het aanbod loopt nog tot 6 maart, daarna worden de skins weer teruggetrokken.

Apex Legends krijgt mogelijk een singleplayer-modus, als ook de optie om in teams van twee te spelen. Dataminer ShiinaBR ontdekte verwijzingen naar 'solo mode' en '2-man quads' in de bronbestanden van de game. Ontwikkelaar Respawn Entertainment bevestigt nog niets.

Ubisoft maakt bekend dat Trials Rising na de lancering nieuwe tracks krijgt als onderdeel van de Expansion Pass. Het betreft meer dan 55 levels, onderverdeeld in de uitbreidingen Sixty-Six, Crash and Sunburn, de Stuntman Rider Pack en de Samurai Pack. Daar horen ook nieuwe outfits bij om te ontgrendelen.

Ontwikkelaar The Farm 51 kondigt Chernobylite aan, een survival horror-game die zich afspeelt rond de bekende kerncentrale van Tsjernobyl. Eerder was de studio verantwoordelijk voor Get Even.

Fear The Wolves verlaat Early Access

Battle royale van de makers van S.T.A.L.K.E.R.

Ontwikkelaar Vostok Games maakt bekend dat Fear The Wolves Early Acess heeft verlaten en nu dus officieel te koop is. Normaliter kost de first-person battle royale-game 19,99 euro. Tot 12 februari is de game echter gratis te spelen. Bevalt het je, dan geldt er in die periode ook een korting van 50 procent op de aankoopprijs.

Sony maakt bekend dat de PlayStation 4 inmiddels meer dan 94,2 miljoen keer verscheept is. In de laatste drie maanden van 2018 betrof het 8,1 miljoen geleverde consoles aan winkels. In heel 2018 verscheepten er 17,7 miljoen stuks, iets meer dan de Nintendo Switch met 17,4 miljoen sales.

Nintendo maakt bekend te werken aan Dr. Mario World, een nieuwe puzzelgame voor smartphones. Het betreft een free-to-play-titel die in de aankomende zomerperiode lanceert. Of dat ook geldt in Europese landen, is nog niet helemaal zeker.

Capcom overweegt Resident Evil 3 remake

Als er genoeg vraag naar is.

Capcom overweegt een remake van Resident Evil 3, zo verklaart producent Yoshiaki Hirabayashi van de Resident Evil 2-remake in een interview met het Japanse GameWatch. Er moet vanuit gamers dan wel genoeg vraag naar blijken. "Als spelers enthousiast zijn over Resident Evil 2 en dat masaal laten weten, dan is dat voor ons een goede indicatie," aldus Hirabayashi.

Update 29-02-2019: Modder CaptRobau laat ons weten dat de Remako HD-mod vanaf nu te downloaden is en onder andere werkt met de Steam-versie. Let op, na installatie zijn achievements en cloud saves uitgeschakeld. Het installeren ervan vereist verschillende stappen. Zo heb je ook de 7th Heaven mod manager nodig. Een installatiegids en meer vind je via onderstaande link.

Tsjechische webshops bieden de Assassin's Creed 3 Liberation Collection aan, ook al is deze bundel nog niet officieel door Ubisoft aangekondigd. Mocht het waar blijken te zijn, dan komt deze ook uit voor de Nintendo Switch.

Square Enix deelt vijf video's op YouTube die samen de Memory Archive voor Kingdom Hearts 3 vormen. Ze dienen als recap-video's die het verhaal tot dusver uitleggen. Kingdom Hearts 3 is namelijk een direct vervolg op alle voorgaande games en concludeert de saga.

Eerste Vorige