Picture of Gerard Sombroek

Gerard Sombroek

Reviewer

Gerard's game-verslaving begon met zijn eerste LCD-game 'Robotmaker'. Daarna is het alleen maar erger geworden. Gerard is al enige jaren actief in het game-review wereldje. Zo is hij hoofdredacteur van NEGS geweest en is hij ook professioneel redacteur bij ÚÚn van de grootste ICT-uitgevers in Nederland.

Featured articles

Legend of Grimrock Review

Juweeltje voor de fans.

Legend of Grimrock is een RPG voor hen die al games speelden vˇˇrdat gamen in was. Toen gamen nog gezien werd als een loser-achtige bezigheid die pokdalige brildragende sociale paria's van de straat afhielden. Legend of Grimrock is old school, hardcore en moeilijk, zoals gamen vroeger ook was. Net als Legend of Grimrock is deze review voor hen die toen al wisten wat heel de wereld sinds vijf jaar pas weet: gamen is cool.

FeatureAssassin's Creed 3 Preview

We mogen eindelijk praten over de demo die we zagen!

De Ezio-trilogie is afgesloten met Revelations, maar dat betekent natuurlijk niet het einde van de Assassin's Creed-reeks. Desmond - het eigenlijke hoofdkarakter van de reeks - heeft zijn verhaal nog steeds niet afgerond, dus er valt nog genoeg te beleven. In Assassin's Creed 3 krijgen we met een nieuwe held te maken in een nieuwe periode in de geschiedenis. De held: Connor, een halfbloed native American. De setting: de Amerikaanse revolutie.

Street Fighter x Tekken Review

Lekkere cocktail.

Als je twee (of meer) ontzettend lekkere drankjes met elkaar mixt, kan hier een nog lekkerder drankje uit voortkomen. Denk aan sinas met cola, bier met 7up of een sex on the beach cocktail. Maar soms kan er ook rommel uit voortkomen, zoals bij cola met Baileys het geval is. Dit is ook het geval bij vechtspellen. De twee 'drankjes' die we mixen: Street Fighter en Tekken. Wat wordt het resultaat?

FeatureMax Payne 3 Hands-on

Wij speelden hem!

Acht jaar, zolang is het alweer geleden dat we voor het laatst hebben mogen genieten van het dramatische en gewelddadige leven van Max Payne. De typische film noire held met cynische levensblik en dodelijke revolverhand is bij vele gamers nog steeds een favoriet. Het goede nieuws is dan ook dat Max Payne na bijna tien jaar terugkeert. Nog ouder, nog cynischer, nog dodelijker, maar wel in het zonnige Sao Paulo, BraziliŰ. Geluksvogel die ik ben, heb ik bij Rockstar een voorproefje gekregen en alvast een leveltje mogen spelen.

Alan Wake's American Nightmare Review

Alan Wake, van schrijver tot commando.

Ik ben een grote Alan Wake fan en ik was dan ook bijzonder in mijn nopjes toen ik de opdracht kreeg Alan Wake's American Nightmare te reviewen. Maar aan de andere kant stelde ik mij er niet veel van voor. Het is immers een 'download only' titel en hoewel daar weinig mee mis is, zie ik 'download only' games die een grote naam dragen een beetje als de goedkope Disney-vervolgen van de echte kaskrakers. Hoe blij ben ik dan ook te melden dat ik het bij Alan Wake's American Nightmare totaal bij het verkeerde eind had!

Catherine Review

Huisje boompje beestje of jong en wild?

Een puzzelgame met levenslessen voor 30-plussers, zo kun je Catherine het beste omschrijven. Catherine vertelt het verhaal van de 32-jarige Vincent wiens leven behoorlijk op z'n kop komt te staan. Een game die voor de verandering eens niet gaat over de wereld redden en monsters beschieten, maar een game die uit het leven lijkt te zijn gegrepen.

Er zijn al onnoemelijk veel Resident Evil games verschenen, maar Resident Evil: Revelations is de allereerste voor de 3DS. Toen ik het spel opstartte moest ik onmiddellijk denken aan Resident Evil: Dead Aim, die in 2003 uitkwam voor de Playstation 2. Revelations speelt zich namelijk, net als Dead Aim, voor een groot deel af op een cruiseschip.