Picture of Mike van Schijndel

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carriŤre als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Featured articles

Thief review

't Hieft lang genoeg geduurd.

Might & Magic X: Legacy review

Krachtvoer voor ijzervreters.

Teslagrad review

Gillen. Krijsen. Schreeuwen. Vloeken.

Dragon's Crown review

Heupen, borsten en rondvliegende hamers.

Het werk van Vanillaware's grondlegger George Kamitani voor Dragon's Crown wordt nogal eens neergesabeld als seksistisch, puberaal en plat. Uitpuilende boezems en schaars geklede vamps zijn meer de regel dan de uitzondering in deze kleurrijke beat-'em-up voor PlayStation 3 en Vita. Nu de game daadwerkelijk uit is, wordt het grotere plaatje zichtbaar. Is Dragon's Crown vooral gemaakt om de op hol geslagen fantasie van een 14-jarige te plezieren, of schuilt er meer achter?

The Bureau: XCOM Declassified review

Buitenaards gemiddeld.

Amerika, jaren '60. De wereldwijde paranoia van de Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt als de aarde massaal wordt aangevallen door The Outsiders, een groep mysterieuze buitenaardse wezens. Jij bent William Carter, speciaal agent van The Bureau of Operations and Command - beter bekend als XCOM. Samen met een handjevol loyale XCOM agenten is het aan jou om dat buitenaardse gespuis van de aardbodem af te knallen.

Total War: Rome II review

Zo vertrouwd als de weg naar Rome.

Total War: Rome II is groot. Bij het zien van de uitgestrekte en weelderig vormgegeven campagnekaart is dit direct duidelijk. Maar liefst 173 regio's - van EthiopiŽ tot BrittanniŽ - wachten op de ultieme verovering, met een campagneduur van 300 jaar (en de optie om daarna verder te knokken), twaalf volkeren en een verpletterende 700 unieke eenheden. Creative Assembly zet hoog in en belooft de diepste, meest diverse en meest ambitieuze strategiegame van de studio tot op heden.

Divinity: Dragon Commander Review

De politiek bedrijven op een draak met jetpacks, wat kan er mis gaan?

Games zijn over het algemeen niet de uitgekozen plaats om politieke vraagstukken te beslechten. We slachten trollen in zompige grotten en binden de strijd aan met mechanische reuzen in verpulverde ruÔnes, maar weinig ontwikkelaars wagen hun vingers te branden aan de schermutselingen in de politieke arena. Divinity: Dragon Commander neemt een gedurfde stap en confronteert je met kwesties als euthanasie, het homohuwelijk en publieke gezondheidszorg. Tussen alle verhitte debatten door raas je als een malle met een met jetpacks-bewapende draak over het strijdveld.

Gone Home Review

Oost west, thuis best?

Twintiger Kaitlin Greenbriar staat na een lange reis door Europa in het holst van de nacht voor het nieuwe huis van haar familie in Portland, Oregon. Buiten waait de wind en de regen druipt nog net niet van je beeldscherm af. Op de voordeur hangt een mysterieus briefje van zusje Sam: "Ik ben weg. Probeer me niet te vinden. Ooit zien we elkaar weer." De toon is gezet.

The Elder Scrolls Online heeft microtransacties

De terugkeer van het Horse Armor?

Vlak na de aankondiging dat er voor The Elder Scrolls Online abonnementskosten betaald zullen moeten worden heeft ontwikkelaar ZeniMax Online Studios bekendgemaakt dat de game ook gebruik maakt van microtransacties.

Sims 4 geheel offline te spelen

Geen DRM in deze poppenkast!

Sims Guru Grant Rodiek heeft via VG247 bekendgemaakt dat de Sims 4 geen internetverbinding vereist om te spelen. "The Sims 4 is een offline, client-based game", belooft Rodiek.

PC release van Watch Dogs was niet vanzelfsprekend

Illegale distributie en tegenvallende verkoopcijfers worden getrotseerd.

Eerder deze week gaf Ubisoft pas na een langdurige internet petitie groen licht voor een PC versie van Tom Clancy's The Divison. De redenen: slechte verkoopcijfers en illegale distributie. In een interview met PC Gamer heeft Watch Dogs senior producer Dominic Guay toegelicht waarom een PC-release van de langverwachte hacking game voor de studio toch van groot belang is.

League of Legends is gehackt

Ruim 120.000 transacties buitgemaakt.

Hackers zijn erin geslaagd om toegang te krijgen tot ruim 120.000 transacties van Noord-Amerikaanse gebruikers van de populaire MOBA-game League of Legends. In een bericht op de site van Riot Games geeft de ontwikkelaar toe dat onder meer gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen en wachtwoorden zijn gestolen.

Origin biedt koper niet goed, geld terug garantie

Electronic Arts gaat voor reputatieherstel.

De digitale markt heeft de laatste jaren een forse inhaalslag gemaakt op retail games. Platforms als Steam, Good Old Games en Desura bieden een veelzijdig, en vaak zeer scherp geprijsd aanbod voor de gretige PC gamer. Origin - over het algemeen niet de meest populaire of flexibele verkoper om online je games bij te scoren - wordt nu aantrekkelijker door de invoering van een 24-uurs niet tevreden, geld terug garantieperiode.

Guild Wars 2 aankomend weekend gratis

Drie dagen kosteloos door Tyria banjeren.

Heb jij de expeditie naar Tyria tot nu toe nog uitgesteld omdat er andere games waren die gespeeld moesten worden? Dan is nu je kans om daar verandering in te brengen. Dit weekend is de populaire MMORPG Guild Wars 2 drie dagen lang gratis uit te proberen.

Gerucht: Het doek valt voor Games For Windows Live

Toekomst voor Dark Souls en Age Of Empires Online onzeker.

In een reeds verwijderd bericht op de Age of Empires Online supportpagina is te lezen geweest dat de Games For Windows Live (GFWL) DRM-dienst zijn langste tijd heeft gehad. Een deel van de Age of Empires Online ondersteuning zal daarbij worden geschrapt en dat maakt het voortbestaan van de volledige game onzeker.

Steam Summer Sales bevestigd

Maak je borst maar nat!

De 'console wars' mogen dan in het voordeel van de consoles lijken te worden beslist maar PC bezitters hebben nog altijd een grote troef in handen: Steam! Het digitale spelletjesplatform biedt elke week weer een groot aantal interessante aanbiedingen om je spellenverzameling voor een zeer zacht prijsje te kunnen aanspekken.

Wii U versie Metro: Last Light geen zekerheid meer

Andere versies krijgen voorrang

Tijdens de Wii U aankondiging van Nintendo op de E3 van vorig jaar was Metro: Last Light een van de eerste titels die getoond werd. Nintendo liet blijken dat de Wii U krachtig genoeg is om HD graphics aan te kunnen en belangrijker, dat third party ontwikkelaars als 4A Games in de pocket hadden. Dat laatste lijkt nu toch niet helemaal het geval.

Speel als peuter in Among The Sleep

Indie horrorgame aangekondigd voor PC en Mac

Indie ontwikkelaar Krillbite heeft haar eerste project uit de doeken gedaan. In Among The Sleep speel je een twee-jarige peuter vanuit een eerste-persoons perspectief. Op een avond kruip je uit je wieg en betreed je samen met je teddybeer een surrealistische droomwereld.

Broncode Silent Hill 2 en 3 kwijtgeraakt

Een verklaring voor de beruchte HD Collection

Konami is de broncode van Silent Hill 2 en 3 kwijtgeraakt. Ontwikkelaar Hyjinx moest daardoor aan de slag met versies van de games die nog niet af waren, toen ze de Silent Hill HD Collection maakten. Dat heeft Tomm Hulett, Senior Associate Producer van de game in kwestie, laten weten in een interview met 1Up.

Persona 4 Arena naar Europa

Verschijnt dit jaar nog

Atlus heeft bekend gemaakt dat Persona 4 Arena naar Europa zal komen, en dan nog wel dit jaar. De game verschijnt voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Diablo 3 snelst verkopende PC game ooit

Grootste PC lancering in de gamegeschiedenis

Diablo 3 is op de eerste dag 3,5 miljoen keer verkocht. Hiermee stoot de game World of Warcraft: Catacylsm van de troon, tevens een Blizzard titel. Daarnaast waren er ook nog 1,2 miljoen spelers die de game hadden verkregen via de World of Warcraft Annual Pass. In totaal speelden 4,7 miljoen spelers de game op de dag van lancering. Tenminste, als ze geen login problemen hadden. Dat maakt dat Diablo 3 de grootste lancering in de gamegeschiedenis heeft.

Eerste Yakuza 5 details vrijgegeven

Direct vervolg met nieuwe engine

In de nieuwste uitgave van Famitsu zijn de eerste details vrijgegeven van Yakuza 5. Deze zal draaien op een volledig nieuwe engine en zich afspelen in vijf verschillende steden met vijf verschillende hoofdpersonages. De vorige Yakuza games hadden er hooguit vier.

Eerste Vorige