Picture of Raf Swiggers

Raf Swiggers

Redacteur

Niet zozeer geboren in Antwerpen, dan wel naar de aarde gestuurd en in Antwerpen geland. Hij heeft wel duidelijk het ego overgenomen. Naast Eurogamer.be vervuilen, durft hij al wel eens eten, slapen, drinken en werken. Dat, en de verhouding "Awesome/Lame" van de kosmos wat naar de linkerkant tippen.

Featured articles

Sky Pirates vanaf vandaag aanwezig in Guild Wars 2

Tonnen nieuwe content en een story dungeon

GRID 2 Super Modified Pack nu te verkrijgen als download

Vier nieuwe auto's om asfalt mee te smelten.

MLB 13: The Show Review

Geslaagde home-run of strike out?

De Unity console is geboren!

3500 uren werk en onderdelen van 18 consoles

Als je wil dat iets goed gedaan wordt, moet je het zelf doen. Vraag dat maar aan de wel heel enthousiaste retro-fan die op eigen houtje de Unity console in elkaar zette. Daarmee bouwde hij een console die onderdelen van maar liefst 18 consoles bevat. Alsof we nog niet genoeg onder de indruk waren, maakte hij er ook nog een universele controller voor. Sterk.

Army of Two: The Devil's Cartel review

Enkel voor teamspelers.

Rios en Salem zijn terug! Vol ongeduld liet ik Army of Two: The Devil's Cartel in mijn console glijden. Het spel is heerlijk overdreven met meer testosteron dan Chuck Norris zelf. Het is als een speelbare versie van een typische huurlingenfilm. Mét fist-bumps. Maar al snel leerde ik een wijsheid die in actie-films heilig is. Vraag nooit: "Wat kan er misgaan?"

Asphalt Injection Review

Op automatische piloot.

De PS Vita; een draagbare console met zoveel onder de motorkap dat we denken dat het een nevenproduct is van de deeltjesversneller in Zwitserland. En een racing game die eigenlijk begonnen is als een mobile game...Dat kan niet goed gaan, toch?

Unit 13 Review

Hapklare schooter.

De twee analoge sticks op de PS Vita beloven een stroom aan actiegames die we comfortabeler dan ooit op een handheld kunnen spelen. Bij Shinobido en Uncharted: Golden Abyss voel je direct hoe de controle over de camera alles zoveel makkelijker maakt. Weg zijn de dagen van gefrustreerd console-werpen, hallo volwaardige games!

Ridge Racer Review

Draagbaar scorebord.

Ridge Racer is een reeks die ik me al herinner van de eerste intrede van Sony in onze huiskamer. Met elke nieuwe console is er ook een Ridge Racer. En tussen elke nieuwe consolerelease meestal ook wel een paar. Het is dus niet echt een verrassing dat op Sony's nieuwste paradepaardje ook een Ridge Racer naar voren is getrippeld. Is hij goed? Wel... Dat hangt van jou af.

Gran Turismo 5: Autopack 3 Review

Nieuwe beesten om te temmen.

Is er een betere manier om een spel langer speelbaar te maken dan DLC? Je hoeft de deur niet eens uit en plots is het spel dat je helemaal beu gespeeld was toch een stukje nieuw. Altijd handig, al is het niet altijd de moeite waard. In dit geval kan je wel spreken van enig entertainment. Met de nieuwe DLC staan er in de Gran Turismo 5 garages plots zes nieuwe wagens, een snelheidstest en een nieuwe track. Start your engines!

FeatureRaf's Favorite Five van 2011

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2012.

Om eerlijk te zijn ben ik echt geen fan van eindejaarslijstjes. Er zijn altijd dingen die vergeten worden. Omdat ze vroeger op het jaar zijn gekomen, en minder vers in het geheugen liggen. En dan is er nog het genre-probleem. De zoveelste FPS mag je echt wel aan mij laten voorbijgaan, en de dag dat FIFA met een nieuwe editie uitkomt, vind je mij waarschijnlijk knock-out in mijn bed. Niet juichend wachtend op de postbode dus. Maar geef mij een goede plot-twist. Of vijanden die slimmer zijn dan ikzelf, en ik ben helemaal mee!

Vreemd genoeg zou je dit spel eigenlijk buiten moeten spelen. Bij een kampvuur, met een resem kinderen om je heen. Welke setting is er beter dan dat voor een korte, maar heerlijke uitstap in de wereld van de vampieren? Met Festival of Blood schotelt Sucker Punch je een griezelverhaal voor waarin Cole McGrath, die echt wel alles heeft gezien nu, oog ik oog komt te staan met de enige echte Bloody Mary!

Rocketbirds: Hardboiled Chicken Review

Are you tokking to me?

Indie games zijn aan hun optocht bezig. Al een tijdje zelfs. En helemaal terecht, want door minder op productiewaarde en spektakel en meer op gameplay en stijl te letten, kom je soms echte pareltjes tegen. Zo is Rocketbirds: Hardboiled Chicken qua verhaal en graphics geen vette kluif. Maar qua sfeer, humor en stijl is het wel weer helemaal top!

Resistance 3: Survival Pack

Overleeft deze DLC het origineel?

Als er één voordeel is dat internet op consoles ons heeft gebracht, dan is het wel de komst van DLC. Updates en patches zijn niet meer alleen voor PC gamers weggelegd! Maar je kan er meer mee doen dan dat. Af en toe krijg je een paar kick-ass gimmicks om je game, je manier van spelen en zelfs je console wat nieuw leven in te blazen. En daarmee komen we aan bij de Survival Pack voor Resistance 3.

Dark Souls

Abandon all hope, ye who press start!

Mocht de ondertitel van dit stuk je iets anders doen denken: Dark Souls is wel degelijk een magistraal spel. En dan bedoel ik ook echt een meesterwerk. Maar laat ik niet voor mezelf uitlopen. Het wordt al moeilijk genoeg. Het wordt zelfs vechten voor elke centimeter, opnieuw en opnieuw.

Resistance 3

Tot je het geel van hun ogen ziet!

Om al een basislijn te geven: ik ben geen fan van FPS-games. Wat het thema ook is, wat het doel ook blijkt, voor mij blijft het door gangen lopen en af en toe de trekker overhalen. Maar op het einde van Resistance 3 rookt mijn controller nog na, en haal ik diep adem. Dit is goed. Dit is heerlijk!

Dead Island

Zitten de machetes ook bij de all-in?

Er moet al veel gebeuren voor ik een vakantie niet meer als "goed" bestempel. Maar Deep Silver schildert toch de perfecte horrorvakantie af. Na een zware nacht feesten wordt je wakker op een eiland dat overrompeld is door zombies. De ober die je de dag ervoor nog lachend een cocktail serveerde, probeert nu je slokdarm over te bijten. Ja, gezellig hoor!

Met Super Street Fighter IV konden gamers zich weer eens helemaal laten gaan op de goede oude manier: button bashing! Niet dat je Street Fighter niet kan winnen zonder, maar het is gewoon een verdomd moeilijk spel om echt onder de knie te krijgen.

inFamous 2

Bijna hoogspanning.

Terwijl de laatste vonken nog van mijn controller springen, rollen de credits van dit stevig stukje avontuur over mijn scherm. Weinig games bieden zo'n spektakel en komen echt zo dicht in de buurt van het vrijheidsgevoel dat bij een superheld hoort. Jammer genoeg zijn het de kleine hoekjes die er nog aan zitten, die inFamous 2 weerhouden van de begeerde "meesterwerk" status.

DiRT 3

Absoluut geen modderige game!

Een overdonderend circus van opwaaiend stof, remsporen en brekend glas en buigend staal. Na me een paar dagen op DiRT 3 te hebben geworpen, heb ik bijna het gevoel dat je me echt op een rally-circuit mag droppen. Tenminste, als ze een paar assists installeren in de auto.

FeatureDead Island (hands-on)

Reis bij Neckermann loopt gruwelijk mis.

Ahh... vakantie. Zon. Zee. Palmbomen. Een frisse bries maakt van een brandende zon een heerlijk dekentje. Het gevoel van complete ontspanning. Het gekreun van zombies. Wacht, wat? Jawel, zombies op vakantie. Je moet het maar meemaken. In de nieuwe game van Deep Silver kom je op vakantie terecht middenin een mysterieuze epidemie. De mensen rondom je veranderen in zombies en beginnen alles en iedereen aan te vallen. Niet het moment om te blijven liggen op je strandstoel dus! En om het compleet te maken, wordt al snel duidelijk dat jij als een van de weinigen immuun bent voor de ziekte. Dus ja, jij bent dé persoon om iedereen uit de nesten te helpen...

Een hotel in een oude stroomcentrale. Niet mis. Zeker niet als setting om de eerste keer met inFamous 2 aan de slag te gaan. Maar de vraag is en blijft of de vonk ook deze keer overslaat...

SOCOM: Special Forces

Upgrades, tactics and teams, oh my!

SOCOM stond altijd voor revolutie. De eerste game met een headset voor consoles, de eerste game met multiplayer op console,... geen slechte achievements om op je naam te hebben staan. Maar hoe doen ze het dit keer? De revolutie zou hem in de besturing moeten zitten. Met een PS-move en een "Sharpshooter" kan je met een rifle in de hand aan de slag; alsof je echt over het slagveld loopt. Het is wennen, zeker het rondkijken vraagt wat geduld, maar eens je het onder de knie hebt is het wel een geweldige gimmick. Jammer genoeg blijft het niet meer dan dat. Dan maar naar het spel zelf.