Picture of Bastiaan Vroegop

Bastiaan Vroegop

Contributor

Featured articles

FeatureRayman Origins

Charmanter was een platformer nooit.

Ms. Splosion Man

Vooral meer van hetzelfde. Niks mis mee.

Gatling Gears

Nederlandse twinstick shooter weet wat hij is.

The Next Big Thing

Verhalende game zonder sterk verhaal.

Het Spaanse Péndulo Studios is geen groentje binnen het point & click adventure-genre. Het in 2001 door hun uitgebrachte Runaway was de eerste echte game binnen het genre in een lange tijd en had potentieel genoeg om uiteindelijk deels onder de vlag van Microsoft uitgegeven te worden. Vooral Duitse en Franse recensenten waren lyrisch. Twee sequels volgden en genereerden even een buzz, waarna de studio besloot om een sequel te produceren voor een van hun eerste en onbekendste games: Hollywood Monsters. The Next Big Thing was een feit.

FeatureE3 2011 vooruitblik: Capcom

Het meeste wisten we eigenlijk al...

45.600 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2010, samen afkomstig uit 90 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 300 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2010 konden maken? In de aanloop naar de E3 2011 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

FeatureThe Next Big Thing (hands-on)

Point & click uit grootvaders tijd.

Sinds Telltale de Sam & Max-serie nieuw leven inblies, is het point & click adventure genre opeens weer helemaal terug. LucasArts zette remakes van de eerste twee Monkey Island games in elkaar waarna Telltale ook sequels hierop maakte, gevolgd door ports van Broken Sword naar de iPhone en iPad. Tijdens deze kruistocht om het genre weer mainstream te maken was Péndulo Studios al geruime tijd bezig met zijn Runaway-serie, een gamereeks die al sinds 2001 oude tijden van het genre deed herleven. Een trend die ze voortzetten met hun nieuwste game, The Next Big Thing.

De Sims Middeleeuwen

Ye Olde Life Sim.

Al meer dan tien jaar vergapen we ons aan de alledaagse levens van de Simoleans. We hebben gezien hoe ze een carrière opbouwden, de liefde van hun levens vonden en verdronken in zwembaden zonder trap. Allemaal met de door ons geboden begeleiding, natuurlijk. Tientallen uitbreidingen en twee sequels later neemt ontwikkelaar Maxis ons mee naar het verleden met De Sims Middeleeuwen. De eerste Sims-game sinds het gefaalde Sims Online die het totaal anders doet.