Picture of Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Featured articles

LucasArts sluit de deuren

Disney niet tevreden met legendarische gamestudio.

Een zomer vol Plants en Zombies

Popcap komt met Plants vs Zombies 2

SimCity Review

Bouw een stad... met serverproblemen.

EVE Online passeert kaap van 500.000 subscribers

CCP lijkt onaangetast door free-to-play gekte.

Tweede veiling van THQ assets op 15 april

Darksiders, Red Faction, Homeworld te koop.

Na de eerste veiling van THQ's rechten en IP's, is het nu ook de beurt om de voorlopig onverkochte assets te veilen. Onder meer de rechten op Homeworld, Red Faction en Darksiders zullen verkocht worden op 15 april. De veiling zal bestaan uit 6 loten. Lot 1 betreft de Red Faction franchise, Lot 2 Homeworld, Lot 3 de MX-franchise, Lot 4 Darksiders, Lot 5 interne titels, waartoe onder andere De Blob, Frontlines: Fuels of War & Titan Quest toe behoren en tenslotte Lot 6 (deels gelicensieerde software), waar Stacking, Costume Quest, Supreme Commander en Worms toe behoren.

StarCraft 2: Heart of the Swarm Launch Event

Blizzard kondigt een wereldwijd feest aan.

Blizzard trekt alle registers open voor de release van StarCraft II: Heart of the Swarm. Het tweede deel van de StarCraft II trilogie krijgt speciale launch events in de hele wereld, onder meer in de USA, Frankrijk, Australië, Zuid-Korea, Singapore, Taiwan, Rusland, Brazilië en Mexico. Op elk event zullen er personeelsleden van Blizzard aanwezig zijn, net als enkele progamers.

Guild Wars 2 update voegt Guild missies toe

Ga op avontuur met je hele guild vanaf 26 februari.

ArenaNet komt deze februari met een langverwachte update voor Guild Wars 2. Vanaf 26 februari kun je namelijk missies met je hele guild uitvoeren. Deze missies zijn vrij te spelen wanneer je guild een bepaald level bereikt, en zijn speciaal gericht op een coöperatieve speelstijl. De missies spelen zich echter af in de standaard wereld, wat betekent dat ook toevallige voorbijgangers een handje kunnen toesteken.

Codemasters games gepubliceerd door Namco in Europa

Verdere kostenbesparing voor de geplaagde studio.

Codemasters heeft bekend gemaakt dat al hun games in Europa, de UK en Australië voortaan door Namco Bandai gedistribueerd zullen worden. De Britse ontwikkelaar is één van de oudste overlevende onafhankelijke studio's, maar kwam de laatste jaren nogal in de problemen. Namco Bandai deed de distributie al in Amerika, en kon nu dus de deal vergroten.

FeaturePokémon Special: De derde, vierde en vijfde generatie

Edelstenen, remakes en zwart-wit met kleur.

Pokémon heeft een lange weg afgelegd sinds de franchise in 1996 werd bedacht door Satoshi Tajiri. Van de first gen games zoals Pokémon Blue waar ik als achtjarige uren plezier mee had of het recente Pokémon White waar ik tien jaar later de review van schreef, de evolutie is er. Toch bleef de basisformule steeds dezelfde - en beleefden miljoenen fans plezier aan de serie. Ter ere van de release van Pokémon Black 2 & White 2 kijken we terug op wat de Pokémon-franchise ons bracht.

FeaturePokémon Special: De eerste en tweede generatie

Hoe het allemaal begon met Red, Green en Blue.

Pokémon heeft een lange weg afgelegd sinds de franchise in 1996 werd bedacht door Satoshi Tajiri. Van de first gen games zoals Pokémon Blue waar ik als achtjarige uren plezier mee had of het recente Pokémon White waar ik tien jaar later de review van schreef, de evolutie is er. Toch bleef de basisformule steeds dezelfde - en beleefden miljoenen fans plezier aan de serie. Ter ere van de release van Pokémon Black 2 & White 2 kijken we terug op wat de Pokémon-franchise ons bracht.

Personeel van Bohemia gearresteerd in Griekenland

Arma makers beschuldigd van spionage.

Twee werknemers van Bohemia Interactive zijn gearresteerd op het Griekse eiland Lemnos. De beide heren worden beschuldigd van spionage. Ze hadden immers foto- en videomateriaal gemaakt van een militaire basis op het eiland, dat een speelbare locatie wordt in Bohemia's aankomende game Arma 3.

Ubisoft stapt af van draconische DRM

Games vanaf nu offline te spelen.

Ubisoft stapt af van hun draconische DRM maatregelen, waarbij gamers altijd online moesten zijn om (singleplayer) games te spelen. De verandering werd uit de doeken gedaan in een uitgebreid interview op gamesite RPS.

Black Mesa Source komt eraan!

Community mod voor Half Life wordt uitgebracht op 14 september.

Black Mesa Source, de langverwachte community mod voor Half Life, wordt gedeeltelijk uitgebracht op 14 september. Black Mesa Source is een volledige recreatie van de originele Half Life game in de moderne Source Engine. De mod is ondertussen al meer dan 8 jaar in ontwikkeling, en heeft een volledige originele soundtrack én voice actors.

Pokemon Conquest Review

Pokemongevechten in de Japanse middeleeuwen!

Pokémon is en blijft een fenomeen. Naast de overbekende hoofdreeks van games, waarin je als trainer op zwerftocht gaat om alle Pokémon te vangen en uiteindelijk de ultieme trainer te worden, zijn er ook tal van spin-offs. Pokémon Conquest is één van die vele spin-off games, maar wel meteen een hele speciale. Pokémon Conquest is namelijk een samenwerking tussen de twee totaal verschillende gameseries Pokémon en Nobunaga's Ambition. Deze laatste is een serie van turnbased strategy titels die de Japanese feodale geschiedenis als inspiratie neemt. Nobunaga's Ambition is niet geheel verbazingwekkend totaal onbekend in het westen, want enkel het origineel uit 1988 verscheen hier. Een game die deze twee verschillende universa vermengt, moet dan ook héél speciaal zijn.

Ontslagen bij Funcom

Door de mindere prestaties van The Secret World?

Funcom, het bedrijf van Ragnar Tornquist en bekend van Age of Conan en The Secret World, heeft bekend gemaakt dat het een aantal mensen zal ontslaan. Het bedrijf noemde de ontslagen tijdelijk en benadrukte dat het alle games blijft ondersteunen. Het is niet bekend hoeveel mensen ontslaan werden, maar het zou redelijk hoog zijn.

Sony komt met "Crossbuy"

Koop een PS3 game en krijg de Vita versie gratis.

Sony komt met een nieuwe initiatief, genaamd Crossbuy. Simpel gezegd krijg je de Vita versie gratis bij de aankoop van een compatibele PS3 game. Het initiatief werd al bevestigd voor Playstation All Stars, Sly Cooper en Ratchet & Clank QForce. Deze games maken vanzelfsprekend gebruik van de cross-platform functies tussen de Vita en de PS3 - die Sony op deze manier dan ook zwaar wil promoten.

Europa Universalis IV komt er in Herfst 2013

Paradox verwent de hardcore strategisten.

Paradox Interactive heeft Europa Universalis IV aangekondigd. De hardcore strategietitel komt er aan in de herfst van 2013. Het spel gaat er grafisch alvast goed uitzien, want het krijgt dezelfde engine als Crusader Kings 2 mee. In Europa Universalis leid je een land doorheen de geschiedenis waarbij de focus vooral op de Nieuwe Tijd (16de-18de eeuw) ligt. Uniek aan de reeks is dat elk historisch land speelbaar is.

DayZ wordt standalone game

Populaire mod wordt volwaardige titel.

DayZ, de populaire zombie survival mod voor Arma 2, wordt omgebouwd tot een volledig op zichzelf staande game. Dean Hall, ontwikkelaar van de mod en tevens werknemer van Bohemia Interactive, wordt vanzelfsprekend de projectleider. De game zal ook worden uitgegeven door Bohemia dat vooral bekend is van de Arma-franchise.

Dishonored barst van het Hollywood-talent

O.a. Susan Sarandon, Carrie Fisher en John Slattery lenen hun stem.

Dat Bethesda hoog inzet op hun nieuwe IP Dishonored was al een tijdje geweten. Nu de eerste namen van de cast die het stemmenwerk voor zijn rekening neemt, bekend zijn, wordt dat nog meer duidelijk. Bethesda zocht (en vond) namelijk heel wat Hollywood talent.

Nieuwe Mass Effect DLC onderzoekt origines Reapers

Mass Effect: Leviathan is de grote aankondiging.

Op een EA showcase evenement werd de nieuwste DLC voor Mass Effect 3 uit de doeken gedaan. Mass Effect: Leviathan laat de speler meer ontdekken over de origines van de reapers. De DLC is naar alle waarschijnlijkheid de "grote aankondiging" waarover er eerder geruchten de ronde deden. Op zich is deze DLC opmerkelijk, gezien het verhaal toch redelijk definitief werd afgesloten op het einde van de game. Eerder kwam BioWare met een gratis "Extended Cut" DLC na de vele kritiek op het einde van het verhaal.

Mogelijk achterpoortje in Ubisoft's UPlay

Sommige games lopen veiligheidsrisico.

Een mogelijk achterpoortje in Ubisofts DRM UPlay zou computers openleggen voor aanvallen vanaf andere systemen. Het zou specifiek gaan om de browserplugin die automatisch bij UPlay wordt geďnstalleerd. De plugin zou lek zijn waardoor je zonder al te veel moeite vanop afstand nare dingen kan binnenkrijgen.

Steam Summer Sale eindelijk van start

Het heeft wat langer geduurd, maar hier zijn ze dan!

Vandaag zijn is Steam van start gegaan met zijn jaarlijkse Summer Sales. Dat was een eind later dan verwacht, omdat de sales de voorbije jaren telkens al eind juni begon. De nervositeit begon zodanig te stijgen dat Valve de klanten moest geruststellen: er kwamen wel degelijk Summer Sales - en hier zijn ze dan!

Gerucht: Xbox 720 komt er in 2013

299 dollar en met Kinect 2.

Een gelekt document van 56 pagina's dat de strategie van Microsoft uit de doeken doet, beweert dat de "Xbox 720" er aan komt in 2013. De 720 zou de langverwachte opvolger moeten worden van de Xbox 360. De naam was tot nu toe maar een gerucht, maar wordt in het document bevestigd.

THQ sluit hun studio in San Diego

Move van UFC naar EA maakt slachtoffers.

Gisteren maakte EA bekend dat ze vanaf nu games mogen ontwikkelen voor UFC, de bekende vechtsport. Een zware klap voor THQ, dat zich een franchise ziet ontglippen op het moment dat ze in financiële problemen zitten.

Dota 2 definitief bevestigd als free to play

Valve komt wel met een "Dota 2 Store".

Valve heeft bevestigd dat Dota 2 free to play wordt. De MOBA game van Valve wordt dus gratis om te spelen. Er komt wel een Dota 2 Store, maar Valve benadrukt dat hier enkel cosmetische elementen zullen worden verkocht. Alle champions blijven gratis, en niemand zal voordelen krijgen via de winkel.

Volwassen Star Wars game 1313 aangekondigd

Speel als een bounty hunter in de onderwereld van Coruscant.

Lucasarts heeft hun nieuwste project aangekondigd. Het wordt een "volwassen" Star Wars, 3rd person action game. De game is gebouwd op de Unreal Engine, maar Lucasarts belooft ook visuele effecten in de stijl van Hollywood. Je zou een Bounty Hunter spelen in de onderwereld van Coruscant. De combat zou rond cover draaien, maar er zouden ook platform elementen aanwezig zijn.

CD Projekt kondigt "Cyberpunk" aan.

Witcher ontwikkelaar komt met nieuwe RPG.

Witcher ontwikkelaar CD Projekt heeft zijn nieuwe AAA RPG bekend gemaakt: Cyberpunk. Het wordt een videogame versie van een oude pen-en-papier RPG uit de jaren '80. Details zijn nog niet echt bekend, maar CD Projekt belooft een "volwassen RPG" met een niet-lineair verhaal, verschillende klassen en een groot arsenaal aan wapens. De bedenker van de oude RPG, Mike Pondsmith, zal meewerken aan de titel.

Bekendmaking Dead Space 3

Eerste screenshot duikt op.

Het allereerste screenshot van Dead Space 3 is onlangs opgedoken op het internet. Je kan een personage zien in een baan rond een planeet. Het personage draagt één van de pakken die heel karakteristiek zijn voor de serie.

Eerste Vorige