Picture of Frederik Galle

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Featured articles

Keert Total War terug naar Rome?

UPDATE: Het werd net heel wat waarschijnlijker.

Update: De eerste aanwijzingen voor het bestaan van Total War Rome II zijn intussen ook in de Benelux gespot. Zo zullen oplettende lezers van Gameplay reeds gemerkt hebben dat er sprake is van een feature over 'Total War Rome II' in de zomerspecial van het magazine.

Anno 2070 verkent oceaanbodem in nieuwe uitbreiding

Eerste dieptepunt of alweer een hoogtepunt?

Er was wat argwaan toen Ubisoft bekendmaakte met z'n bekende Anno-franchise het verleden achter zich te laten en de futuristische toer op te gaan met Anno 2070, maar de gewaagde zet was allerminst een slechte zet. Toekomststeden uit de grond stampen bleek minstens even leuk als het bouwen van klassieke Europese steden, zoals je ook kan afleiden uit onze review.

Rayman Origins lijkt een sequel te gaan krijgen

Bestaan van de game gelekt via marketingbedrijf.

Via een vragenlijst opgesteld door een marketingbedrijf waarmee Ubisoft regelmatig samenwerkt, is aan het licht gekomen dat een opvolger voor Rayman Origins in de maak zou zijn. Via Kotaku kan je enkele beelden van zowel de lijst als de game zelf bekijken.

Indie adventure To The Moon komt naar Steam

Geen grote stap voor de mensheid, wel voor Freebird Games

Kan Gao, de man achter Freebird Games en bedenker van To The Moon, mogelijks de meest emotionele game van vorig jaar, liet via Twitter weten dat To The Moon binnenkort zal debuteren op Steam.

Crate Entertainment kickstart Grim Dawn

De spirituele opvolger voor Titan Quest.

De nieuwe Kickstarterprojecten schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond en door de sterk variërende kwaliteit van de voorstellen wordt het almaar moeilijker het kaf van het koren te scheiden. Gelukkig is er vaak één goede indicatie die aangeeft wat je van een project mag verwachten: de voorgaande verwezenlijkingen van de mensen achter dat project.

Police Warfare opent oorlog op Kickstarter

Ervaren ontwikkelaars willen intense multiplayergame maken.

Elastic Games, een jonge ontwikkelstudio met in z'n rangen ontwikkelaars die meewerkten aan games zoals daar zijn Assassin's Creed 2, Crysis, Killzone 2 en Grand Theft Auto 4, wil die ervaring aanwenden om een grootschalige multiplayershooter te ontwikkelen. De game zal Police Warfare gaan heten en bankovervallende criminelen uitspelen tegen rechtschapen politiemensen. De dagelijkse kost bij Eurogamer, maar dan in een videogame.

Sword & Sorcery EP vandaag beschikbaar op PC

Inclusief prachtige soundtrack van Jim Guthrie.

Games die de overstap maken van iOS-toestellen naar de meer traditionele gameplatforms, ze blijken vaak de uitzonderingen die de regel bevestigen. Als het echter allemaal uitzonderingen zijn van het soort dat een immens succes kende (Angry Birds) of haast unaniem geprezen werd zoals Sword & Sorcery EP, dan hoor je ons voorlopig echter niet klagen.

Bedenker Shadowrun wil Crimson Skies nieuw leven inblazen

Gesprekken met licentiehouders aan de gang.

Jordan Weisman is een game designer die wel houdt van esoterische combinaties in de universa die hij bedenkt. Getuige daarvan de futuristische fantasywereld van Shadowrun waarin magie hand in hand gaat met cybernetische modificaties. Of Crimson Skies waarin luchtvervoer in de jaren '30 van de vorige eeuw de norm werd en luchtpiraten al snel het luchtruim in handen kregen.

Eerste Vorige