Picture of Odin van Schoote

Odin van Schoote

Contributor

Featured articles

PixelJunk SideScroller screen

Eén van de geschifte eindbazen.

Rage

Wolfenstein, Doom, Quake … Rage?

ITV verwart IRA-beelden met ArmA II-clip

Een menselijke fout, aldus de zender.

Eurogamer kiest Game of Gamescom

UPDATE: En de winnaar is...

Sony bevestigt globale PS3 prijsdaling

De geruchten bleken waar!

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel: de 160 GB Playstation 3 kost vanaf heden nog €249 in plaats van €299. Dat kondigde Sony aan tijdens z'n Gamescom persconferentie eerder vandaag.

Sony heeft inFamous 2: Festival of Blood aangekondigd tijdens z'n persconferentie op de Gamescom. Het wordt een PSN-titel die je kunt spelen zonder het originele inFamous 2 in huis te hebben. Het spel verschijnt in de Playstation Store in Oktober.

Sony kondigt Move Fitness aan

Komt nog dit jaar uit.

Sony heeft een nieuwe fitness game aangekondigd, exclusief voor de PS Move. Het spel heet Move Fitness en verschijnt nog dit jaar. Het biedt meer dan 25 fitnessgames aan, waaronder armzwaai oefeningen, boksen, zwaardvechten en basketbal werpen.

Escape Plan onthuld voor PS Vita

In Tim Burton-achtige stijl.

Sony kondigde tijdens z'n persconferentie op de Gamescom Escape Plan aan, exclusief voor de PS Vita. Het wordt een puzzelgame met een Tim Burton-achtige visuele stijl. De bedoeling is om de twee bolvormige karakters, Lil en Laarg, te helpen ontsnappen.

Ubisoft onthult Vita line-up

Rayman, Lumines, Assassin's Creed en meer.

Rayman Origins, Assassin's Creed en Lumines zijn drie van de zes titels die Ubisoft aan het maken is voor de Playstation Vita. Asphalt, Dungeon Hunter Alliance en Michael Jackson: The Experience zijn ook in ontwikkeling.

FeatureRage (hands-on)

Zal het ook effectief een rage worden?

In de nabije toekomst komt er een asteroïde die onze aarde om zal toveren tot een verdorven woestijnlandschap boordevol afval, elkaar bestrijdende clans en wie weet zelfs gemuteerde vierkante varkens. Het is een tafereel waar we maar al te vertrouwd mee zijn dankzij films en games, maar het kan ook op een andere manier. In 2005 brak er in het echt even paniek uit omdat men ontdekt had dat er effectief een bestaand brokje ruimtesteen richting aarde aan het vliegen was. Gelukkig is er nu voldoende bewijs dat de kans dat het onze teerbeminde aardbol zal raken verwaarloosbaar klein is, maar wat als de wetenschappers een vergissing hebben gemaakt? Dan krijgen we in oktober al een voorsmaakje van wat ons te wachten staat in de vorm van Rage.

FeatureNeverDead

Ledematen zijn overrated.

Stel je voor: een game rond de Zwarte Ridder uit Monty Python. De man die ondanks het verliezen van talloze ledematen de strijd niet wou opgeven en bleef doorvechten, zelfs toen hij enkel nog over een romp en een hoofd beschikte. Niet alleen een toonbeeld van moed en humor op topniveau, maar veel kans dat het ook een inspiratiebron is geweest voor Rebellion, de ontwikkelaar die met NeverDead op de proppen komt. Hoofdpersonage Bryce gaat in deze game zelfs nog een stapje verder. Hij verliest niet alleen armen en benen bij de vleet maar kan ze ook nog eens terug laten aangroeien. Japanse geschiftheid ten top, maar tevens een uniek spel dat wel eens garant zou kunnen staan voor een heel leuke ervaring…

FeatureMass Effect 3

Tussenstand: Shepard vs. Reapers: 1 - 1.

Shepard zijn leven verloopt niet bepaald van een leien dakje. Het hing aan een zijden draadje en hij kreeg reeds te maken met volledige rassen die tegen hem waren. Bovendien wordt het doorzettingsvermogen van de man voortdurend op de proef gesteld en wordt hij om de vijf minuten om de oren geslagen met één of andere hartverscheurende morele keuze. Al een geluk dat hij een gamepersonage is, want anders zou geen enkele stresstestschaal groot genoeg zijn om te meten wat hij allemaal al heeft moeten doorstaan. Toch staat zijn grootste uitdaging nog voor de deur, want er is nog één klein rasje waarmee moet worden afgerekend: de Reapers.

FeatureBatman: Arkham City

Extra extra: Vleermuisman strakker dan ooit.

Batman: Arkham Asylum sloeg in als een bom. Niemand had verwacht dat Rocksteady een geslaagde vergaming van de tot vervelens toe uitgemolken Batman franchise zou kunnen afleveren. Maar toch deden ze het, en met glans. Toen eind 2010 diens opvolger tijdens de Video Game Awards werd aangekondigd konden we eigenlijk al zien aankomen dat het één van de populairste aanwezigen op de E3-beurs van 2011 zou worden. Gelukkig kon ik nog net bij een omvangrijk groepje journalisten aansluiten voor een presentatie van het spel. Sit back, relax & enjoy the ride is wat ik toen deed, wat jullie nu ook wordt aangeraden tijdens het lezen van deze preview.

Brink

Innovatief, gebrekkig en intens.

Het einde is nabij! Een uitspraak die iedereen waarschijnlijk al zo beu is als koude pap, maar ik ga ze er toch nog eens inlepelen. De aarde warmt op, de poolkappen smelten en het is slechts een kwestie van tijd voor onze planeet opgeslokt wordt door een onstuitbare watermassa. Hoewel ik het ook nog kan hebben over kwaadaardige aliens, Maya-voorspellingen, kantelingen van magnetische polen, kometen die op ons afkomen en dergelijke meer, ga ik dat voor een andere keer laten aangezien in Brink alles veroorzaakt wordt door het broeikaseffect. Van The Ark, de hypermoderne stad die boven het water zweeft, kunnen we nog het één en ander leren als het aan ons is om de vloeistof te trotseren. Of we dan ook plots langwerpige gezichten zullen krijgen en zullen kunnen free runnen als ware het Mirror's Edge blijft echter de vraag.

Eerste Vorige