Picture of Steph Vanquaethem

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Featured articles

FeatureE3 2012 vooruitblik: SEGA

Blauwe egels en dode konijnen.

Jak and Daxter: HD Collection Review

Lang, lang geleden, toen er nog platformers waren...

Capcom Digital Collection Review

Omdat sommige mensen hun games graag op een schijfje hebben.

Twisted Metal Review

Post-apocalyptisch wagengeweld op grootmoeders wijze.

BlazBlue: Continuum Shift Extend Review

Arc Systems doet een Capcom.

Seksuele innuendo's en hyperactieve actiesequenties. Ofwel heb ik net het plot van elke shōnen manga ooit toegelicht ofwel is er een nieuwe BlazBlue op de markt verschenen. De "Extend" bij Blazblue: Continuum Shift heeft dezelfde functie als de "Super" voor Street Fighter IV of de "Ultimate" voor Marvel Versus Capcom 3. Met andere worden: we hebben deze game al eens gezien, zij het met net ietsje minder inhoud. Waarom dan niet gewoon kiezen voor extra DLC of een volwaardig uitbreidingspakket? Geen idee, maar Arc Systems mag blij zijn dat Capcom er geen patent op heeft.

Sly keert deze herfst terug

Kleine update Thieves of Time.

Sly Cooper: Thieves in Time komt iets later dit jaar naar de PS3. Ontwikkelaar Sanzaru Games mikt op een Noord-Amerikaanse release in de herfst. Gezien het hier gaat om een Amerikaanse platformer en geen Japanse RPG, kunnen we aannemen dat de Europese release op (ongeveer) hetzelfde moment zal plaatsvinden.

ESRB geeft Darkstalkers 3 een rating

Komt binnenkort naar het PSN?

Darkstalkers 3 heeft een rating gekregen van het ESRB voor PS3 en Vita door Sony, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat de game binnenkort op PSN zal verschijnen. De PSOne klassieker van Capcom is reeds beschikbaar in Japan als een Game Archives titel.

Sons of Anarchy: The Game?

De tijd zal het ons zeggen.

Sons of Anarchy maker Kurt Sutter heeft op Twitter aangekondigd dat hij in overleg is met "een groot game bedrijf" om mogelijk een video game adaptief te maken van zijn FX drama dat draait rond een motorbende.

Ready At Dawn mikt op Next-Gen

En zoekt extra programmeurs.

Het volgende project van God of War PSP ontwikkelaar - en Okami porter - Ready at Dawn zet zijn ogen op een next-gen console. Tenminste, dat is wat een nieuwe jobaanbieding ons doet geloven.

Patenten onthullen mogelijke Wii U specs

Nadruk ligt op "mogelijke".

Patenten die Nintendo ingediend heeft bij het USPTO kantoor tonen aan dat het bedrijf concepten had ingestuurd om HD en bril-vrije 3D in zijn tablet-achtige controller van de Wii U te implementeren. Er is geen zekerheid dat deze zaken uiteindelijk in het product zullen verschijnen, maar Nintendo heeft er in ieder geval onderzoek naar gedaan.

Nieuwe Saints Row DLC volgende week

Gangsters in de ruimte.

THQ heeft aangekondigd dat de nieuwe DLC voor Saints Row: The Third op 22 februari zal verschijnen. Het nieuwe missie pakket heet Gangstas in Space en heeft betrekking op de in-game blockbuster van dezelfde naam.

BlazBlue: Continuum Shift II Review

Epilepsie aanval in je broekzak.

BlazBlue: Continuum Shift is voor de BlazBlue reeks wat Tekken Dark Ressurection was voor het Tekken franchise - een gepoorte versie van een thuisconsole game, voorzien met tal van extra's. De 1.1-versie van de game, zeg maar. Het leukste aan Tekken Dark Ressurection was het compenserende element: op elk vlak dat de game iets moest inboeten, stond er een nieuwigheid tegenover. Zou Continuum Shift in diezelfde voetsporen kunnen treden? Tijd om dat eens uit te vissen, haal alvast de mangastrips en de epilepsiemedicatie boven! Voor de duidelijkheid: de game is beschikbaar voor de PSP en de 3DS, de review werd geschreven op basis van de PSP-versie.

Invizimals: The Lost Tribes Review

Ofwel, onzichtbare beestjes: deel 3.

Iedereen die kind is geweest eind de jaren '90, heeft op een bepaald moment wel de droom gehad om eigenaar te zijn van een echte Pokémon. De één wou een stoere Blastoise, de ander een schattige Pikachu. Hoe krijgen ze die wezens in zo'n kleine Pokéball? Waarom kwam elk beest - zelfs de zoogdier gebaseerde - uit een ei? Als elke Pokémon zich met een Ditto kan voortplanten, maakt hem dat dan een dubbelzijdig vruchtbare hermafrodiet? Al deze vragen en meer konden ons kleine, nog niet volledig ontwikkelde hersenmassa hoegenaamd niets schelen. Wij wilden gewoon hanengevechten organiseren met de evolutietheorie van Darwin op speed!

Batman: Arkham City Review

In het land der psychopaten is vleermuis koning.

Een inleidende paragraaf over een Batman game? Wat kan ik in Godsnaam zeggen dat al geen duizend keer werd gezegd? Iedereen kent Bruce Wayne, iedereen kent Batman. De man is tenslotte hét bewijs dat stinkend rijk zijn de beste superkracht van allemaal is. Hij toont aan dat niemand een perfecte superheld wilt, maar liever een getraumatiseerde mens met deugden en zonden als ieder ander. Dus, zonder veel uitstel, ik geef u: de man die een vleermuis werd omdat zijn ouders werden neergeschoten.

Ace Combat: Assault Horizon

Vliegtuigjes op rails.

Er zijn twee onderwerpen die tegenwoordig veel te veel aandacht krijgen in de wereld van de videogames: levende doden en moderne oorlogsvoering. Aangezien een stel kwijlende zombies in Spitfires steken weinig praktisch nut heeft, kun je wel raden dat Ace Combat: Assault Horizon de richting van dat laatste opgaat.

Komt Pokémon Gray er aan?

Geruchtenmolen draait op volle toeren.

Een redelijk echt uitziende domeinnaam registratie heeft de speculatie heropend over een nieuwe versie van Pokémon Black & White - Pokémon Gray. Pokemon Buzz rapporteert dat pokemongray.com geregistreerd werd door Melbourne IT DBS, het bedrijf dat Nintendo gebruikte om ook het domein van de officiële Pokémon Black & White website te registreren.

Burnout Crash komt naar de iPhone

Verschijnt nog dit jaar.

Toen Burnout Crash verscheen, hadden meer dan een paar mensen de indruk dat de titel meer leek op een goedkope iPhone game dan een complete XBLA uitgave. Zo te zien is EA het daar mee eens.

Level 5 streamt persconferentie

Op de jaarlijkse L5 Vision.

Level 5 heeft aangekondigd dat het zijn persconferentie op Level 5 Vision zal streamen. Het evenement zal binnen enkele weken plaats vinden en zal grotendeels open zijn voor het publiek, maar de persconferentie zelf is enkel voor de pers of zij die een uitnodiging hebben gekregen.

Dead Nation: Road of Devastation

Geen rust voor de doden.

Vreemd toch, hoe de zombie Apocalyps zo veel mensen kan boeien. Het idee van een eenzame overlevende te zijn met gestolen wapentuig en een zak vol EHBO-kistjes. De gedachte om een hele horde zombies te confronteren - en te overwinnen! Bizar wat tegenwoordig voor escapisme doorgaat. Het grappigste van allemaal? Als het ooit echt zo ver zou komen, dan is de kans enorm groot dat zowel jij als ik het nog geen dag overleven...

Radiant Silvergun

Zo maken ze ze niet meer.

Genres, ze bestaan in elk medium - en net zoals in elk medium ligt de populariteit van een genre gebonden aan een bepaalde tijdsgeest. Op vlak van games is dit natuurlijk niet iets dat over ettelijke decennia gaat - daarvoor is het medium te jong en evolueert het te snel - maar we kunnen duidelijk zien welke technische sprongen het gamelandschap veranderen. De DS bracht het point & click principe naar een nieuwe generatie waardoor we een heropleving van adventure games kregen. Tegenwoordig hebben we ook toegankelijke, commerciële engines geoptimaliseerd voor schiet- en actiegames, dus we worden er door overspoeld. Het shoot 'em up genre - of shmup - had geen titels die het op een waardige manier een derde dimensie konden bieden, terwijl FPS-games continu in populariteit stegen. Het genre bleef dus achter in de donkere tijden van niche en nostalgie.

Eerste Vorige