Picture of Gert Heiremans

Gert Heiremans

Contributor

Featured articles

Hoe bestuur je Street Fighter IV op 3DS?

Moves deels met touchscreen maken!

Vanquish duurt langer dan gedacht

Volgens Platinum Games medewerker.

Wiimote wordt geüpgraded

Krijgt standaard MotionPlus.

Halo populair in de VS

Maar dat wist je waarschijnlijk al.

MySims: Sky Heroes

Van McDonald's naar Mazda.

Final Fantasy: 4 Heroes of Light

We 4'en een nieuw DS-avontuur!

Vier. Vier is een natuurlijk getal dat drie opvolgt en vijf voorafgaat. In de numerologie wordt dit cijfer geassocieerd met het aardse, want er zijn namelijk vier seizoenen, vier windstreken en vier elementen. In Japanse en Chinese culturen draagt dit cijfer dan weer een negatieve connotatie met zich mee, daar is vier immers het getal van de dood. Vier is ook een getal van het licht, want sinds kort zijn er vier helden van het licht.

Reden voor matige DS-software verkoop

Niet enkel piraterij, ook kwaliteit van games.

Nintendo-baas Satoru Iwata is niet vies van een gezonde dosis introspectie en heeft in een interview de matige verkoop van DS-games aangekaart. Zoals genoegzaam bekend is de DS een gemakkelijk slachtoffer van piraterij en dit drukt de verkoopcijfers van DS-games.

Wii Vitality Sensor toont teken van leven

Surrealistisch concept in patentvorm.

De Wii Vitality Sensor leek op de afgelopen E3 helemaal van het toneel verdwenen, maar Nintendo's beruchte gimmick maakt een comeback. Nintendo heeft immers een patent aangevraagd waar een vliegspel dat wordt bediend aan de hand van de Vitality Sensor en de Wii-mote.

Rage krijgt downloadable content

Ook sequels en prequels mogelijk

Tim Willits, de grote chef van id Software, heeft in een interview bevestigd dat de first person shooter Rage downloadable content zal krijgen. Deze content zal kort na de release al voor handen zijn. Daarnaast gaat de ontwikkeling van het Rage-universum onverminderd verder, zodat ook sequels en prequels mogelijk zijn. Bovendien denkt Willits luidop na om spin-offs van Rage naar andere platformen te brengen.

Het Tsjechische Bohemia Interactive heeft een nieuwe mijlpaal in haar geschiedenis bereikt. De spelontwikkelaar die bekend is van onder andere ARMA 2 heeft drie Oost-Europese studio's overgenomen. Zo wordt Bohemia naar eigen zeggen één van de grootste spelers op de Oost-Europese gamemarkt.

Synergie tussen games

Ubisoft gelooft in samenwerking

De Franse speluitgever Ubisoft gaat in de komende jaren stevig inzetten op een nieuw concept. Het wil immers de synergie van eigen games op verschillende platformen promoten. Concreet wil dit zeggen dat games zoals de Petz-serie en Assassin's Creed: Brotherhood op verschillende platformen gespeeld kan worden. De acties in één versie van het spel kan dus een beloning geven voor een andere versie van het spel. Het is de bedoeling dat platformen zoals handhelds, consoles, Facebook en Iphone/Ipad in verbinding met elkaar staan.

Digital Chocolate palmt Facebook in

Games halen 12 miljoen gebruikers.

Netwerksites zoals Netlog en Facebook blijven een steeds populairder platform worden om games te spelen. Developer Digital Chocolate heeft dit ook in de gaten en dit werpt zijn vruchten af. De spelontwikkelaar laat weten dat zijn zeven games gezamenlijk een gebruikersaantal van twaalf miljoen mensen haalt. Digital Chocolate beweert hiermee de enige speluitgever te zijn op Facebook die zo snel groeit.

H.A.W.X. 2

Kinderdromen werkelijkheid.

Als je aan de jongens en meisjes uit het laatste jaar van de kleuterklas gaat vragen wat ze later willen worden, krijg je heel verrassende en diverse antwoorden. Rijk, arts, brandweerman, een samurai die kelen oversnijdt en piloot zijn dan de meest gehoorde reacties. Later worden deze dromen ingeruild voor meer realistische toekomstperspectieven die beter kaderen in de dagelijkse huis-, tuin- en keukenrealiteit. En zo worden kleuters die eerst dromen van een loopbaan als piloot plots boekhouder. Om zo'n droom toch te realiseren kan je in ware Schalkse Ruiters-stijl een vliegtuig binnendringen op de Zaventemse tarmac, maar een onschuldiger alternatief is het spelen van videogames.

World of Warcraft minder populair

Maar heeft nog markthegemonie.

Volgens een rapport van Screen Digest floreert World of Warcraft niet zo goed. De cijfers dienen echter met een korrel zout te worden genomen, want de MMO bezat in 2009 nog steeds 54 procent van de westerse MMO-markt. Ten opzichte van het jaar ervoor is dit wel een verlies, want toen domineerde WoW deze markt met zestig procent. 2009 bleek een kleine ontgoocheling voor Blizzard en gamers, want in dit jaar kwam er ook geen expansie uit voor de inmiddels zes jaar oude RPG.

Nieuwe studio in gameland

Opgericht door Ralf Kloppel.

Ralf Kloppel staat aan de basis van een nieuwe geboorte in gameland. Deze olijke Duitser richt een nieuw bedrijf op dat zich richt op de Europese markt. Neonga, zoals de boreling heet, gaat gratis speelbare multiplayer MMO's ontwikkelen en licenseren.

Level 5 en Capcom houden van elkaar

Gaan hun banden aanhalen

De Japanse spelgigant Capcom gaat een tijdelijke samenwerking aan met Level 5 om een nieuw spel uit te brengen. Level 5 is vooral bekend omwille van hun kwalitatief gesmaakte games, dus bestaat de kans dat het nieuwe project de geboorte betekent van een nieuw rollenspel.

Nieuwe samenwerking in de maak

Barlog + Avalanche.

Er is een nieuwe samenwerking aan de gang in gameland. Cory Barlog, de regisseur en schrijver achter God of War II, werkt samen met Avalanche Studios. Deze Zweedse spelontwikkelaar was onder andere verantwoordelijk voor de free-roaming game Just Cause 2.

Pirates of the Burning Sea voortaan gratis

Geen abonnement meer nodig.

De expansie Power & Prestige voor de MMORPG Pirates of the Burning Sea zal voortaan gratis gespeeld kunnen worden zonder bijkomende abonnementskosten. Dit is vrij verrassend nieuws, want enkele dagen geleden kwam de expansie uit en dienden spelers wel een abonnement te hebben voor deze game.

Vervolg voor Earth Defence Force

Richtdatum is voorjaar 2011.

De Japanse speluitgever D3 Publisher zal in het voorjaar van 2011 een vervolg uitbrengen van de cultgame Earth Defence Force 2017. Het spel zal het suffix Insect Armageddon dragen en komt uit op PS3 en Xbox 360. Earth Defence Force: Insect Armageddon is ontwikkeling bij Vicious Cycle dat eerder al Eat Lead: The Return of Matt Hazard (op PS3 en Xbox 360) en Matt Hazard: Blood Bath and Beyond (PSN en XBLA) creëerde.

Tekken Tag 2 komt volgend jaar uit

In Japanse arcadehallen toch.

Tekken Tag Tournament was één van de launchgames op de PS2 en ruim tien jaar na datum krijgt deze beat-em-up een vervolg. Katsuhiro Harada, de producer van de Tekken-serie, heeft bekend gemaakt dat Tekken Tag Tournament 2 in de zomer van 2011 zal uitkomen in de Japanse arcadehallen.

Obama deelt prijzen uit

Voor educatieve spelontwikkeling.

Dat videogames niet altijd negatief in het nieuws moeten komen, bewijst de Amerikaanse president Barack Obama. De winnaar van de Nobelprijs gaat immers zelf prijzen uitdelen naar aanleiding van de National STEM Video Game Challenge.

Fumito Ueda, de regisseur van Team Ico, heeft op de Tokyo Game Show bekend gemaakt dat Shadow of the Colossus en Ico binnenkort worden heruitgebracht op de PS3. Het gaat hier niet over een rechtstreekse conversie van de originele games, maar om een heruitgave die HD-graphics en volledige 3D ondersteunt.

Nieuwe content voor Mafia II

De derde al dit jaar

Mafia II gaat een derde downloadable content pack krijgen in de vorm van Joe's Adventures. In deze uitbreiding worden de exploten van Joe Barbaro gevolgd, de beste vriend van Vito Scaletta, de hoofdrolspeler uit Mafia II.

All Points Bulletin nadert einde

Was amper twee maanden online

Spelontwikkelaar Realtime World heeft bekend gemaakt dat het online spel All Points Bulletin zal stopgezet worden. De reden hiervoor is dat het spel handenvol geld kost en te weinig geld opbrengt om het online te houden op de servers. Dit nieuws komt als donderslag bij heldere hemel, want All Points Bulletin is amper twee maanden uit.

Verdwijnt de tweedehandsmarkt in de VS?

Hof van Beroep spreekt arrest uit.

Het Hof van Beroep in de VS heeft een arrest uitgesproken dat een grote impact kan hebben op het het verkopen van digitale media. In een langlopende rechtszaak heeft de rechter een uitspraak gedaan dat digitale media die gelicenseerd is niet doorverkocht mag worden.

Werkt Bioware aan een handheldgame?

QA tester zet dit op z'n linkedin profiel.

Bioware kennen we allemaal als de producent van epische RPG's, maar klaarblijkelijk heeft de studio nu ook zijn interesse uitgesproken voor een game op een handheld. Mitchell Fujino, het hoofd van de QA-afdeling van Bioware Montreal, heeft op de netwerksite Linkedin een update gezet waarin staat dat hij bezig aan een onaangekondigd project. Dit project zou op een handheld console moeten uitkomen, maar er staat niet bij welke handheld.

Filmrechten Oblivion geregistreerd

Nog niet zeker of film er echt komt.

Bethesda Softworks werd een tijdje geleden overgenomen door de mediamagnaat ZeniMax Media en het ziet er naar uit dat die laatste niet alleen geïnteresseerd is in de games van Bethesda. ZeniMax Media heeft namelijk de rechten geregistreerd voor een mogelijke verfilming van Elder Scrolls IV: Oblivion. Dit spel werd door critici enthousiast onthaald omwille van zijn cinematische atmosfeer en epische magnitude. Genoeg redenen dus voor ZeniMax Media om er een verfilming van te maken.

Nieuwe bundel voor Xbox 360

Nog meer gigabytes!

Microsoft heeft in de VS aangekondigd dat het een nieuwe bundel zal uitbrengen voor de Xbox 360. Deze nieuwe bundel bevat Kinect, het spel Kinect Adventures en een 250 gigabyte-versie van de Xbox 360. De jongens van Redmond beweren dat dit een speciale editie is zolang de voorraad strekt. Al dit lekkers gaat voor 400 dollar over de toonbank. Mocht Microsoft deze actie ook in Europa lanceren, zal de prijs voor deze bundel wellicht 400 euro zijn.

Belg koopt weer meer games

PC-games verkopen echter minder

Hoewel de crisis nog niet helemaal voorbij is, trekt de Belg terug zijn geldbeugel open voor het aankopen van videogames. De Belgian Entertainment Association weet namelijk te melden dat de verkoop van games in ons kikkerlandje is gestegen met één procent. Er werden drie miljoen spelletjes verkocht en dit is goed voor een omzet van 96,43 miljoen euro.

The Conduit 2 uitgesteld

Nu in voorjaar 2011.

The Conduit was een aardige poging om een goede FPS naar de Wii te brengen, maar strandde uiteindelijk in de goede bedoelingen van developer High Voltage Software. De spelontwikkelaar blijft echter niet bij de pakken zitten, want is momenteel druk in de weer om de opvolger van deel één te ontwikkelen. Zo druk zelfs dat de de release van The Conduit 2 is uitgesteld.

Eerste Vorige