Picture of Ronn Perdok

Ronn Perdok

Contributor

Featured articles

Luigi's Mansion 2 komt naar de 3DS

Revival van GameCube-experiment.

Far Cry 3 onthuld door Ubisoft

Onverwachte onthulling op de E3.

The Sims komt ook naar Facebook

Gaat The Sims Social heten.

Xbox 360 krijgt cloud-functionaliteit

Sla je saves en profiel online op.

EA kondigt meerdere releasedates aan.

Battlefield 3, Mass Effect 3 en SSX.

NFS: The Run krijgt free-run gedeeltes

Bedienen als een Quick Time Event.

Need for Speed haalt inspiratie uit Heavy Rain. Dat blijkt in ieder geval uit de nieuwe gameplayfeature van NFS: The Run. In deze game ben je niet alleen aan het racen, maar stap je af en toe ook uit de auto om bijvoorbeeld de politie of andere mogendheden te ontvluchten. Dit alles speelt zich als een cutscene voor je af en je hoeft enkel op de juiste knop te drukken op het juiste moment. Eigenlijk net als in Heavy Rain dus.

Insomniac komt met multiplatformtitel

Een 4-player co-op game uitgegeven door EA.

Insomniac heeft tijdens de persconferentie van EA op de E3 hun eerste multiplatformtitel aangekondigd. De game, Overstrike genaamd, is een actiegame die draait om het Overstrike-9 team. De game is met vier spelers coŲperatief te spelen en komt uit voor de PS3 en Xbox 360.

Minecraft komt naar de Xbox 360

Werkt ook met de Kinect.

Op hun persconferentie heeft Microsoft aangekondigd dat de populaire indiegame Minecraft de overstap van de pc naar de Xbox 360 gaat maken. Niet alleen dat, want de pure sandbox-game kan ook bediend worden met Kinect. Vooralsnog lijkt het er op dat Minecraft exclusief voor de Xbox 360 beschikbaar komt.

Halo 4 officieŽl aangekondigd

Master Chief is nog niet klaar.

Op de valreep van hun persconferentie, zoals altijd met dit soort shows, kwam Microsoft nog even met een grote verrassing op de proppen. Althans, als die verrassing niet al min of meer van tevoren was gelekt. Halo 4 werd namelijk in een trailer getoond. Het ziet er niet naar uit dat de game al op korte termijn gaat verschijnen, aangezien het allemaal nog CG was, maar in ieder geval is Master Chief nog lang niet klaar met vechten.

Ook Sesamstraat komt naar de Kinect

Ideaal voor de kids.

Niet alleen Disney, maar ook Sesamstraat zal in gamevorm naar de Kinect komen. De minigame collectie is volledig in het geliefde Sesamstraat-universum gesitueerd en bevat alle herkenbare Sesamstraat-personages. Zoals het zo'n game betaamt, zijn de spelletjes samen te spelen. Ideaal voor de familie dus.

Microsoft komt met Disney Kinect-game

Beleef avonturen in Disneyland.

Microsoft gaat met Disney samenwerken voor Kinect. Het eerste project voortkomend uit deze samenwerking is een ideale kindertitel waarmee je door het Disneyland-park rondloopt en ondertussen allerlei doldwaze avonturen beleeft, zoals het rondvliegen in fantasievolle Disneywerelden. Het kan niet anders dan dat Microsoft hiermee een zo breed mogelijk publiek aan wil spreken.

Microsoft kondigt remake Halo: CE aan

Draait op de huidige Halo-engine.

Het was eigenlijk al middels sterke geruchten bekend geworden, maar nu is het officieel. Halo: Combat Evolved krijgt een remake voor de Xbox 360. Schijnbaar geen ondersteuning voor Kinect, maar wel in een splinternieuw grafisch jasje gestoken. Zowel de singleplayer als de multiplayer krijgt een update.

X360 krijgt dashboard update in herfst

Lijkt op nieuwe interface van Windows 8.

Op hun E3 persconferentie heeft Microsoft zojuist het nieuwe dashboard voor de Xbox 360 gedemonstreerd. Zoals al verwacht, heeft men inspiratie geput uit de nieuwe interface van Windows 8. De dashboard is meer horizontaal georienteerd en is volledig met stemcommando's via Kinect te bedienen.

Star Raiders

De klassieker rommelig herwerkt.

Het gaat niet echt goed met Atari. De uitgever heeft het erg moeilijk tussen alle grootmachten. …ťn van de initiatieven die men ingezet heeft om er weer bovenop te komen, is het herwerken van oude Atari-klassiekers. Immers heeft zo'n langlopend bedrijf een enorm portfolio aan oude franchises die men zo weer nieuw leven in kan blazen op de verscheidene downloadplatforms.

FeatureDe geschiedenis van de gezichtsanimatie

L.A. Noire doet het goed, maar wat was er daarvoor gaande?

Het gezicht is veruit het meest sprekende aspect van het menselijk lichaam. Je kunt er alles uit afleiden. Gevoelens, emoties, de ware levendigheid komt voort uit het gezicht. Het is daarom ook niet zo gek dat L.A. Noire, een game waarin je mensen moet ondervragen over moordzaken, zo sterk inzet op splinternieuwe technieken qua gezichtsanimatie.

SBK 2011 FIM Superbike World Championship

Kleine game met groot effect.

Vroeger waren racegames met licenties vrij populair. Je plakte ergens bij wijze van spreken een Formule 1-licentie op en verkoopcijfers waren gegarandeerd. Die tijden zijn inmiddels behoorlijk veranderd. Meer algemene racegames met een breed scala aan voertuigen genieten nu het grote succes, terwijl de gespecialiseerde licentiegames tot een niche verwaterd zijn.

Assassin's Creed in Ottomaanse Rijk?

Facebook geeft hints over volgende editie.

Ubisoft is middels Facebook nu al een tijdje bezig met het teasen van hun volgende Assassin's Creed-game, die waarschijnlijk Assassin's Creed: Revelations gaat heten. Op basis van de laatste teaser heeft men kunnen vaststellen dat de game zich mogelijkerwijs situeert in het Ottomaanse Rijk, met Istanbul als middelpunt.

Mass Effect 3 uitgesteld naar volgend jaar

Men wil de game zo goed mogelijk maken.

Op de Facebook-pagina van Mass Effect 2 heeft men te kennen gegeven dat de releasedatum van Mass Effect 3 naar volgend jaar verplaatst is. De reden is eenvoudig: Bioware wil er zeker van zijn dat dit de beste game uit de reeks wordt. Daarvoor moet men natuurlijk een aardig hoge standaard zien te overtreffen, dus meer ontwikkeltijd is dan nooit verkeerd.

Domein Sony wijst op WipEout Trinity

Mogelijk titel voor de NGP.

Als het even mee zit, krijgen we op de aanstaande E3 een gloednieuwe WipEout voorgeschoteld. Sony heeft namelijk al in november het domein WipEoutTrinity.com laten registreren. Een site die nu nog doorverwijst naar de officiŽle website van Sony Computer Entertainment Europe.

FeatureE3 2011 vooruitblik: Activision

Goed jaar voor grootste uitgever ter wereld?

45.600 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2010, samen afkomstig uit 90 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 300 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2010 konden maken? In de aanloop naar de E3 2011 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in CaliforniŽ ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Outland

Een prachtige mix van genres.

Outland is als een zoetsappige droom over vroeger, vol nostalgie. Die tijd dat alles beter was. Toen je fantastische sidescrollers speelde op de oude Nintendo of SEGA. Mooie tijden die weer herleven. Toch is alles wel gegoten in een gemoderniseerd, stijlvol jasje, waardoor de ervaring toch weer helemaal van deze tijd is.

Telltale gaat games uitgeven voor X360

Nog niet bekend wat er gaat verschijnen.

Telltale, de uitgever en ontwikkelaar van leuke adventure-games als de nieuwe Sam & Max en Monkey Island reeksen en tie-ins als Back to the Future, gaat voortaan ook hun titels uitgeven voor de Xbox 360. Op kleine schaal gebeurde dit al, maar nu wil men er serieus werk van maken.

Shift 2: Unleashed

Versnelling terug of vooruit?

Er werd van tevoren al hoog van de toren geblazen door de producers van Shift 2: Unleashed. De game zou de nieuwe standaard voor simracing zetten. Shift zou het juiste evangelie prediken, in tegenstelling tot de afvalligen als Forza en Gran Turismo. Immers wordt Shift 2 ontwikkeld door Slightly Mad Studios, een samenstelling van ex-Simbin leden, de ontwikkelaar van hardcore racesims op de pc.

Het kon eigenlijk niet lang meer uitblijven: een boksgame met een storyline. Er zijn immers al heel wat uitstekende boksfilms gemaakt met boeiende verhaallijnen vol drama en persoonlijke ontwikkeling. Waarom datzelfde format dus ook niet overbrengen naar een game? Natuurlijk is topfranchise Fight Night hier de uitgelezen kandidaat voor.

Test Drive Unlimited 2

Ibiza Shore.

Als je in Ibiza of HawaÔ gaat wonen worden al je dromen binnen enkele uren bewaarheid. Grote huizen, snelle wagens, mooie vrouwen, toffe feestjes; het staat allemaal voor je klaar. Dat is althans het beeld wat Test Drive Unlimited 2 probeert af te schilderen. Het is dan ook enigzins frapant dat de game letterlijk als een droom begint.

Marvel Pinball

Marvelous.

Maak je een game over superhelden, dan resulteert dat toch meestal in een snelle actiegame, of hooguit een wat meer uitgediepte actie-RPG. Je kunt er echter ook een pinball-game van maken. Een pinball-game ja, Marvel Pinball bewijst dat het kan. Op de Xbox 360 als een uitbreidingsset voor Pinball FX 2 en op de PS3 als een aparte downloadgame.