Picture of Maarten Weyters

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Featured articles

PES 2012

Hoe mooi kan de imperfectie zijn?

FIFA 12

EA scoort alweer!

SEGA teast nieuwe reboot

Krijgen we een nieuwe Daytona USA?

DICE geeft tips voor Battlefield 3 beta

Download nu de open beta!

Ontwikkelaar DICE nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de open beta van Battlefield 3. Deze ging twee dagen geleden van start voor een beperkt publiek en is nu beschikbaar voor iedereen.

Gears of War 3 verkoopt vlot

Meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er meer dan 3 miljoen exemplaren van Gears of War 3 over de toonbank gingen in de eerste week van verkoop. Dit meldt VG247.

F1 2011

Een fijn afgestelde machine.

Vijftien lange jaren heeft België moeten wachten totdat er nog eens een Belgische coureur mocht meerijden in de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. Alhoewel Jérôme d'Ambrosio nog geen hoge ogen weet te gooien, is dat toch best iets om trots op te zijn. Gelukkige voor alle autofanaten moesten wij geen vijftien jaar wachten op de opvolger van de uitstekende racegame F1 2010. Mijn verwachtingen waren dus al hoog gespannen toen ik F1 2011 in mijn brievenbus aantrof.

Global Offensive moet eSports domineren

"Er worden grotere toernooien mogelijk."

Chet Faliszek van Valve zegt dat de release van Counter-Strike: Global Offensive voor grotere eSports-toernooien zal leiden. Dit doet hij in een interview met Develop.

PES 2012 ondersteunt 3D via patch

Plus de beta van myPES.

In Noord-Amerika is Pro Evolution Soccer 2012 sinds vandaag te koop. Bezitters van een kopie voor de PlayStation 3 worden meteen al op een grote patch verrast. Dit meldt Shacknews.

Bethesda Softworks heeft besloten om het dispuut tussen de ontwikkelaar/uitgever en de bedenker van Minecraft, Markus "Notch" Persson voor de rechter te brengen. Dit meldt Eurogamer.net.

CD Projekt Red breidt uit

"Ontwikkelen mag niet meer zo lang duren."

Tussen de release van The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings lag er vier jaar. Volgens de studio director van CD Projekt Red, Adam Badowski, laat een volgende game niet zo lang op zich wachten. Dit meldt VG247.

FeatureRatchet & Clank: All 4 One

Wij gingen aan de slag met de multiplayer.

Insomniac Games weet de wereld al jaren te verbazen met de kwaliteitsvolle platformreeks Ratchet & Clank. Zo wat alle games draaien puur rond singleplayer en met die formule is volgens mij niets mis mee. Ik was dan ook sceptisch toen ik een code voor de multiplayer beta voor Ratchet & Clank: All 4 One in mijn mailbox mocht ontvangen. Neem nu Ratchet: Deadlocked voor de PlayStation 2 waar de co-op amusant was, maar in mijn ogen nooit volledig overtuigde.

Bethesda ziet Wii U wel zitten

Alleen ligt de werklast wat hoog.

De vicepresident van Bethesda Softworks suggereert in het Official Nintendo Magazine UK dat het bedrijf misschien wel gaat ontwikkelen voor de Wii U. Dit meldt VG247.

Tweede PES 2012 demo is online

Op PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

De tweede demo van Pro Evolution Soccer 2012 is vanaf vandaag te downloaden. In tegenstelling tot de eerste demo is hij beschikbaar voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

NHL 12 heeft vrouwelijke spelers

Brief van 14-jarig meisje overtuigt EA.

Het is jullie misschien al opgevallen, maar in NHL 12 is het voor het eerst mogelijk om een vrouwelijk eigen personage te creëren. Dat is allemaal te danken aan de veertienjarige Lexi Peters uit Canada. Dit meldt Kotaku.

FM 2012 heeft releasedatum

Ben je een Mourinho of eerder Guardiola?

SEGA en Sports Interactive hebben onthuld dat Football Manager 2012 op 21 oktober in de winkels ligt voor PC en Mac. De liefhebbers van het managergenre kunnen die datum dus al met (penalty)stip aanduiden.

Quantic Dream loopt 10 miljoen euro mis

"Tweedehands is gevaarlijk voor de sector."

De CEO van Quantic Dream, Guillaume de Fondaumiere liet op GamesIndustry zijn licht schijnen over tweedehands videogames. Volgens hem liep de Franse ontwikkelaar een goede tien miljoen euro mis door tweedehands verkopen van Heavy Rain.

Square Enix heeft laten weten dat er wereldwijd twee miljoen exemplaren verscheept zijn van Deus Ex: Human Revolution sinds de release op 23 augustus in Noord-Amerika en 26 augustus in Europa.

Dead Island patch wist savegames

Deep Silver voorziet compensatie.

Er zijn enkele problemen aan het licht gekomen bij de PC-versie van Dead Island. De eerste versie die op Steam verscheen was een incorrecte versie. Dit meldt Daily Dead.

Microsoft verbant dieven op XBLA

De banhammer wordt weer bovengehaald.

Microsoft heeft de laatste maand heel wat gebruikers verbannen van Xbox Live voor diefstal op de Marketplace. Dit meldt Eurogamer.net. Sommige gebruikers werden levenslang verbannen of, in Xbox-terminologie, tot 31 december 9999.

Europese beta SW:TOR uitgesteld

Loopt een weekje vertraging op.

BioWare heeft het verzenden van de Europese beta-uitnodigingen voor Star Wars: The Old Republic nog even uitgesteld. Dat laat de Europese community manager Chris Collins weten.

PSN is morgen even offline

Bob de Bouwer zorgt voor onderhoud.

Het PlayStation Network is morgen even offline voor onderhoudswerken tussen 18 uur en 24 uur. Dit heeft Sony aangekondigd.

Eerste Vorige