Picture of Rutger Luiten

Rutger Luiten

Contributor

Featured articles

Nieuwe game Capcom op ComicCon

Plus Dragon's Dogma, MvC3 en RE.

Capcom heeft heel wat in petto voor de aankomende ComicCon. Volgens het schema van panels, zal ontwikkelaar/uitgever een nieuwe game aankondigen. Het 'World of Capcom' panel zal de aankondiging doen. Verdere informatie is nog niet bekend.

Zelda Anniversary geannuleerd

Nintendo zegt het feestje af.

Nintendo zal geen verjaardagscollectie uitgeven voor het vijfentwintigjarig jubileum van The Legend of Zelda-serie. Dat blijkt uit een recentie Iwata Asks (via Nintendo World Report).

Geen wereldwijde PS Vita release in 2011?

Tretton zorgt voor verwarring.

Jack Tretton, baas van SCEA, is deze E3 de oorzaak voor wat verwarring. Zo wist hij niet zeker of Rockstar's Agent nog een PS3 exclusive is. Daarnaast twijfelt hij er aan of de PS Vita wel in 2011 wereldwijd uit zal komen.

Waar was de Wii U console zelf?

Reggie legt het uit.

De onthulling van de Wii U tijdens Nintendo's E3 persconferentie was enigszins verwarrend. De controller van de console kwam namelijk aardig in bod, maar waar was de console zelf? Afgezien van wat shots op de achtergrond, was het apparaat nauwelijks aanwezig tijdens de presentatie.

Agent nog altijd PS3-exclusive?

Tretton weet het zelf niet meer.

Geoff Keighley, presentator bij GameTrailers TV, heeft gisteren een interessant gesprek met Jack Tretton, baas van Sony Computer Entertainment Amerika, over de langverwachte Playstation 3-titel Agent.

Skyward Sword uit met de feestdagen

Super Mario 3DS ook dit jaar.

Tijdens haar E3-persconferentie heeft Nintendo, in de vorm van Shigeru Miyamoto, aangekondigd dat The Legend of Zelda: Skyward Sword wereld met de feestdagen in de winkels moet liggen voor de Wii.

Nieuwe Pikmin perfect voor Wii U

Miyamoto maakt ons gek.

Een opvallend afwezige tijdens de E3 persconferentie van Nintendo was ook dit jaar de nieuwe Pikmin 3. Miyamoto weet echter hoe hij zijn publiek moet bespelen en geeft aan dat de nieuwe Pikmin-titel perfect voor de Wii U is.

MMO Hellgate: London komt dit jaar terug

En wel als free-to-play titel.

HanbitSoft heeft bekend gemaakt dat ze de MMO Hellgate: London later dit jaar opnieuw zullen lanceren, ditmaal als free-to-play titel. Verder kondigde het bedrijf een closed beta aan, die zal plaatsvinden van tot en met 5 juni. Verdere informatie hierover zal binnenkort volgen.

Nieuwe Lego Harry Potter aangekondigd

Alohomora voor Jaren 5-7!

Tot niemands verbazing heeft Warner Bros. Lego Harry Potter: Jaren 5-7 aangekondigd. De game komt uit op elk hedendaags platform en meer; er komt een versie voor de Xbox 360, pc, Playstation 3, DS, PSP, 3DS en er is al een versie aangekondigd voor de NGP.

RE: The Mercenaries 3D uit op 1 juli

Feest van herkenning.

Nintendo heeft aangekondigd dat Resident Evil: The Mercenaries 3D op 1 juli uit zal komen op de 3DS in Europa. De marketing en distributie van de game zal hier geregeld worden door Nintendo zelf, in plaats van Capcom.

Multiplayer-update voor Infinity Blade

Plus meer wapens, helmen, enz.

Ontwikkelaar Chair Entertainment heeft bekend gemaakt dat morgen, donderdag 19 mei, de langverwachte update voor Infinity Blade zal uitkomen, die multiplayer aan de game toevoegt.

THQ wil met de grote jongens spelen

Ziet zichzelf als een der grote uitgevers.

Brian Farrell, CEO van THQ, ziet geen reden waarom zij zich niet kunnen rekenen tot een van de grote uitgevers, als EA en Activision. Dat zij niet zoveel geld en middelen tot hun beschikking hebben, wilt niet zeggen dat ze niet mee kunnen doen met de grote jongens.

Slechts enkelen hebben PSN opgegeven

Hack is ook deels goed geweest.

Kaz Hirai, de president van Sony, heeft tegen de Wall Street Journal verklaard dat slechts "een zeer klein percentage" van de gebruikers hun PSN-account heeft opgezegd. Hirai vond het echter nog te vroeg om conclusies te verbinden aan de informatie.

Tweedehands markt is groot probleem

Groter dan piraterij, vindt Lionhead.

Matt West, combat designer bij Lionhead, geeft in een interview aan dat hij van mening is dat de tweedehands markt voor de Xbox 360 een groter probleem is dan piraterij voor de pc. Dit komt, volgens hem, omdat er aan piraterij weinig gedaan kan worden.

Creative Assembly blijft creatief

Al bezig met nieuwe Total War.

In een interview met EG.net heeft Mike Simpsons van ontwikkelaar Creative Assembly bekend gemaakt bezig te zijn met de nieuwe Total War-titel. De studio is er mee begonnen toen ze Shogun 2 aan het afronden waren.

Starhawk singleplayer duurt 5-8 uur

"Singleplayer blijft altijd hetzelfde."

Dylan Jobe, de baas van ontwikkelaar Lightbox Interactive, heeft aangegeven dat de singleplayer van de shooter Starhawk tussen de vijf en acht uur zal duren. Dat vertelt hij in een interview met EG.net.

Valve wilt graag meer games op Steam

Zonder dat de service overspoeld wordt.

Jason Holtman, de manager van Steam, heeft in een interview met Develop aangegeven dat Valve graag meer games beschikbaar wilt stellen op haar digitale service (en met name indie-games), maar tegelijkertijd moet Steam niet overspoeld raken met te veel titels.

Modern Warfare 3 kent groots verhaal

En vernietigbare omgevingen!

De volgende Call of Duty zal Modern Warfare 3 zijn en de titel kent een zeer groots verhaal met vernietigbare omgevingen. Dat bericht Kotaku, naar aanleiding van anonieme bronnen die het nieuwe CoD-deel al zouden hebben gezien.

Prof. Layton verkoopt 12 miljoen keer

Wat verkoopt goed en heeft een hoge hoed?

Ontwikkelaar Level 5 heeft bekend gemaakt dat hun stokpaardje, de Professor Layton-serie, wereldwijd twaalf miljoen keer over de toonbank is gegaan, sinds het eerste deel uit 2007.

Binnenkort nieuwe Monolith-game

Het zijn de makers van F.E.A.R.

Laura Fryer, baas van Warner Bros. Seattle, heeft tegen Develop Magazine gezegd dat een nieuwe game van ontwikkelaar Monolith binnenkort onthuld zal worden.

Eerste Vorige