Picture of Erwin Vogelaar

Erwin Vogelaar

Editor in Chief EG.nl

Halo: Reach Defiant Map Pack

Met drie nieuwe maps.

Bungie heeft de laatste hand gelegd aan het Halo-universum met Halo: Reach. Nu dat bedrijf met andere games bezig is, is het aan 343 Industries om de Halo-serie naar nieuwe hoogtes te brengen en ook uit te breiden. Zo is er de moeilijke taak om Bungies werk uit te breiden met een Map Pack, en daarvoor is de hulp ingeroepen van Certain Affinity, de mensen die eerder ook al gewerkt hebben aan maps voor Halo 2.

Tron: Evolution

Welcome to the grid, program.

Tron is weer helemaal hip. De cultfilm uit 1982 heeft nu eindelijk een vervolg, met een hele hippe nieuwe strakke stijl. Bij zo'n film hoort ook een game, en dat is Tron: Evolution geworden. De game volgt gelukkig niet het verhaal van Tron: Legacy (zoals de nieuwe film heet), maar vult het gat tussen de twee films in. Natuurlijk wel erg be´nvloed door Revolution qua stijl en personages.

BioShock

De ultieme singleplayer shooter

Beloftes zijn een krachtig wapen als het gaat om videogames. De beloftes en mogelijkheden die een titel als BioShock ons voorhoudt zorgen er voor dat wij in het spel gaan geloven, en het natuurlijk pre-orderen. En in een tijd dat de winkelschappen vol liggen met slechte licentiegames, na-apers en gehypte vervolgen, kan BioShock een baken zijn in de zee van middelmatigheid.

Halo 3

De afsluiting van een trilogie

Laten we het in deze review niet hebben over Halo 3 - het monumentale “evenement”, laten we het niet hebben over Halo 3 - de hype, maar laten we het hebben over Halo 3 - de game, het nieuwste deel in een van de beste sciencefiction shooter-series ooit gemaakt. Het laatste deel van een trilogie die ondanks enkele verkeerde zetten, ons al zes jaar weet te boeien.

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Link overtuigt op de Wii

Net als zoveel gewilde dingen in het leven, gaat het niet om de grootte, maar om wat je er mee doet. Nadat de nieuwe Legend of Zelda zoveel jaar in ontwikkeling is geweest, verwachten we allemaal niets minder dan een briljant spel. Nintendo zelf promoot het spel ook achterop het doosje als “het grootste Zelda-avontuur aller tijden.”.

Super Mario Galaxy

Mario maakt de sprong in de ruimte

Super Mario Galaxy is beschamend. Beschamend voor het platform genre. Beschamend voor het adventure genre. Beschamend voor Nintendo en beschamend voor de Wii. Wat hebben we de laatste tien jaar eigenlijk gespeeld sinds Super Mario 64 is uitgekomen? Super Mario Galaxy, zo hoort gaming te zijn.