Picture of Erwin Vogelaar

Erwin Vogelaar

Editor in Chief EG.nl

Featured articles

FeatureDe Sims Middeleeuwen

Interview over de nieuwste Sims-game.

Na drie delen van de moderne Sims, en daarnaast tal van uitbreidingen, gaat de virtuele samenleving richting de donkere tijd van de Middeleeuwen. Armoede, ziektes, martelwerktuigen en executies zijn maar enkele van de gezellige onderwerpen waar de game mee te maken krijgt, maar dit niet zonder de ouderwetse Sims-sfeer en natuurlijk een flinke dosis humor. De Sims Middeleeuwen komt eind maart uit en we schuiven aan bij producer Aaron Cohen om het alvast over de game te hebben.

FeatureDead Island

De game achter de trailer.

De CGI-trailer van Dead Island sloeg in als een bom. Het prachtige staaltje video zegt helemaal niets over de game zelf, of hoe het spel straks zal spelen, maar het heeft de titel in ieder geval wel direct op de kaart gezet. Zo was het op Twitter dagenlang een van de meest besproken onderwerpen.

Tron: Evolution

Welcome to the grid, program.

Tron is weer helemaal hip. De cultfilm uit 1982 heeft nu eindelijk een vervolg, met een hele hippe nieuwe strakke stijl. Bij zo'n film hoort ook een game, en dat is Tron: Evolution geworden. De game volgt gelukkig niet het verhaal van Tron: Legacy (zoals de nieuwe film heet), maar vult het gat tussen de twee films in. Natuurlijk wel erg beïnvloed door Revolution qua stijl en personages.

FeatureDe Sims Middeleeuwen

Kastelen, zwaarden en helden.

Naast De Sims 3 voor consoles had EA nog een Sims-game te tonen op de Gamescom, namelijk De Sims Middeleeuwen. Weg van het moderne leven met al die moeilijke apparatuur en terug naar de simpele tijden van ronde tafels, zwaardgevechten en kastelen.

FeatureAssassin's Creed: Brotherhood

Ook in singleplayer ben je niet alleen.

Als het om Assassin’s Creed: Brotherhood gaat wordt er vooral om de multiplayer gesproken. Logisch natuurlijk, aangezien dat voor het eerst een groot onderdeel gaat spelen in de Assassin’s Creed-games. Maar er is ook een uitgebreide singleplayer, en daar kregen we een glimp meer van te zien afgelopen gamescom.

De grote vraag voor Dead Space 2 is of de game nog steeds echt eng is, of dat de makers teveel zijn afgedaald naar een snellere actiegame. Die vraag zullen we pas echt beantwoord zien als we de volledige game zelf gaan spelen, maar op gamescom hebben we alvast wat meer inzicht gekregen.

Natuurlijk was EA ook met De Sims op de gamescom. Niet alleen met The Sims: Medieval voor de pc, maar ook met de consoleversie van The Sims 3. Aan de ene kant een iets uitgeklede versie van de pc-game, maar ook met nieuwe features om de boel boeiend te houden.

Majin and the Forsaken Kingdom wordt nog wel eens heel makkelijk vergeleken met de games van Team ICO, vooral door de relatie van een mens met een monster, iets dat Team ICO met The Last Guardian gaat doen. Maar die vergelijking wil ik graag uit de wereld helpen, want het schept onterecht te hoge verwachtingen voor Majin.

Op de gamescom wist ik precies welke game ik als eerste wilde spelen. Helemaal in de achterste zaal stond Enslaved: Odyssey to the West waar ik in een rechte lijn naar toe liep. Niet omdat het de grootste titel van de beurs is, maar omdat ik zo benieuwd was hoe het spel speelde, want met leuke personages en een leuke setting ben je er natuurlijk niet.

FeatureLittleBigPlanet 2

Meer Play, meer Create, meer Share.

Het originele LittleBigPlanet was een vrolijke en bijzondere game. Niet alleen een ontzettend leuke platformer, maar ook een titel waarmee je eigen levels kon maken en die tot in de puntjes kon afwerken. Vervolgens kon je deze levels online zetten en met tal van spelers delen. Het Play, Create, Share principe.

Eerste Vorige