Picture of Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Featured articles

Alan Wake terug te koop voor pc

Xbox 360-versie binnenkort eveneens terug verkrijgbaar.

Remedy Entertainment maakt bekend dat de digitale versie van Alan Wake terug te koop is voor de pc. De game is vanaf nu opnieuw beschikbaar via platformen als Steam en GOG. Binnenkort komt de game ook terug naar de Xbox 360, maar daar is nog geen concrete datum voor.

Layers of Fear 2 aangekondigd

Komt volgend jaar uit.

Bloober Team heeft Layers of Fear 2 officieel aangekondigd. Eerder had de studio de game al onhuld onder de naam Project Méliès. Layers of Fear 2 lanceert in de loop van 2019.

Systeemeisen pc-versie Fallout 76 bekendgemaakt

Je hebt er niet eens een atoombom van een pc voor nodig.

Bethesda maakt de minimale en aanbevolen systeemeisen voor de pc-versie van Fallout 76 bekend. In vergelijking met Fallout 4 zijn de vereisten iets hoger, maar nog steeds vrij haalbaar voor de meeste pc-gamers. De systeemeisen zijn als volgt:

Trine 4: The Nightmare Prince aangekondigd

Komt volgend jaar uit voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Ontwikkelaar Frozenbyte kondigt Trine 4: The Nightmare Prince. Het vierde deel in de Trine-serie is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One en lanceert in de loop van 2019.

Wargroove release uitgesteld

Schiet zich een weg naar het eerste kwartaal van 2019.

Ontwikkelaar Chucklefish heeft de release van Wargroove uitgesteld. Initieel stond de releasdatum gepland voor eind dit jaar. Dat is nu uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2019. Volgens de ontwikkelaar is er meer tijd nodig om spelers voldoende content te bieden.

Tropico 5 komt naar Origin Access

Net als Opus Magnum en Deponia.

Electronic Arts voegt deze maand opnieuw verschillende games toe aan de Origin Access-bibliotheek. Deze keer krijg je onder andere toegang tot managementgame Tropico 5 en puzzelgame Opus Magnum. De games blijven speelbaar zolang je abonnement loopt.

Splash Damage zet de ontwikkeling van free-to-play-shooter Dirty Bomb stop. Volgens de studio is het financieel niet langer interessant om de game verder te ontwikkelen. De stopzetting heeft evenwel geen gevolgen voor de toekomst van de studio.

Days Gone release uitgesteld

Aprilse grillen.

Sony maakt bekend dat de releasedatum van Days Gone is uitgesteld. De game lanceert nu op 26 april 2019. Eerder stond de release gepland voor 22 februari. Volgens Sony heeft ontwikkelaar Bend Studio meer tijd nodig om de game volledig af te werken.

Red Dead Redemption 2 installatiegrootte bekendgemaakt

Voor zowel de fysieke als digitale versie.

Rockstar Games heeft de installatiegrootte van Red Dead Redemption 2 voor de PlayStation 4 en Xbox One bekendgemaakt. De Xbox One-versie neemt iets meer plaats in beslag, maar ook PlayStation 4-eigenaars houden best een deel van hun harde schijf vrij.

Acteur Sean Bean krijgt een rol in Hitman 2. In de game speelt Bean de rol van voormalig MI5-agent Mark Faba en is hij bovendien de eerste elusive target. Bean is onder andere bekend als Boromir in de Lord of the Rings-films en Eddard Stark in Game of Thrones.

Borderlands 2 VR aangekondigd

Exclusief voor de PlayStation VR.

Uitgever 2K Games heeft Borderlands 2 VR aangekondigd. De Virtual Reality-versie van de first-person shooter lanceert op 14 december exclusief voor de PlayStation VR.

RimWorld release bekendgemaakt.

Na vijf jaar Early Access.

Ontwikkelaar Ludeon Studios heeft de releasedatum van RimWorld bekendgemaakt. De game lanceert op 17 oktober. RimWorld is al sinds november 2013 speelbaar in Early Access, maar krijgt nu een patch die de game naar versie 1.0 brengt.

Treyarch heeft de map list voor Call of Duty: Black Ops 4 bekendgemaakt. Bij de release krijgt de multiplayer modus van de game 14 speelbare maps. 10 daarvan zijn volledig nieuw, 4 andere zijn remakes van maps uit eerdere games. Op een later tijdstip komt ook Nuketown naar de game.

XCOM 2: War of the Chosen krijgt nieuwe DLC

Ter ere van de zesde verjaardag van de reboot.

Firaxis heeft nieuwe DLC voor XCOM 2 aangekondigd. De Tactical Legacy Pack lanceert op 9 oktober en is tot en met 3 december gratis te downloaden voor eigenaars van de War of the Chosen uitbreiding. Met de DLC viert de ontwikkelaar de zesde verjaardag van de XCOM-reboot uit 2012.

Eerste Vorige