Picture of Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Featured articles

THQ Nordic heeft de rechten op de Outcast-games gekocht. De originele Outcast kwam in 1999 uit en laat je als soldaat Cutter Slade ronddwalen op de buitenaardse planeet Adelpha. De game werd ontwikkeld door de Belgische ontwikkelaar Appeal.

Ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision-Blizzard zetten de samenwerking rond de Destiny-games stop. De samenwerking liep normaal gezien nog door tot en met 2020, maar wordt nu dus vroegtijdig stopgezet. Bungie verwerft alle rechten over de Destiny-franchise.

Blizzard Entertainment voegt binnenkort een eerbetoon aan Stan Lee toe aan World of Warcraft. Op de Public Test Realm voor patch 8.1.5 is een nieuw personage genaamd Stanley te vinden in Stormwind die duidelijke gelijkenissen vertoont met de vorig jaar overleden auteur.

Dragon's Dogma: Dark Arisen komt naar de Switch

Gransys verkennen op de trein.

Capcom maakt bekend dat Dragon's Dogma: Dark Arisen binnenkort naar de Nintendo Switch komt. Vanaf 23 april is de game voor die console beschikbaar. De RPG lanceerde oorspronkelijk voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 in 2012.

Dead Or Alive 6 release uitgesteld

Twee weken langer wachten.

Koei Tecmo heeft de releasedatum van Dead or Alive 6 met twee weken uitgesteld. Oorspronkelijk stond de Dead or Alive 6 release gepland voor 15 februari. Die is nu uitgesteld naar 1 maart.

Electronic Arts heeft de definitieve systeemeisen voor de pc-versie van Anthem bekendgemaakt. Het is momenteel wel onduidelijk framerate en details je mag verwachten met deze hardware. De systeemeisen zijn als volgt:

Valve bant recordaantal Steam-account

Vermoedelijk voornamelijk cheaters in CS:GO.

Valve heeft in december meer dan 600.000 accounts geband van Steam. Dat heeft Counter-Strike-speler Nors3 ontdekt. Volgens hem lag het aantal bans vorige maand bijna zes keer zo hoog als in een gemiddelde maand, en gaat het bovendien om een recordaantal.

Shenmue 3 is dubbel zo lang als de vorige games

Aldus hoofdontwikkelaar Yu Suzuki.

Hoofdontwikkelaar Yu Suzuki heeft nieuwe details onthuld over Shenmue 3. Zo is de game volgens Suzuki minstens dubbel zo lang als de eerdere games in de serie. Ook bevat Shenmue 3 nog heel wat content nadat je de game hebt uitgespeeld.

Studio Second Dinner heeft een licensie in de wacht gesleept om een nieuwe Marvel-game te maken. Second Dinner is pas vorig jaar opgericht door Ben Brode en Hamilton Chu, twee voormalige medewerkers van Blizzard Entertainment. Beide heren werkten voor hun vorige werkgever aan Hearthstone.

Life is Strange 2 binnenkort speelbaar via Xbox Game Pass

Net als Ark: Survival Evolved en Just Cause 3

Microsoft heeft de games bekendgemaakt die in januari worden toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Vanaf vandaag is de eerste episode van Life is Strange 2 beschikbaar via de abonnementsdienst. Ook de volgende episodes komen naar de Game Pass, al is het nog onduidelijk of die vanaf de releasedag speelbaar zijn.

Anthem demo details bekendgemaakt.

Ruim(te) op voorhand.

Electronic Arts heeft nieuwe details onthuld over de testversies van Anthem die binnenkort speelbaar zijn. Van 25 tot en met 27 januari is er een VIP demo beschikbaar voor wie de game pre-ordert. Ook wie een EA Access of Origin Access abonnement heeft, krijgt toegang tot die VIP demo.

Darksiders 3 toegevoegd aan Origin Access Premier

Samen met nog twee third-party games.

Electronic Arts stelt vanaf nu ook third-party games ter beschikking via Origin Access Premier. Via die abonnementsdienst was het eerder al mogelijk om alle nieuwe titels van EA te spelen voor een maandelijks bedrag van 15 euro. Dat geldt nu dus ook voor andere games.

De laatste jaren worden we op het vlak van games goed verwend. Daar is 2018 gelukkig geen uitzondering op. Voordat de vuurpijlen en champagnekurken echter de lucht in gaan, blikt de redactie van Eurogamer Benelux terug en zet het zijn favoriete games in de spotlight. Michiel ontvluchtte het drukke stadsleven om zich compleet te verliezen in de wereld van Red Dead Redemption 2.

Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski heeft bekendgemaakt dat hij momenteel aan een Broadway-musical werkt. Eerder dit jaar sloot Bleszinski's studio Boss Key Productions de deuren en maakte Bleszinski zelf bekend dat hij stopt met de ontwikkeling van videogames.

Er is een officieel kookboek met recepten uit The Elder Scrolls in de maak. The Elder Scrolls: The Official Cookbook komt uit op 26 maart en bevat meer dan 60 recepten van onder andere de Nords, Bosmer en Khajit. Het boek kost 30 euro.

Kingdom Hearts 3 installatiegrootte gelekt

Dis-niet uitzonderlijk groot.

Op Twitter is de installatiegrootte voor de PlayStation 4-versie van Kingdom Hearts 3 gelekt. Eerder deze maand raakte bekend dat Kingdom Hearts 3 nu al in het wild gespot is. Nu zijn ook beelden van de artwork opgedoken, waarop ook de installatiegrootte staat vermeld.

Polybius komt naar de pc

Zowel met VR-ondersteuning als zonder.

VR-shooter Polybius is vanaf nu beschikbaar voor de pc via Steam. Voordien was de game exclusief speelbaar op de PlayStation 4. De game is speelbaar in VR voor wie een Oculus Rift bezit, maar het is ook mogelijk om de game zonder VR te spelen.

ATLAS beschikbaar via Steam Early Access

Ben jij er kl-arrrrr voor?

Vanaf 22 december is ATLAS beschikbaar via Steam Early Access. Dat is een piraten-MMO van de makers van ARK: Survival Evolved. Volgens ontwikkelaar Grapeshot Games is het mogelijk om met meer dan 40.000 spelers gelijktijdig op dezelfde server te spelen.

Eerste Vorige