Picture of Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Vroeger, toen alles beter was... Toen je nog met computers en kabels moest slepen om tegen je vrienden te kunnen spelen. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het vijfentwintig jarige jubileum van Doom blikt Johnny terug op het eerste deel uit de serie.

Vroeger, toen alles beter was... Toen psychologische horror, actie en gore moeiteloos gecombineerd werden. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het tienjarige jubileum van Dead Space legt Johnny uit waarom de game de perfecte spacehorrorcocktail is.

Vroeger, toen alles beter was... Toen het nog niet gek genoeg kon. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het twintigjarige jubileum van Fallout 2 legt Johnny uit hoe de game de serie definieerde.

Met 2018 voor de deur mag je bijna alweer het laatste blaadje van je scheurkalender trekken, maar niet zonder eerst met een opgewekt gevoel naar de afgelopen twaalf maanden terug te kijken. Dit jaar kent namelijk enkele ijzersterke games die de redacteurs van Eurogamer Benelux met alle liefde nog een keer in het zonnetje zetten. In dit artikel graaft onze Johnny dieper in de maatschappelijke context van Wolfenstein 2: The New Colossus.

Vroeger, toen alles beter was... Toen keuzevrijheid nog niet aan banden was gelegd. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het twintigjarige jubileum van Fallout legt Johnny uit waarom de game speciaal is en blijft.

Vroeger, toen alles beter was... Toen Bullfrog Productions nog jaarlijks pareltjes van games afleverde. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het twintigjarige jubileum van Dungeon Keeper blikt Johnny terug naar misschien wel beste game van de ontwikkelaar.

Het is vrijdagavond en ik zit 's nachts ongeduldig op aan Duke Nukem gerelateerd nieuws te wachten. Klokslag 1 uur gaat de website van Duke Nukem direct plat, waardoor mijn nieuwsgierigheid alleen maar toeneemt. Google geeft mij uiteindelijk het verlossende antwoord. Duke Nukem 3D krijgt een jubileumuitvoering omdat de game dit jaar twintig kaarsjes uitblaast. Dat is niet het nieuws waarop ik zat te wachten. Die game is immers vaker opnieuw uitgebracht dan dat de titulaire held seksistische opmerkingen maakt. Nee, ik hoopte op een nieuwe game. Een game die mijn geliefde macho weer relevant zou maken.

FeatureRetrofiel - De invloed van Quake is nog altijd aanwezig

Eindigheid omarmd door liefde is eeuwigheid.

Vroeger, toen alles beter was... Toen je nog shooters met tien vingers op het toetsenbord speelde. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het twintigjarig jubileum van Quake blikt Johnny terug op het klassieke eerste deel uit de serie.