Picture of Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Featured articles

Vroeger, toen alles beter was... Toen je nog met computers en kabels moest slepen om tegen je vrienden te kunnen spelen. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het vijfentwintig jarige jubileum van Doom blikt Johnny terug op het eerste deel uit de serie.

Gerucht: Red Dead Online krijgt Gun Rush-modus

Was tijdelijk in het menu te zien.

Reddit-gebruiker Donajello1 kreeg in het Red Dead Online menu tijdelijk een nieuwe Gun Rush-modus te zien. De modus is zowel alleen als in teamverband te spelen. Inmiddels is de optie verdwenen, maar niet voordat er een screenshot op de sociale nieuwssite werd gepost.

Id Software:'Rage 2 heeft een beter einde'

Veel slechter kan haast niet.

In interview met het blad Game Informer belooft regisseur Magnus Nedfors dat Rage 2 een beter einde heeft dan het origineel. Zowel id Software als Avalanche Studios erkennen dat Rage abrupt voorbij was en dat veel spelers daardoor teleurgesteld waren.

Strategy game Conan Unconquered aangekondigd

Massale gevechten in de wereld van Robert E. Howard.

Ontwikkelaar Petroglyph kondigt strategy game Conan Unconquered aan. De game voert massale gevechten in de wereld van Robert E. Howard op. Het doel is om je nederzetting uit te bouwen en te beschermen tegen aanvallen.

Het wapenarsenaal in Rage 2 bevat onder meer een Gravity Gun, echter werkt het geweer anders dan je verwacht. Dat legt id Software-topman Tim Willits uit in een gesprek met het blad Game Informer.

Ontwikkelaar Obsidian Entertainment kondigt sci-fi RPG The Outer Worlds aan. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel de studio onlangs door Microsoft is gekocht, wordt de game uitgegeven door Private Division, een label van Take-Two.

Far Cry New Dawn officieel aangekondigd

Een standalone direct vervolg op Far Cry 5.

Ubisoft heeft Far Cry New Dawn officieel aangekondigd. Er ging reeds een gerucht dat er een post-apocalyptische Far Cry in de maak is. De game is een direct standalone vervolg op Far Cry 5. Far Cry New Dawn komt op 15 februari voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Ontwikkelaar NetherRealm heeft tijdens de Game Awards Mortal Kombat 11 aangekondigd. Het nieuwe deel in de langlopende serie komt op 23 april 2019 voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One uit.

Rage 2 release bekend

Een kleurrijke lente.

Uitgever Bethesda heeft via Twitter de Rage 2 release bekendgemaakt. De kleurrijke shooter komt op 14 mei 2019 op de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Naast de onthulling van de releasedatum heeft de uitgever ook een nieuwe Rage 2 trailer uitgebracht.

Nier: Automata is in bijna twee jaar tijd wereldwijd 3,5 miljoen keer verscheept, zo maakt uitgever Square Enix bekend. De cijfers hebben betrekking op het aantal fysieke en digitale leveringen aan winkels, daadwerkelijke verkoopcijfers zijn niet gedeeld.

Rockstar past economie Red Dead Online aan

Op basis van feedback van spelers.

Ontwikkelaar Rockstar laat op Twitter weten dat het bedrijf de economie van Red Dead Online aanpast op basis van de feedback die spelers hebben gegeven. Inmiddels is de Red Dead Online bŤta ruim een week beschikbaar en sindsdien is er veel kritiek op de in-game economie geuit.

Gerucht: Bioware onthult nieuwe Dragon Age tijdens de Game Awards

De game laat echter nog zeker drie jaar op zich wachten.

Volgens meerdere bronnen onthult ontwikkelaar Bioware een nieuwe Dragon Age tijdens de aankomende Game Awards. De game heeft nog geen officiŽle titel, maar het gaat wel om een volledig nieuw deel in de serie. De nieuwe Dragon Age laat zeker nog drie jaar op zich wachten.

Gerucht: Crash Team Racing krijgt een remaster

OfficiŽle aankondiging tijdens de Game Awards.

PlayStation Access presentatrice Hollie Bennett hint op Twitter naar het bestaan van een CRT: Crash Team Racing remaster. De officiŽle aankondiging wordt volgens de presentatrice aanstaande vrijdag op de Game Awards gedaan.

Gerucht: Verhaal Star Wars: Jedi Fallen Order gelekt

Patience you must have, my young padawan.

Reddit-gebruiker Xyzsvtabc heeft een gedeelte van het verhaal van Star Wars: Jedi Fallen Order gelekt. De details zijn na een gesloten marketing presentatie van Disney naar buiten gebracht. Tijdens de afgelopen E3-beurs is Star Wars: Jedi Fallen Order officieel aangekondigd.

THQ Nordic koopt Carmageddon IP

Those who are about to die salute you!

Uitgever THQ Nordic maakt bekend dat het bedrijf de rechten op de Carmageddon IP heeft gekocht. De game lanceerde in 1997 op de pc en bracht destijds door de gewelddadige insteek heel wat controverse teweeg. Zo krijg je punten voor het doodrijden van voetgangers.

Ontwikkelaar Campo Santo maakt de Firewatch Nintendo Switch release bekend. De adventure game komt op 17 december op de console van Nintendo uit. De game is reeds beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerste Vorige