Picture of Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Featured articles

FeatureGOTY 2018 - Celeste maakt depressie bespreekbaar

En is bovendien een uitstekende platformer.

De laatste jaren worden we op het vlak van games goed verwend. Daar is 2018 gelukkig geen uitzondering op. Voordat de vuurpijlen en champagnekurken echter de lucht in gaan, blikt de redactie van Eurogamer Benelux terug en zet het zijn favoriete games in de spotlight. Sander is dit jaar een berg tegengekomen, maar durfde deze dankzij Celeste te trotseren. Let op: Dit artikel bevat spoilers en verwijzingen naar depressie.

Voor de Persona Dancing Endless Night Collection review legt Sander zijn collectie Persona-cd's aan de kant en trekt z'n dansschoenen aan om de pasjes van Persona 4: Dancing All Night (P4D), Persona 3: Dancing in Moonlight (P3D) en Persona 5: Dancing in Starlight (P5D) uit z'n hoofd te leren. Als hij maar niet over de titels van de games struikelt!

SoulCalibur 6 review - Wint zieltjes

Op het scherpst van de snede.

De SoulCalibur 6 review arriveert op het podium van de geschiedenis, haalt het zwaard uit de schede en staart vastberaden de oppositie in de ogen. Brandt de ziel nog steeds, of is het nu toch echt gedoofd?

De Starlink: Battle for Atlas review had Sander aanvankelijk op het puntje van zijn stoel, terwijl hij zijn speelgoed-Arwing door de huiskamer vloog. Maar toen het ruimteavontuur eindelijk begon, verging het plezier hem al snel.

AanraderLabo Vehicle Kit review - Plankgas

Sleutelen aan je eigen voertuigen.

In de Labo Vehicle Kit review kruipt Sander achter het kartonnen stuur van zijn rallywagen, checkt hij of karton ook waterdicht is en vuurt hij raketten af vanuit zijn kartonnen vliegtuig. Karton!

FeatureThe Settlers bouwt er lustig op los

Eerste presentatie smaakt naar meer.

Achter gesloten deuren werd voor het eerst gameplay van The Settlers getoond, het nieuwste deel in de langlopende strategieserie van ontwikkelaar Blue Byte. Opnieuw krijg je de taak om een stad te bouwen die niet alleen in productie uitblinkt, maar ook niet bang is om grenzen te verleggen en het conflict aan te gaan. Voor het eerst sinds 2010 wordt er weer aan een volwaardige Settlers-game gewerkt, en het is duidelijk dat Blue Byte alle registers opentrekt. Zo staat de originele ontwikkelaar Volker Wertich nu aan het roer als creative director, en wordt de game met Ubisofts krachtige Snowdrop Engine ontwikkeld.

De demo van Metro Exodus was speelbaar op Gamescom 2018 en bood een dwarsdoorsnede van alle elementen van de aankomende game. Opnieuw trotseer je als de Ranger Artyom de ongastvrije omgevingen van postapocalyptisch Rusland, maar deze keer zonder de relatieve veiligheid van je thuis in de metrotunnels.Tijdens een dertig minuten durende gameplaysessie liet de game zich van zijn beste kant zien, maar toonde hij ook twee nieuwigheden die nog niet helemaal weten te overtuigen.

FeatureAssassin's Creed Odyssey doet zijn naam eer aan

Stelt je steeds weer op de proef.

Tijdens Gamescom 2018 liet Ubisoft Assassin's Creed Odyssey zien, het vervolg op Assassin's Creed Origins. Ditmaal brengt de reis je naar Griekenland, circa 431 voor Christus. Jij speelt als Alexios of Kassandra in deze openwereld-RPG, die voortborduurt op de grote veranderingen die door zijn voorganger zijn geďntroduceerd. Tijdens de dertig minuten durende demo slaagde Ubisoft erin om de belangrijkste aspecten een spotlicht te geven.

Tijdens de E3 opende Nintendo zijn presentatie met Daemon X Machina, een stijlvolle actiegame met stoere mechs, flitsende actie en een gierende soundtrack die in 2019 op de Nintendo Switch uitkomt. Tijdens Gamescom kreeg ik de kans om producent Kenichiro Tsukuda (Lost Odyssey, Armored Core) te interviewen en voluit te praten over wat deze opvallende mechgame allemaal te bieden heeft. Ik vroeg hem naar de gameplay, zijn inspiratiebronnen en hoe de muziek samensmelt met de game.

Eerste Vorige