Picture of Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Featured articles

FeatureThe Settlers bouwt er lustig op los

Eerste presentatie smaakt naar meer.

Achter gesloten deuren werd voor het eerst gameplay van The Settlers getoond, het nieuwste deel in de langlopende strategieserie van ontwikkelaar Blue Byte. Opnieuw krijg je de taak om een stad te bouwen die niet alleen in productie uitblinkt, maar ook niet bang is om grenzen te verleggen en het conflict aan te gaan. Voor het eerst sinds 2010 wordt er weer aan een volwaardige Settlers-game gewerkt, en het is duidelijk dat Blue Byte alle registers opentrekt. Zo staat de originele ontwikkelaar Volker Wertich nu aan het roer als creative director, en wordt de game met Ubisofts krachtige Snowdrop Engine ontwikkeld.

De demo van Metro Exodus was speelbaar op Gamescom 2018 en bood een dwarsdoorsnede van alle elementen van de aankomende game. Opnieuw trotseer je als de Ranger Artyom de ongastvrije omgevingen van postapocalyptisch Rusland, maar deze keer zonder de relatieve veiligheid van je thuis in de metrotunnels.Tijdens een dertig minuten durende gameplaysessie liet de game zich van zijn beste kant zien, maar toonde hij ook twee nieuwigheden die nog niet helemaal weten te overtuigen.

FeatureAssassin's Creed Odyssey doet zijn naam eer aan

Stelt je steeds weer op de proef.

Tijdens Gamescom 2018 liet Ubisoft Assassin's Creed Odyssey zien, het vervolg op Assassin's Creed Origins. Ditmaal brengt de reis je naar Griekenland, circa 431 voor Christus. Jij speelt als Alexios of Kassandra in deze openwereld-RPG, die voortborduurt op de grote veranderingen die door zijn voorganger zijn ge´ntroduceerd. Tijdens de dertig minuten durende demo slaagde Ubisoft erin om de belangrijkste aspecten een spotlicht te geven.

Tijdens de E3 opende Nintendo zijn presentatie met Daemon X Machina, een stijlvolle actiegame met stoere mechs, flitsende actie en een gierende soundtrack die in 2019 op de Nintendo Switch uitkomt. Tijdens Gamescom kreeg ik de kans om producent Kenichiro Tsukuda (Lost Odyssey, Armored Core) te interviewen en voluit te praten over wat deze opvallende mechgame allemaal te bieden heeft. Ik vroeg hem naar de gameplay, zijn inspiratiebronnen en hoe de muziek samensmelt met de game.

De Sword Legacy: Omen review van Sander vertelt je hoe deze tactische RPG enorm zijn best doet om je aandacht te trekken. Tactische gevechten, een volwassen verhaallijn gebaseerd op de Arthurlegendes; het kan bijna niet op. Of toch...?

Op je plaatsen, klaar, AF! Deze week zijn er in de Fortnite Weekly Challenges Time Trials actief. Dat wordt rennen en bouwen tegelijkertijd, en als je wat afleiding zoekt kun je ook nog iedereen in Tilted Towers omver schieten. Veel plezier!

Bekijk: Fortnite Seizoen 5 week 4 - Alle oplossingen!

Evil Knievel zou trots op je zijn.

De zomerse hitte is nog niet voorbij, zeker niet als je van plan bent om door die Flaming Hoops te springen! De Fortnite Weekly Challenges week 4 zijn van start en er is weer meer dan genoeg te doen! Zoek tussen een Gas Station, Soccer Pitch en Stunt Mountain voor de Battle Star en voltooi de laatste Sniper Rifle Challenge!

AanraderLa-Mulana 2 - Een duistere ziel

Speleologie voor gevorderden.

De La-Mulana 2 review van Sander daalt af naar het mysterieuze land Eg-Lana, op zoek naar glorie. Een land vol valkuilen, uitdagende monsters en verwarrende doolhoven, en zonder enige hoop op hulp. Maar ja, een beetje avonturier wil dan ook niet anders.

Sander neemt je mee naar verre planeten om je een kijkje te geven naar No Man's Sky NEXT, de nieuwste patch van de game van Hello Games. Kijk mee naar de eerste stappen in Survival Mode, hoe je van de startplaneet vertrekt, ruimtegevechten en de character creation.

Eerste Vorige