Picture of Samuel Bom

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Featured articles

FeatureWijde Open Wereld - Far Cry 2

De horror... de horror...

Open werelden: we kunnen er uren in rondwaren. Maar hoe steken die werelden in elkaar? Wat kan de plaats van een game zeggen, en hoe kregen die werelden hun moderne vormen? Om daar achter te komen, vertrekt Samuel iedere week naar een opmerkelijke digitale plaats. Deze week verlaat hij Liberty City om verder naar het bloederige Afrika te trekken.

FeatureKlikken met piraten

Interview met mobile developer Jelly Button Games

In IsraŽl kunnen weinig mensen zeggen dat ze professioneel gameontwikkelaar zijn, maar Alon Lev is er een van. Vijf jaar geleden startte hij samen met vier vrienden een eigen studio: Jelly Button Games. Tegenwoordig werkt er 85 man. "Wij zijn anders dan andere IsraŽlische ontwikkelaars. Wij willen iets nieuws en innovatiefs doen."

Open werelden: we kunnen er uren in rondwaren. Maar hoe steken die werelden in elkaar? Wat kan de plaats van een game zeggen, en hoe kregen die werelden hun moderne vormen? Om daar achter te komen, vertrekt Samuel iedere week naar een opmerkelijke digitale plaats. Deze week keert hij terug naar een nieuw Liberty City, en doet meer met minder.

FeatureWijde Open Wereld - Grand Theft Auto 3

De plaats waar het allemaal begon.

Open werelden: we kunnen er uren in rondwaren. Maar hoe steken die werelden in elkaar? Wat kan de plaats van een game zeggen, en hoe kregen die werelden hun moderne vormen? Om daar achter te komen, vertrekt Samuel iedere week naar een opmerkelijke digitale plaats. Deze week vertoeft hij in Liberty City, met de game die het genre de 21e eeuw in bracht.

De Mario-games zijn eigenlijk voor de handheld gemaakt. De korte levels en simpele besturing lenen zich namelijk perfect voor korte speelsessies onderweg. Het enige probleem is dat je de games vroeg of laat uitspeelt, en je reizen weer zonder Mario verdergaan. Met Super Mario Maker 3DS wil Nintendo daar verandering in brengen. Als je deze game uit hebt, bouw je gewoon zelf een paar levels of speel je het werk van andere spelers. Daar houd je een paar uur op de trein wel mee uit. Om de game van de Wii U naar de 3DS te krijgen, heeft Nintendo echter aardig moeten sleutelen. Is die vertaalslag gelukt, of hebben we hier met een inferieure versie te maken?

FeatureDishonored 2 - De kunst van de sluipmoord

Interview met Arkane Studios' art director Sťbastien Mitton.

Sťbastien Mitton heeft genoeg redenen om trots te zijn. Als artdirector van Arkane Studios is hij de man achter het aanzicht van Dunwall en Karnaca. Hij is verantwoordelijk voor de vormgeving van Dishonored 1 en 2. Wanneer hij in Eindhoven via internet de Nederlandse pers te woord staat, is hij echter vooral trots op naadjes.

Vroeger, toen alles beter was… Toen moderne shooters nog niet helemaal uitgemolken waren. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op de lancering van Call of Duty: Modern Warfare Remastered blikt Samuel terug op het origineel waarin de serie voor het eerst voor een andere setting koos.

Wasteland 3 aangekondigd

Multiplayer aan het einde van de wereld.

Ontwikkelaar inXile kondigt Wasteland 3 aan. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Max Brooks werkt aan een officiŽle Minecraft-roman, genaamd Minecraft: The Island. Volgens uitgever Del Rey is The Island het eerste deel in een op Minecraft-gebaseerde serie. Wanneer de roman uitkomt, is nog niet bekend.

Choice Provisions Inc. kondigt Runner3 aan. De game komt uit in 2017. Op welke platformen de game uitkomt is tot nu toe niet bekend.

Oprichter Oculus financiert anti-Hillary haatcampagne

Geld ging naar oranje gekleurde trollen.

UPDATE: Oculus-oprichten Palmer Luckey heeft gereageerd op de aantijgingen en geeft toe dat hij 10.000 dollar heeft gedoneerd aan Nimble America. Hij deed dit omdat hij 'bewonderde hoe billboards gebruikt konden worden om jonge kiezers te bereiken.'

Rocksteady stopt met maken van Batman-games

“Voelt alsof we een verkering uitmaken.”

Rocksteady Games maakt in de voorzienbare toekomst geen Batman-games meer. Dit zegt producent Dax Ginn in een interview met eurogamer.net. Volgens Ginn neemt de studio met het aankomende Batman: Arkham VR afscheid van de superheld.

Elite: Dangerous stopt ondersteuning DirectX 10

Ruimteschepen vliegen ook niet langer op Win32.

Elite: Dangerous stopt in de toekomst met het ondersteunen van DirectX 10. Ook de 32-bit versie van Windows (Win32) wordt niet meer ondersteund. Dit maakt Frontier Software-baas David Braben bekend.

Red Dead Revolver komt naar de PlayStation 4

Rockstars eerste western keert terug.

Red Dead Revolver krijgt binnenkort een overzetting naar de PlayStation 4. Dit blijkt uit het onlangs tijdelijk verschijnen van de game op de Australische PlayStation Store.

Een nieuwe trailer voor Activision's Call of Duty: Infinite Warfare toont details over het verhaal van de game. Zo is onder andere Kit Harrington (bekend als Jon Snow in Game of Thrones) zichtbaar als de vijandige Admiraal Kotch. Ook is de aanval die de game in gang zet te zien.

Blizzard verwijdert 45 kaarten uit de Arena-modus van Hearthstone: Heroes of Warcraft. Dit maakt de uitgever en ontwikkelaar bekend op Battle.net. De kaarten worden verwijderd in de volgende patch.

Eerste Vorige