Picture of Gijs Elings

Gijs Elings

Redacteur

Bedrijfskundige in opleiding. Liefhebber van indie muziek en sportfanaat. Als het op games aankomt zijn RPG's en verhalende shooters helemaal mijn ding.

Featured articles

Ontwikkelaar Rare ontwikkelde tot 2005 een nieuwe Conker-game. Conker: Gettin' Medieval was een Xbox-game en bedoeld als de opvolger van Conker: Live & Reloaded. Dat bevestigt de ontwikkelaar in een YouTube-video.

Activision heeft de line-up voor Apple TV bekendgemaakt. Onder andere een Skylanders- en Guitar Hero-game zijn via de website van de uitgever bevestigd. Met Apple TV kun je onlinetelevisie bekijken, en vanaf nu games op je televisie spelen.

Pokémon Go komt naar Android en iOS

'Real Life Pokémon' vanaf 2016.

Het nieuwe project van The Pokémon Company heet Pokémon Go. Dat bevestigt de uitgever tijdens een persconferentie in Japan. De game komt uit voor Android- en iOS-toestellen.

Update 6.2.2 voegt Flying Mounts aan World of Warcraft: Warlords of Draenor toe. Het is inmiddels tien maanden geleden dat de uitbreiding voor World of Warcraft uitkwam. De Flying Mounts worden na de herhaaldelijke aanvragen van de community toegevoegd.

De monster-hunter game Evolve is dit weekend gratis speelbaar op de pc en Xbox One. Dat heeft uitgever 2K Games op de officiële website van Evolve bekendgemaakt. Ontwikkelaar Turtle Rock Studios hoopt hiermee de online leegloop tegen te gaan.

Toy Soldiers: War Chest is een game die je fantasie tot leven brengt. Zoals nooit tevoren speel je de slagvelden na die je als klein mannetje al bedacht. Snel wissel je tussen je verschillende wachttorens en houd je de gevreesde eenhoorns op afstand. Berekend upgrade je de wachtposten en bereid je je eenheden op de komende confrontatie voor. Golf na golf van rare tovenaars en irritante elfjes weet je af te slaan. Met elke replay kom je steeds weer een golf verder.

Mass Effect: Andromeda bevat geen personages uit de eerdere Mass Effect-games. Dat vertelt senior development director Chris Wynn op Twitter. Volgens Wynn zou het ongepast zijn om bekende personages te laten terugkeren, aangezien de game zich in een geheel ander sterrenstelsel afspeelt.

Star Wars: Battlefront bevat geen singleplayer omdat maar weinig spelers het zouden spelen. Dat vertelt Electronic Arts baas Peter Moore in een interview met Gamespot. Volgens Moore tonen onderzoeken aan dat een singleplayermodus bij dit soort shooters te weinig gespeeld zou worden.

Twitch speelt Dark Souls

'We all die together.'

Streamingsite Twitch geeft kijkers de mogelijkheid om gezamenlijk Dark Souls te spelen. Op de livestream van TwitchPlaysDark krijg je een overzicht van de handelingen die je kunt uitvoeren. Je kuht vervolgens via het chatvenster het personage besturen. Echter, je speelt de game samen met 1000 andere spelers die tegelijkertijd verschillende bevelen invoeren.

De Smach Zero komt uit in het vierde kwartaal van 2016. Dat heeft fabrikant Smach bekendgemaakt op de Gamescom-beurs. De 'draagbare Steam Machine' kost aanvankelijk 299 dollar en is alvast te bestellen vanaf 10 november 2015.

The Taken King voor Destiny wordt ruim twee keer groter dan de vorige uitbreiding, The Dark Below. Dat bevestigt community manager Eric Osborne in een interview met IGN. In The Taken King kun je aan de slag met een volledig nieuwe verhaallijn, drie nieuwe strikes en een verkenbaar level.

N++ review

Vallen en opstaan.

Je springt in opperste concentratie van platform naar platform. Dit wordt dé run waarmee je de leaderboards gaat bestormen. De eerste vijanden ontwijk ik soepel en ik verzamel op een vernuftige manier de gouden munten. Tijdens de run raak je in een flow die je op een vloeiende manier door het level loodst. Enkel door middel van veel oefening word je N++ meester. Even verzwakt de aandacht, verslechtert je spel en val je buiten de top 10. In de wereld van N++ is enkel plek voor perfectie.

Gouden stranden, voortdurende conflicten met rebellen en een vette Zwitserse bankrekening. Je regeert met een ijzeren vuist over de fictieve bananenrepubliek Tropico. Als absoluut heerser geef je commerciële groei de voorkeur boven de sociale zekerheid van je inwoners. Wanneer je echter je boekje te buiten gaat en het volk net iets te veel in de armoede laat zitten, is de kans groot dat ze in opstand komen. Als El Presidente probeer je dus enigszins ethisch te handelen. Of dat is in ieder geval wat je je volk voorhoudt.

Syndicate is zo'n game waar je vaak iets over hoort, maar nooit hebt gespeeld. De game van wijlen ontwikkelaar Bullfrog Productions gooide vroeger hoge ogen en is voor velen nog steeds een game die hun harten sneller doet slaan. Nu is 'ie gratis op Origin beschikbaar. En dus doet een mooie kans zich voor om alsnog dit stukje gamegeschiedenis te spelen.

Eerste Vorige