Picture of Derek Taal

Derek Taal

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Featured articles

FeatureDeux Ex: Mankind Divided - Release date, trailers, gameplay

De keerzijde van de menselijke revolutie.

De menselijke revolutie is noodgedwongen tot stilstand gekomen en heeft voor een verdeelde wereldbevolking plaatsgemaakt. De futuristische cyberpunk-wereld van Deux Ex: Mankind Divided toont dan ook een minder hoopvol beeld van onze toekomst dan voorheen. De transhumane bevolking die ooit aan de voorgrond van de menselijk evolutie stond, bevindt zich nu in een tijdperk van segregatie en discriminatie.

Zelda-fans zijn er deze console-generatie een beetje karig vanaf gekomen. Er zijn twee The Legend of Zelda-remasters op de Nintendo Wii U uitgekomen en Link vervulde gastrollen in andere games, maar daar bleef het bij. The Legend of Zelda: Breath of the Wild bengelt echter al een aantal jaren als een wortel voor de neus van de Zelda-fans. De game is een nieuw avontuur waarin Nintendo de grootse open wereld-droom wil waarmaken.

Twee heerlijke gerechten samenvoegen is nog geen garantie voor een geslaagde mix. Als een van de hoofdrolspelers uit Tokyo Mirage Sessions #FE zich over haar angsten heen zet en uit volle borst begint te zingen, is het dan ook even slikken. Niet omdat je overmand door emoties wordt, maar eerder door het besef dat de geest van zowel Shin Megami Tensei als Fire Emblem nergens te bekennen valt.

De zonovergoten eilanden van Dead Island liggen er momenteel verlaten bij. Dead Island 2 zit momenteel niet alleen in een ontwikkelingshel, maar wisselt ook vaker van ontwikkelaar dan een gemiddeld persoon per maand zijn lakens verschoont. Oud-ontwikkelaar Techland beleeft vanaf een veilige afstand ondertussen een onverwacht succesverhaal met diens spirituele opvolger Dying Light. Verrassend genoeg poogt de studio toch het levenloze karkas van de Dead Island-reeks te reanimeren. De Dead Island Definitive Collection toont echter aan dat de serie beter in de koude grond af is.

Met Lego Star Wars: The Force Awakens keert TT Games terug naar waar het allemaal begon. De Engelse studio ontwikkelde zijn eerste Lego-game rond de Star Wars-saga, maar daar bleef het niet bij. Van Lord of the Rings tot Jurassic World en van Indiana Jones tot Harry Potter - de ontwikkelaar heeft inmiddels talloze films in een gele plastieken versie omgezet. Nu de onvermijdelijke Star Wars-koorts weer volop woedt, neemt de ontwikkelaar de meest recente film dan ook graag onder handen.

E3 2016 - The Last Guardian release bekend

Trico heeft een duistere soortgenoot.

Sony maakt vandaag tijdens de E3 persconferentie de releasedatum van The Last Guardian bekend. De game is vanaf 25 oktober voor de PlayStation 4 verkrijgbaar.

In Sherlock Holmes: The Devil's Daughter zet Holmes voor de achtste keer de iconische deerstalker-hoed op en struint hij de straten van het Victoriaanse Londen af op zoek naar onraad. Wie al eens eerder dat hoofddeksel heeft gedragen, merkt al snel dat het nog perfect past. Sinds Crimes & Punishment is er namelijk vrij weinig aan de formule veranderd. De beloofde keuzevrijheid die daadwerkelijk tot gevolgen in het verhaal moet leiden, is tevens ver te zoeken.

E3 2016 - Titanfall 2 heeft singleplayer

Campagne is offline te spelen.

De first-person shooter Titanfall 2 heeft een volwaardige singleplayer campagne. Dit werd bekend door het per ongeluk streamen van de Electronic Arts persconferentie repetitie.

Dat hard zwoegen onder een dystopisch regime uitstekend materiaal is voor intrigerende games heeft Papers, Please van ontwikkelaar Lucas Pope enkele jaren geleden al bewezen. Als douaneambtenaar bij de grens van het fictieve Arstotzka weerhoud je talloze immigranten ervan een nieuw leven op te bouwen ˇf voelde je de wrede gevolgen van de overheid. Q-Games' The Tomorrow Children gaat over een soortgelijk thema; het ploeteren onder het draconische bewind van het communisme.

FeatureTokyo Mirage Sessions #FE fuseert twee geliefde series

De eerste dozijn uren in Atlus' excentrieke JRPG.

Het leek voor Atlus onbegonnen werk om twee geliefde series met een uitgesproken stijl tot een nieuwe game samen te voegen. In 2011 werd het project voor het eerst als Shin Megami Tensei x Fire Emblem ge´ntroduceerd, maar daarna werd het stil. Het strategiegenre zat de ontwikkelaar niet als gegoten en diverse pogingen liepen spaak. Er werd besloten om dan maar vooral op de sterke kwaliteiten van de studio te spelen. Het resultaat is de excentrieke Japanse role-playing game Tokyo Mirage Sessions #FE.

Eerste Vorige