Picture of Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Vanaf zijn bureau spuit Nathan meningen over games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Featured articles

Als Chloe in Life is Strange: Before the Storm vastberaden op haar doel af gaat, lijkt het alsof de wereld van jou is. Met haar meedogenloze gespot breng je mensen op andere gedachten. Iedereen die je dwarsboomt, moet eraan geloven. Je trekt je niets aan van wat anderen denken, en doet wat je hartje verlangt. De toon is meteen gezet. Ontwikkelaar Deck Nine wil namelijk alle facetten van de stoere Chloe laten zien en haar personage volledig uitdiepen.

Na het zinderende tweede seizoen van The Walking Dead blijft Clementine met baby A.J. vrijwel als enige overlevende over. Daarmee zet Telltale Games de toon voor een verdere persoonlijke ontwikkeling van die opgroeiende meid. In A New Frontier neemt de ontwikkelaar zich wel voor om het naar de zin te maken van zowel oudgedienden van de reeks als nieuwkomers. De gekende elementen van de formule blijven behouden, maar dat brengt zowel plus- als minpunten met zich mee.

De tijd heeft na het indrukwekkende einde van seizoen twee niet stilgestaan, en de horde zombies evenmin. Daarom brengt Telltale Games het onvermijdelijke derde seizoen van The Walking Dead uit. De ontwikkelaar probeert daarbij nieuwe spelers bij de reeks te betrekken en veteranen een vloeiend vervolg op het voorgaande seizoen te geven. De basis is onveranderd en vintage Telltale, maar het resultaat oogt toch fris en weet daardoor het déjà-vugevoel te vermijden.

De originele Killing Floor dateert alweer van 2009. Ontwikkelaar Tripwire Interactive bracht het vervolg in april 2015 op Steam Early Access uit. Sindsdien zijn er drie grote content-updates geweest. Wat kun je in de aanloop naar de release van Killing Floor 2 verwachten? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Onderzoek alles en behoud het goede: het zou dit jaar het motto van Sports Interactive kunnen zijn. De ontwikkelaar doet namelijk opnieuw een gooi naar het maken van de beste voetbalmanagementsimulator. In Football Manager 2017 zitten de veranderingen hem nu in de details. Je moet een gigantische hoeveelheid informatie keurig verwerken, en daarom is de interface erop gericht om snel alles te zien en af te handelen. Voorts moeten een verhoogde artificiële intelligentie, verbeterde graphics tijdens de matchen en meer interactie aan het realisme bijdragen.

Het verlies van een geliefde en de emotionele verwerking daarvan ervaren: dat stelt ontwikkelaar Sassybot met Fragments of Him voorop. Je leert Will kennen, een jongeman die het slachtoffer van een verkeersongeval werd. In de game deel je in de kleine levensgebeurtenissen en overpeinzingen van drie nabestaanden: zijn partner Harry, eerste vriendin Sarah en grootmoeder Mary. De nadruk ligt niet op gameplay, maar op minimale interactie met de omgeving, korte dialogen en gedachten.

Illaoi is in League of Legends met patch 5.23 nu beschikbaar, zo laat ontwikkelaar Riot Games weten. Eerder al had de studio Illaoi voor League of Legends onthuld, maar toen was de Champion nog in ontwikkeling.

Illaoi onthuld in League of Legends

De Kraken-priesteres.

De nieuwste Champion voor League of Legends is Illaoi, zo laat ontwikkelaar Riot Games weten. Illaoi is een Solo Laner die teert op haar tentakels, haar vaardigheden en Crowd Control.

Negen maanden en vijf episodes later is de cirkel van Life is Strange rond. Wat begon als een interessante, charmante en eigenzinnige game van de Franse studio Dontnod Entertainment, is tot een volwaardige en voldragen game uitgegroeid. Je begint als Max Caulfield met een naïviteit die de game op dat moment zelf kenmerkt en doorloopt met haar een groeiproces waar je zelf ongetwijfeld ook als een ander persoon uitkomt.

One For All Mode terug in League of Legends

Vijf klonen tegen vijf klonen.

De One For All-modus in League of Legends is opnieuw beschikbaar van 15 tot 26 oktober, zo maakt ontwikkelaar Riot Games bekend. Dat is exact twee jaar nadat die speciale modus voor het eerst speelbaar was.

Kindred is in League of Legends met patch 5.20 nu beschikbaar, zo laat ontwikkelaar Riot Games weten. Eerder al had de studio Kindred voor League of Legends onthuld, maar toen was de Champion nog in ontwikkeling.

Life is Strange: Episode 5 releasedatum bekend

Polarized 'normaal gezien' op 20 oktober uit.

De vijfde en laatste episode van Life is Strange komt op 20 oktober voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One uit onder de naam Polarized. Tenminste, ontwikkelaar Dontnod Entertainment meldt op de officiële Square Enix-blog dat het op die datum mikt.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 38

Met FIFA 16, Star Wars Battlefront, PlayStation VR en veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

AfblijvenCross of the Dutchman review

Zo doods als een Pier.

Met Cross of the Dutchman wil de Nederlandse ontwikkelaar Triangle Studios een Friese volksheld aan het publiek voorstellen, namelijk Pier Donia. Die legendarische vrijheidsstrijder neemt het bij aanvang van de zestiende eeuw tegen de Saksische bezetters op. Aan het verhaal van Pier moet een geschiedenisles verbonden zijn. Daarom zorgt de studio voor historisch accurate omgevingen en gebouwen en correcte representaties van het leven en de gevechten in de zestiende eeuw. Piers strijd en zijn krachten moeten tevens episch aanvoelen, versterkt door een unieke grafische stijl.

World of Warships heeft releasedatum

De zee op vanaf 17 september.

World of Warships komt op 17 september van dit jaar op de pc uit. De game verliest dan haar bètastatus. Dat maakt ontwikkelaar Wargaming bekend, de studio die eerder al World of Tanks maakte.

Mortal Kombat X krijgt grote patch

Ed Boon belooft 'belangrijk nieuws' voor deze week.

Een grote patch voor Mortal Kombat X komt 'een van de volgende dagen' op de servers uit. De aanpassingen zijn technisch van aard en hebben betrekking op vele aspecten van de gameplay. Een volledige lijst vind je op de Warner Bros.-communitywebsite.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 35

Met FIFA 16, XCOM 2, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eerste Vorige