Picture of Bert Van der Hoogerstraete

Bert Van der Hoogerstraete

Taalwachter

Bert is een goedhartige kerel, zolang hij geen taalfouten ruikt. Zijn vrije tijd besteedt hij aan het poetsen van de schedels van redactieleden die ooit een dt-fout hebben gemaakt. Vindt de Game Boy Advance nog steeds de beste console ooit.

Featured articles

FeatureXenoblade Chronicles 2 rondt het eerste jaar van de Switch mooi af

Hands-on met de grote JRPG van Monolith Software.

De Nintendo Switch heeft tijdens zijn relatief korte bestaan al een paar stevige kleppers op zijn palmares. Nintendo heeft met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, Splatoon 2 en Super Mario Odyssey al heel wat moois uit eigen stal laten zien. Met Xenoblade Chronicles 2 heeft de uitgever nog één potentiële klepper in het verschiet om het kalenderjaar mee af te ronden. De JRPG van ontwikkelaar Monolith Software belooft alvast een diepgaand avontuur te worden.

Je zou door het uitblijven van een Pokémon Z bijna geloven dat Game Freak de 'derde' Pokémon-game binnen dezelfde generatie vergeten is. De ontwikkelaar hervat de traditie met Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, de opgepoetste versies van de ijzersterke Pokémon Sun en Moon van vorig jaar. Game Freak tovert enkele nieuwe ideeën uit zijn hoge hoed, knoopt losse eindjes aan elkaar en laat zelfs alle slechteriken uit alle vorige generaties voor een grote finale opdraven. Redenen genoeg voor een retourtje Alola, zo lijkt het.

"De Nintendo 3DS is dood, leve de Nintendo 3DS!" Je zou bijna geloven dat die spreuk dagelijks bij Nintendo door de gangen galmt. Want hoewel de handheld door de komst van de Nintendo Switch steeds meer en meer naar de achtergrond lijkt te verdwijnen, blijft de Japanse ontwikkelaar zijn beminde toestel met een hele reeks grote games ondersteunen. Na Monster Hunter Stories en Metroid: Samus Returns is het nu de beurt aan Mario and Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions om de zwanenzang verder te zingen.

Metroid: Samus Returns review

Niet helemaal terug.

Op vele vlakken is Metroid: Samus Returns een game van tweede kansen. Ten eerste is het voor ontwikkelaar MercurySteam een kans om zich na het matige Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate te herpakken. Ten tweede maakt de game het als remake mogelijk om de pijnpunten van het origineel aan te pakken en de game alsnog aan het Metroid-firmament te doen schitteren. Ten slotte is de game ook een tweede kans voor Samus Aran, die na haar laatste avontuur Metroid: Other M spoorloos van de radar verdween. Zeven jaar later is ze eindelijk helemaal terug, na haar rare uitje in de vorm van Metroid Prime: Federation Force. Of het echter de terugkeer is waar je op hoopte, is een andere zaak.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia DLC review

Maps, missies, mannetjes en meer.

Net zoals Fire Emblem Awakening en het Fates-drieluik heeft Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia DLC. Die is opgedeeld in verschillende pakketten, die elk meerdere maps, dungeons of andere voorwerpen bevatten. Je kunt alles afzonderlijk kopen, maar het is voordeliger om meteen een heel pakket te kopen. Als je echt alles wilt, dan koop je het best de Season Pass: voor 44,99 euro krijg je dan alle pakketten.

Wat krijg je als je een half pond FTL: Faster Than Light mengt met een liter Rogue Legacy en een flinke snuif Ace Combat? Het antwoord is Everspace. De uiteindelijke versie van de roguelike-ruimteshooter annex sterfsimulator van ontwikkelaar Rockfish Games is beschikbaar op Steam. In mijn Everspace preview van de Early Access-versie was ik voorzichtig optimistisch, maar de vraag is nu of Rockfish Games de plooien heeft gladgestreken en een verslavende roguelike heeft afgeleverd.

Conarium review

H. P. Lafcraft.

Conarium is een andere naam voor de pijnappelklier, een klier in je hersenen waarin volgens de Franse filosoof René Descartes je ziel huist. Het is ook de naam van de nieuwe game van Zoetrope Interactive. De game van de driekoppige Turkse ontwikkelaar is echter geen digitale variant van hersendoktertje spelen, maar wil een vervolg zijn op de novelle 'At the Mountains of Madness' van de Amerikaanse horror- en sciencefictionauteur H. P. Lovecraft. In een notendop: de game belooft onwerkelijke mysteries in oeroude ruďnes terwijl je met waanzin flirt.

Het is ooit anders geweest, maar tegenwoordig moeten Fire Emblem-fans niet lang op hun honger blijven zitten. Vorig jaar kon je als strateeg met Fire Emblem Fates zowaar drie delen van de strategische RPG-reeks van ontwikkelaar Intelligent Systems in de knuisten nemen, en amper één jaar later kun je alweer aan de slag met een nieuw deel in de reeks: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

De onthulling van Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia tijdens de Nintendo Direct van 17 januari was op zijn zachtst gezegd verrassend. Spelers hadden het lijvige Fire Emblem Fates-drieluik nog niet goed en wel achter de kiezen, en er werd al een nieuw deel aangekondigd. 'Nieuw' mag je overigens met een korreltje zout nemen. Shadows of Valentia is namelijk een remake van Fire Emblem Gaiden, het tweede deel in de reeks dat in 1992 op de NES lanceerde.

PETA hekelt Nintendo in open brief

"Melk-minigame in 1-2-Switch haalt alle wreedheid uit melken."

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA bekritiseert Nintendo voor een onrealistische weergave van koeien melken. De minigame Melktijd in 1-2-Switch verbloemt volgens PETA de uitbuiting van koeien in melkerijen.

Volg Eurogamer Benelux op Instagram

Games, gifs, grappen, grollen.

Je weet dat we bij Eurogamer Benelux niet graag op de zaken achterlopen. Daarom hebben we besloten dat het hoog tijd was om een eigen Instagram-account aan te maken. Je vindt je favoriete gamewebsite terug onder de naam eurogamerbenelux.

Op 23 maart is een einde aan het lange wachten op Mass Effect: Andromeda gekomen. De game werd voor het eerst in 2012 geteased, en na drie jaar van bijna-radiostilte met niet meer dan wat artwork of een erg kort filmpje kondigde uitgever EA de nieuwste Mass Effect tijdens E3 2015 eindelijk aan. Het perfecte moment om alles wat we over Mass Effect: Andromeda weten op een rijtje te zetten.

Eerste Vorige