Picture of Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Featured articles

FeatureAnthem - Release, demo, gameplay en alles wat we weten

Update: demo, special editions, gameplay, microtransacties.

BioWare heeft een prima staat van dienst, maar met de tegenvallende Mass Effect: Andromeda liep het imago van de ontwikkelaar wel wat deukjes op. Anthem is een compleet nieuwe IP die als looter shooter de concurrentie met onder meer Warframe, Destiny 2 en The Division 2 aangaat. Kan de game aan de hoge verwachtingen voldoen? Of belandt het als flop uiteindelijk op het kerkhof? Hier lees je alvast alles wat je over Anthem moet weten.

Leon en Claire zijn terug! Na het succesvolle Resident Evil 7 brengt Capcom een tijdloze klassieker in een nieuw jasje op de markt. In Resident Evil 2 Remake voor pc, PlayStation 4 en Xbox One keer je terug naar Raccoon City om daar de geheimen van Umbrella bloot te leggen. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

De laatste jaren worden we op het vlak van games goed verwend. Daar is 2018 gelukkig geen uitzondering op. Ook na het afsteken van het vuurwerk en het klinkende geluid van champagneglazen blikt de redactie van Eurogamer Benelux terug en zet het zijn favoriete games in de spotlight. Marcel kreeg tijdens het spelen van Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age nostalgische gevoelens, waardoor hij vervlogen tijden herbeleefde.

UPDATE: Ontwikkelaar Digital Sun Games heeft met de Switch-versie van Moonlighter een bijna perfecte vertaalslag geleverd. De game was al beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar liet door zijn opzet vermoeden dat de Switch de perfecte thuisbasis zou zijn voor de avonturen van de Will de winkelier. Dat is daadwerkelijk het geval: onderweg snel een dungeon doorlopen om dan thuis op je gemak prijzen te zetten en je waren te verkopen is erg fijn. Het enige minpunt is dat de game in handheldmodus lange laadtijden heeft, en bovendien wil een bug wel eens roet in het eten gooien. Als Digital Sun Games die euvels nog aanpakt, mag Moonlighter zich trots naast de andere indie-klassiekers op de Switch scharen.

Eerste Vorige