Picture of Lazlo Cootmans

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Featured articles

Black Mesa commercieel erkend door Valve

Extra features moeten betaalde versie aantrekkelijk maken.

Valve geeft toestemming Black Mesa commercieel te verkopen op Steam. De remake van het originele Half-Life is al sinds een jaar gratis te downloaden via verschillende websites. Wie de Steam versie aanschaft, krijgt enkele toevoegingen ten opzichte van de gratis variant.

GTA Online Beach Bum update volgende week verkrijgbaar

UPDATE: Nu te downloaden op Xbox 360, morgen op PlayStation 3.

UPDATE: De Beach Bum update voor GTA Online is vanaf nu te downloaden voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto V. Daarvoor is eerst een automatische title update vereist van 64 MB. Daarna is het Beach Bum pakket gratis te vinden op de dashboard. Deze download weegt 33.12 MB.

Indie-ontwikkelaar: 'Enkel met een consolegame word je serieus genomen'

Octodad bereikt groter publiek na PlayStation 4-overstap.

Octodad-ontwikkelaar Philip Tibitoski meent dat indie-ontwikkelaars pas serieus worden genomen wanneer ze een consolespel uitbrengen. Dat vertelt hij in een interview met Polygon. Tibitoski: 'Het is de harde realiteit. Als je enkel voor pc ontwikkelt, kijken zowel consumenten als andere studio's op een andere manier naar je.'

Rocksmith 2014 review

De band weer bij elkaar.

Een gitaar, een snoer, een pc, PlayStation 3 of Xbox 360 en Rocksmith. Deze ingrediënten vormden twee jaar geleden het recept voor de kickstart van je muzikale carrière. Hoewel je virtuele band je probleemloos van Song 2 van Blur tot Boys Don't Cry van The Cure begeleidde, kon de simulatiegame technisch gesmeerder. Kritiek op logge menu's en lange laadtijden werden ter harte genomen. "We doen er iets aan," zo werd er beloofd.

The Wolf Among Us Episode 1: Faith review

Er was eens een grote boze wolf.

Het zenuwachtige geklop op de deur van je flat sleurt je uit een onregelmatige slaap. Met de nasmaak van whisky nog op je tong en een lichte hoofdpijn sleur je jezelf naar de deurknop. Mevrouw White heeft je dringend nodig en dwingt je mee te komen naar de stoep van het appartementencomplex waar je woont. Daar tref je een jas aan die duidelijk iets voor nieuwsgierige voorbijgangers verbergt. Langzaam trek je de jas weg. Je adem stokt bij het zien van het afgehakte hoofd. Het is al wat nog rest van de prostituee die je enkele uren geleden nog van een dronkenlap redde.

Ouya krijgt free-to-play specialist

Tadgh Kelly verzorgt de kwaliteit van gratis spellen op de console.

Het ontwikkelteam van de Android-console Ouya heeft voortaan een free-to-play specialist: Tadhg Kelly, voormalig creative director bij Jawfish. Kelly deelde de overstap op zijn blog What Games Are mee.

Atomic Ninjas review

Van bonsaisnoeier naar zenmeester.

Adem in. Adem uit. Knijp je spleetoogjes nog wat dichter. Bereken je kansen. Hij ziet je niet, maar jij ziet hem wel. Nog één stapje ... KAPOW! Haha, daar vliegt hij, recht de vlammenzee in. Je merkt net iets te laat dat er achter je nog iemand staat. Je duikt weg voordat de regen van werpsterren je raakt. Verdorie, die sprong toch een beetje verkeerd geschat! Even lijkt het alsof je hetzelfde lot als je laatste slachtoffer tegemoet gaat. Gelukkig heb je nog die grote raket op je rug hangen, waarmee je de eeuwige rijstvelden net kan ontkomen.

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Killzone: Mercenary review

Rijk worden en wegwezen.

Je bevindt je op een van de hoogste etages van een wolkenkrabber. Ondanks dat de hal van het gebouw mooi versierd is met roze bloemen, stop je niet voor het mooie uitzicht. Helghast zitten je op de hielen. Ze zien immers niet zo graag twee huurlingen door hun territorium kuieren. Zeker niet als die allebei een dikke, door de ISA uitgeschreven cheque op zak hebben. Toch moet je hier zijn. Het is namelijk de enige weg waarlangs je (hopelijk) probleemloos kolonel Kratek's lokale hoofdkwartier binnen kan dringen. Al snel loopt het fout en moet je hordes Higs van je af slaan. Je enige redding: een open raam en een sprong in het diepe.

Releasedatum Warcraft-film bekend

Fantasiefilm eind 2015 in de bioscoop.

Blizzard Entertainment brengt op 18 december 2015 de verfilming van de succesvolle Warcraft-games uit. De releasedatum van de fantasieprent is bekendgemaakt via Twitter. De film wordt gemaakt door Legendary Pictures en Universal Pictures is er de uitgever van.

Shooterontwikkelaars werken mee aan DualShock 4

PlayStation 4's controller dankt design aan spelontwikkelaars.

Spelontwikkelaars van grote shooters droegen bij aan het ontwerp van de DualShock 4. Dat zegt Mark Cerny in een gesprek met IGN. Cerny staat aan het hoofd van de ontwikkeling van Sony's nieuwe console.

Gravity Rush krijgt opvolger

Een game waar je ondersteboven van zal zijn?

Japan Studio's PlayStation Vita spel Gravity Rush krijgt een vervolg. Dat kondigt Sony aan op de Tokyo Game Show.

Dishonored: The Brigmore Witches Review

Huurmoordenaar versus heks, ronde 2.

De downloadbare uitbereidingen voor Dishonored stellen tot nu toe niet teleur. Een reeks uitdagende levels met Dunwall City Trials, handige tools met Void Walker's Arsenal en een pakkend verhaal met The Knife of Dunwall toonden al dat er nog genoeg te beleven valt in de duistere steampunk-setting van Arkane Studios. The Brigmore Witches is voorlopig de laatste uitbreiding. Is het een waardige afsluiter?

Gerucht: PlayStation 4-bundel met Killzone: Shadow Fall gespot

Het pakket bevat een extra controller, de game en de PlayStation 4 Camera.

Er is een PlayStation 4-bundel online gespot met daarin Killzone: Shadow Fall, de PlayStation 4 Camera en een tweede DualShock 4 controller. Amazon France biedt deze aan voor €499, dezelfde prijs die de Xbox One meekrijgt in Europa.

Assassin's Creed 3 gratis met PlayStation Plus

PlayStation Store update brengt enkele verrassingen.

Assassin's Creed 3 is sinds de PlayStation Store update van 28 augustus gratis te verkrijgen voor PlayStation Plus gebruikers. Daarnaast biedt Sony ook de Jack and Dexter trilogie en Stealth Inc: A Clone in the Dark gratis aan.

Warface op Xbox 360 in 2014

Crytek's gratis shooter krijgt releasekader op Xbox 360.

Crytek kondigt aan dat de gratis shooter Warface volgend jaar op de Xbox 360 verschijnt. De ontwikkelaar van onder andere Far Cry en Crysis brengt het spel dus niet alleen uit op pc zoals eerder gepland.

Avadon 2: The Corruption aangekondigd

Spiderweb Software toont tweede deel uit trilogie.

Spiderweb Software toont aan de hand van een trailer het vervolg op Avadon: The Black Fortress. Het tweede spel uit de trilogie heet Avadon 2: The Corruption en verschijnt zowel op de pc als op de iPad.

Gran Turismo 6 wordt niet naar Vita overgezet

Sony vindt het moeilijk om de racegame naar de handheld om te zetten.

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, beweert dat het overzetten van Gran Turismo 6 van de PlayStation 3 naar de PlayStation Vita erg lastig is. De Vita zou niet krachtig genoeg zijn om het spel goed te draaien.

SimCity bijna op Mac

Populair simulatiespel 29 augustus op Mac.

Fans van het simulatiegenre die niet over een PC beschikken, maar het met een Mac moeten doen kunnen nu eindelijk ook genieten van SimCity. Dat spel kwam op vijf maart al uit op Windows. Maxis beloofde eerder al dat het spel ook op Mac zou draaien, maar haalde de geplande releasedate van elf juni niet.

Eerste Vorige