Picture of Jelmer Dijkstra

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Featured articles

Sony voorziet lange strijd met Xbox One

"Het is een marathon, niet een sprint."

FeatureArcade gaming glorie herleeft in Beeld en Geluid

Een verslag van de Retro Game Experience te Hilversum.

Electronic Arts stopt 31 oktober met BattleForge

Spelers worden geadviseerd in-game geld uit te geven.

The Chaos Engine review

Amiga-klassieker in hetzelfde jasje.

'XCOM: Enemy Within te groot voor consoles'

Uitbreiding voor PS3 en Xbox 360 alleen als deel van Enemy Unknown-Commander Edition.

Ontwikkelaar Firaxis noemt XCOM: Enemey Within, de aankomende uitbreiding voor XCOM: Enemy Unknown, 'te groot' om als downloadbare uitbreiding uit te komen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

PlayStation 4 bestuurbaar met je stem

De camera herkent stemcommando's.

Sony bevestigt tegenover gamewebsite Polygon dat de PlayStation 4 stemfunctionaliteit heeft via de Eye Camera. Het nieuws volgt kort nadat webwinkel Amazon claimde dat de camera over 'navigational voice commands' beschikt.

Nieuwe Postal-film op Kickstarter

Uwe Boll regisseert de langverwachte sequel.

Regisseur Uwe Boll is een Kickstarter project begonnen om een vervolg te financieren op zijn Postal-film uit 2007. Als er voor 27 oktober 500.000 dollar opgehaald is, begint Boll met filmen.

Fanfilim Fallout: Lanius uitgebracht

Korte film gaat over Legate Lanius uit Fallout: New Vegas.

De korte film Fallout: Lanius is vanaf vandaag op YouTube te zien. De film is door fans van de Fallout-reeks gemaakt en vertelt het verhaal van Legate Lanius uit Fallout: New Vegas.

PlayStation 4 op afstand bestuurbaar met smartphone

Download automatisch via smartphone aangeschafte spellen.

Vandaag detailleert Sony voor het eerst hoe je een PlayStation 4-game kan aanschaffen via je smartphone. De console gaat automatisch aan om het spel te downloaden, ook wanneer je zelf niet in de buurt bent.

Microsoft: Uitstel Xbox One niet door productieproblemen

Lokalisatie van stemfunctionaliteit is oorzaak achter de vertraging.

Vandaag heeft Microsoft benadrukt dat het uitstel van de Xbox One in delen van Europa niet komt door productie of leveringsproblemen. Nadat kortgeleden bekend werd dat Microsoft's console niet wereldwijd zou verschijnen, werd er gespeculeerd dat dit door een tekort aan consoles zou komen.

Gerucht: Xbox One komt 8 november uit in Amerika

Releasedatum verschijnt op gelekt document.

Volgens een gelekt document komt de Xbox One op 8 november uit in Amerika. De releaselijst in kwestie komt van een marketingbedrijf dat onder andere voor de winkelketen Walmarkt werkt. Dit meldt Kotaku vandaag.

Europa Universalis IV Review

Gebruiksvriendelijke grand strategy.

Europa Universalis IV is de jongste telg in Paradox Interactive's grand strategy-serie waarin je aan het hoofd staat van een natie in de wereld tussen 1444 en 1820. Zonder duidelijke doelen biedt Europa Universalis je een open wereld waarin je helemaal je eigen koers uitstippelt. Het grootste probleem van de serie is altijd de toegankelijkheid geweest voor nieuwe spelers. Er is een overdaad aan informatie en mogelijke beslissingen en als beginneling raak je al snel verdwaald in de vaak onoverzichtelijke interface. Het doel van Paradox was dan ook om deel vier te stroomlijnen en gebruiksvriendelijker te maken.

Ubisoft en Sony maken samen Watch Dogs-film

“Watch Dogs' thema's en open wereld leent zich perfect voor het grote scherm.”

Afgelopen dinsdag maakte Ubisoft bekend dat ze een film maken gebaseerd op het open wereld spel Watch Dogs en dat ze dit samen doen met Sony Pictures Entertainment en New Regency. Dit valt samen met de bekendmaking gisteren dat Watch Dogs binnenkort ook voor de pc uitkomt.

Uitbreiding XCOM: Enemy Unknown aangekondigd

XCOM: Enemey Within biedt veel extra opties om de aliens te verslaan.

Vandaag heeft XCOM-ontwikkelaar Firaxis een uitbreiding voor XCOM: Enemy Unknown aangekondigd voor pc en consoles, getiteld XCOM: Enemy Within. De uitbreiding komt op 12 november uit.

Abonnementskosten voor The Elder Scrolls Online

Voor €12.99 kunnen jij en je vrienden straks door de wereld van Tamriel wandelen.

The Elder Scrolls Online gaat €12.99 per maand kosten na een maand gratis spelen. Dat heeft Matt Firor, hoofd van Zenimax Online Studios, bekendgemaakt in een interview met Gamestar.

Civilization Online mogelijk niet naar westerse markt

MMO voorlopig alleen gepland voor Koreaanse Civilization fanbase.

Hoewel begin deze maand details naar buiten kwamen over het aankomende Civilization Online heeft 2K Games laten weten dat de game voorlopig niet uit wordt gebracht in de Verenigde Staten - laat staan Europa.

Playstation 4 mogelijk gebundeld met Vita voor 500 dollar

Anonieme, maar goed gesitueerde bron zegt dat de bundel eind 2013 in de verkoop moet.

Het lijkt er op dat Sony zich klaarmaakt om aan het einde van het jaar een bundel van de Playstation 4 en de PS Vita te verkopen voor maar 500 dollar. Dit volgens een anonieme, maar goed gesitueerde bron, zo melden de mensen van Machinima.

De Assassin's Creed serie heeft een einde.

Alle spellen passen in een groter verhaal, aldus Ubisoft.

De ontwikkelaar van Assassin's Creed 4, Ashraf Ismail, vertelde Eurogamer dat Ubisoft al een idee heeft voor het einde van de Assassin's Creed serie. Wanneer dit einde zal plaatsvinden is nog niet bekend.

DuckTales: Remastered komt in augustus

Remake van NES klassieker voor PS3, Wii U, PC en Xbox 360.

DuckTales: Remastered, de remake van de bekende NES klassieker, komt 13 augustus als digitale download uit voor de PSN, Steam en de Wii U. De Xbox360 versie verschijnt 11 september. Dit heeft Capcom vandaag bekend gemaakt.

Deus Ex: The Fall al vandaag uit

Spel een dag eerder beschikbaar in de App Store.

Deus Ex: The Fall is vandaag al beschikbaar in de App Store voor iOS. De game, ontwikkeld door Eidos Montreal en uitgegeven door Square Enix, zou eigenlijk pas morgen uitkomen. Waarom de game een dag eerder beschikbaar is, is onduidelijk.

1666 moest volgende Assassin's Creed franchise worden

Rembrandt zou een rol spelen volgens voormalig creative director Patrice Désilets.

1666 was een spel waar voormalig creative director van Assassin's Creed, Patrice Désilets, aan werkte bij het bedrijf. Afgelopen mei werd Patrice Désilets ontslagen bij Ubisoft en met zijn ontslag is de productie van 1666 op non-actief gezet. Volgens Désilets moest 1666 een franchise worden op dezelfde schaal als Assassin's Creed.

Eerste gameplay trailer GTA V

Zie Michael, Franklin en Trevor in actie.

Rockstar heeft vandaag de eerste gameplay trailer voor Grand Theft Auto V online gezet. Te zien is onder meer hoe gewisseld kan worden tussen de drie speelbare karakters, welke sporten je in je vrije tijd kan ondernemen en hoe je beslissingen maakt bij het uitvoeren van missies. Vervoermiddelen variëren van een fiets tot het besturen van een vliegtuig.

Civilization V heeft multiplayer patch

Nieuwe gameplay modi geïntroduceerd.

Het is inmiddels al weer bijna drie jaar geleden dat Civilization V gelanceerd werd. Het spel werd niet door iedereen goed ontvangen, zeker niet door de diehard fan gemeenschap die gewend waren, meenden zij, aan diepere gameplay zoals in de voorganger Civilization IV. Na lancering heeft het spel flinke updates gekregen waarbij gameplay drastisch werd veranderd. Ook met de eerste uitbreiding, Civilizaion V: Gods & Kings werd de gameplay dieper door onder andere de (her)toevoeging van religie. Over een paar dagen, 9 juli, komt de tweede uitbreiding: Civilization V: Brave New World. Deze belooft nog meer opties.

Eerste Vorige