Picture of Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Featured articles

Taro Yoko is de bedenker en regisseur van de Drakengard-games en NieR. Zijn games staan bekend om hun duistere atmosfeer en onorthodoxe ontwerp dat de duistere kant van mensen onderzoekt. Ondanks matige gameplay en eentonige zijmissies, veroverde de eerste NieR veel harten met een sterk verhaal, cast en soundtrack. Dankzij de status als cultklassieker durft Square Enix het aan een vervolg te produceren. Yoko besluit dat de gameplay beter moet en schakelt PlatinumGames in. Een gouden ingreep, want NieR: Automata overtreft met ijzersterke sfeer, muziek én gameplay moeiteloos het origineel.

Open-wereld Zelda-game. Weinig woorden doen de verbeelding van een gamer zó op hol slaan. In 2017 ervaar je het hoe het is om als Link vrij door een open landschap te reizen. Sinds de onthulling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat de game bovenaan verlanglijstjes van Wii U-bezitters en gamers die uitkijken naar Nintendo's aankomende console, de Nintendo Switch.

Inmiddels is de Nintendo Switch verkrijgbaar, voorheen bekend als codenaam NX. De console functioneert als gameplatform voor in de huiskamer en tegelijkertijd als handheld wanneer je van huis bent. Nintendo zoekt dus weer innovatie, maar hoe dat uitpakt, weten we pas begin 2017.

FeatureNieR: Automata - 5 dingen die je moet weten

Moet je de eerste NieR-game gespeeld hebben?

Square Enix verraste iedereen tijdens E3 2015 met de aankondiging van een nieuwe NieR-game. Veel meer dan enkele sfeerafbeeldingen kon de uitgever toen niet prijsgeven, maar inmiddels is er al een stuk meer bekend. Sterker nog, na Japan en Noord-Amerika is de game nu ook in Europa verkrijgbaar. Is het een vervolg? Wie is de nieuwe hoofdrolspeelster? Komen er oude bekenden in de game voor? Hier lees je de vijf belangrijkste feitjes over NieR: Automata.

Square Enix geeft Battalion 1944 uit

Komt naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ontwikkelaar Square Enix laat weten dat het bedrijf de via kickstarter gefinancierde game Battalion 1944 uitgeeft. De game lanceert op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerste Vorige