Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Atlus verwijdert Citizens of Earth uit eShop

Exploit in code had homebrew-potentieel.

De Nintendo 3DS-versie van Citizens of Earth is niet meer verkrijgbaar op Nintendo's eShop. Volgens ontwikkelaar Atlus gaat het om een tijdelijke maatregel, genomen wegens "onvoorziene omstandigheden."

Atlus' besluit lijkt een reactie te zijn op een pas ontdekte exploit in de game. Deze exploit laat de Nintendo 3DS unsigned code afspelen, een opening in de 3DS-software die voor bijvoorbeeld homebrew-software (zelfgemaakte software) kan worden gebruikt.

Citizens of Earth was onderdeel van de Nintendo Humble Bundle, waarvan de verkoop vorige week eindigde. Dit heeft de exploit de naam "humblehax" gegeven.

Een soortgelijke opening werd eerder deze maand ontdekt in de code van VVVVVV. Ook die game verdween van de eShop. Op zichzelf zijn deze games geen groot beveiligingsgevaar: er moet al homebrew op de Nintendo 3DS aanwezig zijn om van de exploits gebruik te maken.

Desondanks is de game vooralsnog niet meer beschikbaar. Wel heeft Atlus aangegeven "met Nintendo samen te werken om Citizens of Earth zo snel mogelijk terug op de eShop te krijgen."


Nog eventjes tijd? Dit is ook interessant:

Over de auteur

Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties