Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Atalanta vanaf dit jaar exclusief speelbaar in PES 2022

Berga-mooie exclusive.

Konami heeft een exclusiviteitsdeal gesloten met voetbalclub Atalanta. Daardoor is de Italiaanse club uit Bergamo vanaf dit jaar enkel beschikbaar in PES (Pro Evolution Soccer). In FIFA zal die ploeg dus enkel nog speelbaar zijn onder een fictieve naam.

De deal heeft geen impact op PES 2021 en FIFA 21. Pas bij de release van PES 2022 en FIFA 22 zullen spelers hier iets van merken. De interesse van Konami in de club hoeft niet te verbazen, gezien de sterke prestaties van Atalanta. De afgelopen jaren groeide de club uit tot een van de sterkhouders in de Serie A, en vorig jaar haalde Atalanta ook de kwartfinales van de Champions League.

Voor concurrent Electronic Arts is de deal ongetwijfeld een tegenvaller. Sinds 2019 heeft ook Juventus een exclusieve deal met Konami, waardoor die club in FIFA enkel speelbaar is onder de naam 'Piemonte Calcio'. Intussen hebben ook AS Roma, Lazio en Napoli gelijkaardige deals gesloten met Konami.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

PES 2021

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties