Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

ASUS maakt releasedatum, adviesprijs en specificaties van de ROG Ally handheld pc bekend

Volwaardige uitdager voor het Steam Deck?

ASUS Republic of Gamers heeft zojuist een hele reeks nieuwe details over de ROG Ally bekendgemaakt. De krachtigste variant van die handheld pc is vanaf 13 juni beschikbaar voor een adviesprijs van 799 euro en is vanaf nu te pre-orderen.

Met de ROG Ally gaat ASUS duidelijk de concurrentie met het Steam Deck aan. De handheld pc bevat een 120Hz Full HD 1080p-scherm met FreeSync-ondersteuning, waardoor je games aan een hoog tempo zonder haperingen speelt. Het touchscreen heeft een maximale helderheid van 500 nits, waardoor je de ROG Ally ook in lichtrijke omgevingen kunt gebruiken.

De krachtigste variant van de ROG Ally is voorzien van een AMD Ryzen Z1 Extreme APU. Met 8 cores, 16 threads en 8,6 teraflops zou die volgens ASUS qua prestaties vergelijkbaar zijn met thuisconsoles. In het najaar van 2023 komt er ook nog een goedkopere variant van de ROG Ally met een AMD Ryzen Z1 APU, voorzien van 6 cores en 12 threads. Een adviesprijs voor die goedkopere variant is er nog niet.

Via de samenwerking met AMD worden ook AMD FidelityFX Super Resolution en AMD Radeon Super Resolution ondersteund. Die technologieën maken het mogelijk om de resolutie op te schalen en betere prestaties te garanderen.

In tegenstelling tot het Steam Deck draait de ROG Ally op Windows 11, waardoor de handheld niet alleen Steam, maar ook Epic en Xbox Game Pass ondersteunt. Je krijgt bij aankoop ook meteen drie maanden gratis Xbox Game Pass Ultimate, waardoor je alle games uit die catalogus lokaal of via streaming kunt spelen.

De eerste variant van de ROG Ally is verder voorzien van 6GB LPDDR5 6400MHz-geheugen, 512GB SSD-opslag en een microSD-slot. Het is bovendien ook mogelijk om de handheld te verbinden met een XG Mobile GPU voor nog betere prestaties.

Er komt ook een optioneel ROG 65W Gaming Charger Dock waarmee je de ROG Ally aan je tv koppelt en de handheld oplaadt. Verdere details over de prijs en specificaties van dat docking station zijn er momenteel nog niet.

Ten slotte is de ROG Ally voorzien van het Zero Gravity-systeem. Dat is een thermische oplossing met twee ventilatoren die ervoor moet zorgen dat de handheld pc nooit te heet wordt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties