Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla wint eerste Grammy voor beste videogamemuziek

Of was het Assassin's Creed Vlahaha?

Assassin's Creed Valhalla heeft dit weekend een Grammy gewonnen in de nieuwe categorie voor 'beste soundtrack voor videogames en andere interactive media'. De prijs is voor componiste Stephanie Economou.

Assassin's Creed Valhalla versloeg voor de prijs andere kanshebbers zoals Fireteam Elite, Call of Duty Vanguard, Guardians of the Galaxy en Old World.

Meer specifiek gaat de prijs naar de Dawn of Ragnarök-uitbreiding die vorig jaar uitkwam. In haar speech bedankte Economou de organisatoren van de Grammy's om videogames naast film en tv als volwaardige categorie te erkennen.

Bekijk op YouTube

Assassin's Creed Valhalla is evenwel niet de eerste game die een Grammy wint. Vorig jaar nog werd het nummer Meta Knight’s revenge uit Kirby Superstar beloond met de Grammy voor 'beste arrangement'.

Tijdens de prijsuitreiking voor Assassin's Creed Valhalla was er nog een klein incident toen de presentator er niet in slaagde om de naam van de game correct uit te spreken. Hij kwam daarbij niet verder dan een verwarde 'Assassin's Creed Vlahaha'.

Heb je de game en zijn nu bekroonde uitbreiding nog niet gespeeld? Hier lees je de Assassin's Creed Valhalla review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties