Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla - Welke keuzes bepalen het einde uitgelegd

Een overzicht van de belangrijkste keuzes - Let op: spoilers!

Assassin's Creed Valhalla volgt de trend van zijn voorgangers door een aantal verhaalkeuzes te bieden die het einde. Dat zijn verplichte keuzes die je op belangrijke momenten van het verhaal moet maken en van invloed zijn op jouw relatie met andere personages in de game.

Zelfs als je niet zo met het verhaal bezig bent en het lot zijn vrije loop durft te laten zijn er wel gevolgen voor de gameplay, bijvoorbeeld dat personages zich aan je kamp toevoegen, of je verlaten.

Er zijn een aantal speciale keuzes die het Assassin's Creed Valhalla einde op bepaalde manieren beïnvloeden. Op zichzelf zijn dat geen spoilers, dus als je wilt weten hoe dat systeem werkt, lees dan vooral verder.

Pas wel op dat deze gids hevige spoilers voor belangrijke momenten van het verhaal bevat, dus let op als we over specifieke missies beginnen.

Op deze pagina:

Als je meer over Assassin's Creed Valhalla wilt weten, vind je op onze site ook gidsen over Eivor's uiterlijk aanpassen, Soma's verrader, terugkeren naar Noorwegen met de Atlas en wat flyting tips.

Assassin's Creed Valhalla - SeizoenspastrailerBekijk op YouTube

Hoe plan je de verhaalkeuzes in Assassin's Creed Valhalla

Verhaalkeuzes zijn éénmalige keuzes die grootschalige impact hebben op personages en jouw relatie met hen. Er is geen keuze die je kan maken die ervoor zou zorgen dat je het einde van de game niet kan zien. Maar het kan wel zijn dat een keuze ervoor zorgt dat het verhaal een richting op gaat waar je niet op zit te wachten.

Uiteindelijk is het het beste om aandacht aan het verhaal te schenken en op je gevoel te handelen, en dat je keuzes maakt die voor jou goed voelen.

Dat gezegd hebbende, het is natuurlijk mogelijk dat je een keuze maakt waar je de gevolgen niet van voorziet.

Ook al weet je wanneer je een verhaalkeuze kunt verwachten, raden we je ook aan om je game van te voren op te slaan. Dat doe je door naar het menu te gaan, links op de D-Pad te drukken en de 'Main' opties te kiezen. Daar vind je naast algemene opties en de ingame winkel ook de mogelijkheid om handmatig je game te laden en op te slaan.

Door je game op te slaan heb je alle ruimte om te experimenteren, of dat nou is om te zien welk Evior uiterlijk je liever hebt, of voor wat veiligheid tijdens flyting duels - maar dat betekent natuurlijk ook dat je veilig verhaalkeuzes kun uitproberen.

Lijst van missies met belangrijke keuzes in Assassin's Creed Valhalla

Hieronder vind je een lijst van alle missies met belangrijke verhaalkeuzes in Assassin's Creed Valhalla.

Deze gidsen bespreken de consequenties voor alle beschikbare opties waarmee je jouw ideale verhaal kunt smeden. Er zijn meer keuzes, maar de onderstaande zijn de missies die de meeste impact op het verhaal, relaties en het leven van personages hebben.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Welke keuzes veranderen het einde van Assassin's Creed Valhalla

Let er op dat er hieronder een aantal kleine spoilers voor het einde staan.

Doorheen het verhaal zijn er vijf specifieke keuzes die jouw relatie met Sigurd beïnvloeden.

Als je drie van de vijf keuzes negatief beantwoordt, dan verlaat Sigurd Engeland tijdens de laatste missie: A Brother's Keeper.

De uitzondering is de laatste keuze in het laatste gesprek van de game, waarmee je een keuze teniet kunt doen. Als je dus op drie negatieve keuzes staat, kun je hem hiermee toch in Engeland houden.

Deze keuzes zijn:

  • In de missie The Seas of Fate, krijg je de keuze of je de vracht van Styrbjorn mee naar Engeland wilt nemen. De vracht achterlaten houdt je loyaal aan Sigurd.
  • Op een bepaald moment in de game (na East Anglia), kun je een relatie met Randvi aangaan. Je moet wachten tot ze alleen is, anders heeft dit invloed op jouw relatie met Sigurd.
  • In de missie Blood from a Stone, moet je jezelf ervan weerhouden om Basir en Sigurd te slaan.
  • In de missie A Brewing Storm, moet je Dag zijn bijl teruggeven nadat je hem hebt verslagen om te voorkomen dat je relatie met Sigurd verslechterd.
  • In de side quest Blame and Sail, moet je aan Sigurds kant staan in het dispuut tussen Holger en Gundrun.

Veel plezier met het verhaal van Assassin's Creed Valhalla!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next