Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla - Vili of Trygve: De gevolgen van het kiezen van de volgende Jarl of Snotinghamscire uitgelegd

Wie moet de nieuwe Jarl of Snothinghamscire worden?

Tijdens de Farewells and Legacies-missie in Assassin's Creed Valhalla, moet je beslissen wie de nieuwe Jarl of Snotinghamscire moet zijn - Vili of Trygve.

In tegenstelling tot andere missies waarbij je keuzes moet maken, zoals stemmen voor de volgende Ealdorman van Lincolnscire, heb je tijdens deze missie twee kansen om de koers van Valhalla's verhaallijn te bepalen. Of de tweede keuze verschijnt, is echter afhankelijk van je antwoord op de eerste.

Hieronder vind je de gevolgen voor het kiezen van Vili of Trygve als de volgende Jarl of Snotinghamscire in Assassin's Creed Valhalla, maar wees voorbereid op eventuele spoilers!

Op deze pagina:

Assassin's Creed Valhalla - Post-Launch and Season Pass TrailerBekijk op YouTube

Hoe werkt de Farewells and Legacies-missie en het beslissen over de volgende Jarl of Snotinghamscire in Assassin's Creed Valhalla?

Eivor moet beslissen wie de volgende Jarl moet worden in Chapter 5 van The Tale of Two Jarls, tijdens de Farewells and Legacies-missie.

Nadat je een alliantie met Lincolnscire en Jorvik hebt gesloten, wordt Eivor door Vili, een jeugdvriend (Old Friends) naar Snotingham geroepen. Eivor wil graag herenigd worden met Vili, maar komt er vrij snel achter dat het Vili's vader, Hemming Jarl, is die hulp nodig heeft.

Hemming Jarl is ziek en binnenkort is het aan Eivor om Vili of Trygve te kiezen om hem op te volgen.

Voordat de keuze kan worden gemaakt, moet Eivor Hemming Jarl en Vili helpen om de Picten te verslaan die met hen in oorlog zijn geweest (On Borrowed Time). Tijdens het gevecht bij Ulkerthorpe, raakt Hemming Jarl ernstig gewond en vraagt hij Eivor om hulp bij het kiezen van de volgende Jarl om hem op te volgen.

Eivor gaat akkoord en reist met Vili naar Stoneburgh. Daar komen ze erachter dat de stad in brand staat en proberen ze de lokale bevolking te redden. Na een intiem gesprek met Vili bij Kinder Downfalls komt het nieuws dat Hemming Jarl op sterven ligt.

Na de dood van Hemming Jarl moeten zowel Vili als Trygve zich voorbereiden op de begrafenis bij Odin's Rest en het komende Althing, met de hulp van Eivor.

Als Eivor moet je een moeilijke keuze maken en de raad van een lokale ziener (Of Blood and Gods) vragen. In het visioen ziet Eivor Hemming Jarl nog een laatste keer, maar het advies dat hij geeft, helpt niet.

Toch weet Eivor dat Vili niet echt de volgende Jarl wil zijn, maar Eivor leert ook dat Trygve van plan is om zichzelf levend te verbranden zodat hij zijn Jarl (Under the Skin) kan volgen.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.


De consequenties van 'Do as you must, Trygve' in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Wanneer je Trygve confronteert, krijg je de volgende keuze

  • Snotinghamscire can't lose another.
  • Do as you must, Trygve.

Door Trygve toe te staan zichzelf te verbranden, wordt Vili de volgende Jarl en zal hij zich niet bij je crew voegen.

Trygve overtuigen om te blijven leven, betekent dat Eivor de volgende Jarl tijdens het eerstvolgende Althing moet kiezen.

Vili of Trygve kiezen als volgende Jarl of Snotinghamscire in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Bij het Althing vraagt Vili wat de beslissing zal zijn (Farewells and Legacies). Eivor krijgt de volgende keuzes:

  • I see a jarl in you.
  • I see Trygve as jarl, and you with me.

Als je Vili kiest om de volgende Jarl te zijn, betekent dit dat hij zich niet bij je zal voegen in Ravensthorpe.

Als je Trygve kiest, wordt Vili lid van je team en kun je hem toewijzen aan je raiding party.

Als het aankomt op guides waarbij je keuzes moet maken, hebben we ook nog pagina's over Soma's verrader, Kill of Spare Leofrith en de romantiekopties.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next