Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla komt dit najaar ook naar de Xbox Series X en PS5

Wat had je anders verwacht?

Assassin's Creed Valhalla komt dit najaar niet enkel naar PS4, Xbox One en pc maar ook naar de PlayStation 5, Xbox Series X en Stadia. Dat maakt Ubisoft vandaag bekend. De game wordt bij de release eveneens toegevoegd aan Uplay Plus, de abonnementsdienst van Ubisoft op de pc waar je voor een vaste maandelijkse prijs alle games onbeperkt kunt spelen.

Een exacte releasedatum is er evenwel nog niet. Of dat komt door de onzekerheid door het coronavirus of omdat Ubisoft wacht tot Sony en Microsoft de releasedatum van hun next-gen consoles aankondigen is niet duidelijk.

Assassin's Creed Valhalla krijgt in elk geval drie verschillende edities. De Gold Edition bevat de basisgame en een season pass waarvan de inhoud nog niet is aangekondigd. In de Ultimate Edition krijg je naast de basisgame en de season pass ook nog het Ultimate Pack. Dat geeft spelers toegang tot exclusieve uitrustingen zoals het Berserker Gear Pack, het Berserker Settlement Pack, het Berserker Longship Pack en een set van Runes waarmee je wapens en uitrusting verbetert.

Als laatste heb je de Collector's Edition die al het bovenstaande bevat plus een figurine van hoofdpersonage Eivor van 30 centimeter hoog, een speciale Collector's Case, een Steelbook, een klein beeldje van Eivor met zijn raaf van vijf centimeter hoog, exclusieve lithografieën en een selectie uit de soundtrack. Die Collector's Edition zal enkel te koop zijn via de officiële Ubisoft Store.

Wie Assassin's Creed pre-ordert, krijgt ook speciale DLC genaamd "The Way of the Berserker". Assassin's Creed Valhalla volgt het verhaal van Eivor, een Viking die tijdens de negende eeuw na Christus verwikkeld raakt in een oorlog met koning Aelfred van Wessex, de heerser van Engeland. In de game verken je delen van Noorwegen, de Noordzee en Engeland.

Net zoals in Assassin's Creed Oddyssey kies je zelf of Eivor een mannelijk of vrouwelijk personage is en keert ook het dialoogsysteem uit die game terug.

Eerder vandaag toonde Ubisoft ook eerste Assassin's Creed Valhalla trailer.

De aankondiging van Assassin's Creed Valhalla's titel en setting gebeurde gisteren via een livestream. Artiest BossLogic tekende toen een kunstwerk om de setting te onthullen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties