Skip to main content

Assassin's Creed: Valhalla - unseal the well: Hoe de Well of Urdr te openen en de Well-Travelled quest voltooien

Hoe open je de Well of Urdr in de Well-Travelled quest.

Unseal the well is een belangrijk doel in de op Asgard gebaseerde missie Well-Travelled en is tegelijkertijd ook eentje die er aanvankelijk best moeilijk uitziet.

De Well of Urdr, om de volledig naam te noemen, kun je openen als je een reeks van lichtreflecterende apparaten met elkaar in verbinding stelt, maar je krijgt ook hints die je tonen hoe je ze moet uitlijnen. Met dat in het achterhoofd, vind je hieronder de volledig uitleg over hoe je de Well of Urdr ontgrendelt in de Well-Travelled-missie.

Op deze pagina:

Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.Bekijk op YouTube

Hoe krijg je toegang tot de Well-Travelled-missie in Asgard?

Well-Traveled is een missie die je moet doen tijdens de Asgard-verhaallijn van Assassin's Creed Valhalla.

Om er toegang toe te krijgen, moet je je Settlement opwaarderen naar het derde niveau: Hamlet en daarna moet je de Seer in je dorp verwelkomen door de korte 'Wise Friends'-missie te doen. Vervolgens moet je haar gebouw opwaarderen, de quest 'Dreams' doen, in een visioen naar Asgard reizen en daar de eerste missie 'View Above All' afronden.

De tweede missie in Asgard is 'Well-Travelled'. Net zoals bij alles in Asgard, is het aangeraden om zeker te beschikken over Power Level 90 of meer, we ondervonden echter dat het ook doenbaar is met een veel lager niveau - vanwege de afwezigheid van gevechten, wisten we de missie zelfs zonder al te veel problemen te voltooien op level 30.

In die missie krijg je de opdracht om naar de Well of Urdr in het zuid-westen van de map te gaan, je een weg door de grotten te banen en uiteindelijk ook de puzzel van de verzegelde waterput op te lossen.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe ontgrendel je de Well of Urdr in Assassin Creed Valhalla?

Om de puzzel in Well-Travelled op te lossen, moet je de lichtstralen op de juiste manier uitlijnen, zodat de twee stenen ontvangers rond de put allemaal door de stralen worden geraakt.

Hoe ontgrendel je de Well of Urdr in de Assassin's Creed Valhalla-missie, Well-Travelled?Bekijk op YouTube

Eens je weet waar je meer bezig bent, is het een erg simpele opdracht. Zo ontgrendel je de waterput:

 • Als eerste, ga je langs rechts, tegen de klok in, om de put heen en naar het eerste voetstuk, waar een lichtstraal uitkomt, dat je er tegenkomt. Dat draai je vervolgens in de richting van de ingang en je ziet aan de bovenkant van de ingangsboog een steen hangen. Schijn daar met de lichtstraal op en de lichtstraal zal er tweemaal op weerkaatsen: één naar links naar een tweede sokkel en één naar rechts, naar een derde sokkel.
 • Deze twee voetstukken richten dan voorlopig hun eigen stralen naar de muren. Tijd om alles recht te zetten.
 • Ten tweede, ga recht vooruit richting de put, en verplaats de sokkel links van je. Dat is de kolom met de gloeiende bol erboven. Je ziet een spoor op de grond waar de sokkel langs beweegt. Dat spoor eindigt bij een rechte hoek en is een handig referentiepunt.
 • Trek hem naar je toe, tegen de klok in langs de put, naar de hoek op het spoor en dan net de hoek om.
 • Het doel is om de lichtstraal van de linkersokkel op de gloeiende bol te laten schijnen. De straal ketst dan af en raakt de ontvanger aan de andere kant van de put.
 • Ten derde, ga je richting de hangende steen boven de ingang en pak je de sokkel links van je.
 • Draai hem zo dat de lichtstraal de sokkel raakt die je net, beneden bij de put, verplaatst hebt.
 • Het licht kaatst nu zo dat het de ontvanger aan de andere kant van de put raakt. Het kan zijn dat je hier en daar wat moet aanpassen aangezien er stenen in de weg staan. Blijf geduldig en pas de twee punten aan tot je het precies goed krijgt.
Klik / tik om de afbeeldingen te vergroten.
 • Ten vierde, met de hogergelegen sokkel als startpunt ga je langs de buitenste rand van de kamer, met de klok mee tot je bij de verlichte pilaar bij de hangende steen aankomt.
 • Draai die linksom naar de pilaar vlak ervoor, tot die ook een nieuwe straal uitzendt.
 • Ten vijfde, ga naar de pilaar waar je net op mikte en draai de straal naar beneden, richting de tweede ontvanger bij de put. Het is wellicht lastig om te zien, maar hij staat vlak voor een van de stenen links van de put.

Zodra je beide stenen ontvangers bij de put verlicht hebt start er een cutscene waarin de put wordt geopend. Mooi werk!

Om de quest Well-Travelled daadwerkelijk te voltooien, duik je de put in wanneer Tyr dat zegt. Na de duik klim je er weer uit en pak je het water van het groenige podium die in de buurt staat. Bekijk de cutscene en duik dieper het water in om door een ondergrondse tunnel te zwemmen.

Er is nog een kamer met een kist om te openen. Daarna zwem je omhoog en ben je terug in de open wereld. Uitgeput?

Als je meer wilt verzamelen en voltooien, kijk dan vooral naar onze lijsten over Treasure Hoard maps en Book of Knowledge en ability locaties.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next