Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla - Trade Post locaties en hoe Dublin's Renown verhogen in Wrath of the Druids

Zo werkt het handelssysteem van Wrath of the Druids.

Assassin's Creed Valhalla's Trade-systeem is een nieuwe functie in de Wrath of the Druids DLC, waarmee je als Eivor geld, loot, voorraden en cosmetische items als wapens en andere uitrusting kunt verdienen. Vers geïmporteerd uit Ierland!

Dat werkt door Dublin's Renown te verhogen (vergelijkbaar met Ravensthorpe) en Trade Post-locaties (handelsposten) te ontdekken. Daarmee maximaliseer je je Trade Resources en Irish Supplies, met als uiteindelijke beloning nog een bonusquest.

Ben je op deze pagina terechtgekomen voordat je de uitbreiding hebt gekocht, lees dan ons oordeel er over in de Wrath of the Druids review (onderaan de Assassin's Creed Valhalla review) en lees ook hoe je de Wrath of the Druids DLC starten moet.

Op deze pagina:

Assassin's Creed Valhalla Post Launch and Season Pass TrailerBekijk op YouTube

Hoe de eerste Trade Post vinden en de Dublin's Reach quest starten

Je krijgt pas toegang tot het Trade-systeem nadat je met Azar hebt gesproken in Chapter 2 van Wrath of the Druids.

Je bent op het juiste spoor zodra Barid, de neef van Eivor, je vraagt om met Azar te spreken op de markt van Dublin. Je zoekt daar specerijen om aan High King Flann te geven tijdens zijn kroning. Mettertijd kom je dan langs je eerste handelspost, namelijk Rathdown als onderdeel van de Dublin's Reach quest.

Een probleempje echter. Zodra je aankomt bij Rathdown, iets ten noorden van Dublin, merk je dat de Trade Post is ingenomen door bandieten. Hoe je ze verslaat, bepaal je zelf. Ongezien of met de botte bijl. Als er geen vijanden meer over zijn, komt er een bord tevoorschijn. Raak deze aan om je eerste handelspost te bouwen.

Goed om te weten is dat de rest van de Trade Posts niet zo gemakkelijk in je bezit komen. Na het verslaan van elke vijand, volgt dan eerst nog een korte quest om een key item te vinden - een akte (deed in het Engels) waarmee de basis officieel van jou wordt.

Als dit is gelukt, keer je terug naar Azar in Dublin. Zij vertelt je dat Rathdown de eerste in een serie van handelsposten is. Wil je dat Ierland internationale allure krijgt zodat de loot uit alle werelddelen jouw kant op komt, dan moet je het volgende doen:

 1. Renown verhogen
 2. Trade Posts in Ierland overnemen om resources te verzamelen

Laat de zoektocht beginnen! Daar helpen we je uiteraard graag mee.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids Trade Post locaties en Irish Supplies uitgelegd

In totaal zijn er zeven Trade Posts, die elk verschillende materialen produceren die je vervolgens kunt ophalen bij de Overseas Trading Stall van Azar.

De zeven Trade Posts handelen in:

 • Rathdown - Clothing
 • Lisdurrow - Texts
 • Athlone - Delicacies
 • Drumlish - Clothing
 • Port Auley - Luxuries
 • Dysert - Texts
 • Ardmel - Luxuries

Voor de Dublin's Reach quest dien je deze handelsposten van gronds af aan opnieuw op te bouwen. Maar om daaraan te beginnen, is het handig om te weten waar de Trade Posts precies te vinden zijn.

De kaart hieronder toont je precies waar je moet beginnen met zoeken. Je kunt dit doen wanneer je wilt, je hoeft dus niet op bepaalde quests te wachten. Het is aan te raden om ze juist zo snel mogelijk te doen, zodat daarna de voorraden blijven aanvullen terwijl je de main quest aan het volgen bent.

Trade post-locaties map voor Wrath of the Druids.

Dus in het kort nogmaals: start de Dublin's Reach quest, bezoek de Trade Post en versla er de vijanden, volg de mini-quest om de akte te vinden en bouw daarmee de handelspost op.

Zodra je deze stappen hebt gezet, kun je de handelsposten gaan upgraden.

Irish Supplies en Trade Resources in Wrath of the Druids uitgelegd

Irish Supplies werken eigenlijk hetzelfde als Supplies in de main game van Assassin's Creed: Valhalla. Ze zijn essentieel om je Trade Posts in Ierland te upgraden.

Trade Resources bestaan daarnaast uit vier categorieën: Luxuries (luxe goederen), Delicacies (delicatessen), Texts (geschriften) en Clothing (kleding). Die heb je dan weer nodig om Dublin's Renown op level 5 te krijgen.

Is dit laatste eenmaal gelukt, dan krijg je nog een laatste quest van Azar - Eye for an Eye. Daarmee verdien je tot slot de volledige Dublin Champion Armour Set.

Naast dat je er Renown voor krijgt, zijn Trade Resources ook een goeie manier om nieuwe Armour Sets voor Eivor vrij te spelen. Inclusief Basim's traditionele armour uit Assassin's Creed: Origins. En ook nieuwe tattoo's, wapens en onderdelen voor je schip. Des te meer Resources, des te meer gear je er voor terugkrijgt.

Om Trade Resources in je inventaris te krijgen, ga je eerst naar Azar in Dublin en open je de kist aan haar zijde. Dan pas kun je ze daadwerkelijk bij Azar omruilen voor nieuwe items. Een beetje omslachtig, maar het zij zo!


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

De beste manier om Dublin's Renow te verhogen en snel Trade Resources en Supplies verdienen

Voor het upgraden van je Trade Posts heb je Irish Supplies nodig en die krijg je in Wrath of the Druids op twee manieren:

 • Ruil er Trade Resources voor bij Azar - vaak krijg je automatisch Irish Supplies als je een ander item aanschaft
 • Plunderen! Net als in de hoofdgame vind je in Ierland verschillende Monastaries (kloosters) en door die te 'raiden', verzamel je veel Irish Supplies

Wanneer je genoeg Irish Supplies hebt, kun je teruggaan naar je Trade Posts en daar de drie upgrades ermee kopen. Daarna stromen de Trade Recources binnen en kun je Renown for Dublin snel op level 5 krijgen.

Als je snel Trade Resources wilt verzamelen, dan is het upgraden van je Trade Posts de beste manier om dat te doen.

Elke handelspost heeft drie soorten upgrades, namelijk:

 • Storehouse - Snellere productie van nieuwe Trade Resources
 • Supply Depot - Een manier om snel je healing items en pijlen aan te vullen
 • Worker's Cottage - Vergroot de schatkist in Dublin, zzodat er meer Trade Resources in passen voor je de kist dient te legen

We raden je aan om eerst te focussen op de Storehouse en Worker's Cottage, omdat die direct impact hebben op hoeveel Trade Resources je binnenkrijgt - en hoe snel dat gaat. Je hoeft dan nooit lang te wachten tot je er nieuwe spullen van kunt kopen en de Renown van Dublin omhoog schiet.

Er zijn ook andere methodes om aan Trade Resources te komen. Je vindt ze bijvoorbeeld vaak in schatkisten (die goud gloeien op de kaart), of als beloning voor de Royal Demand sidequests waar je toegang tot krijgt zodra je King Flann in Meath hebt ontmoet.

Toch valt de buit van deze sidequests relatief tegen. Je krijgt er ongeveer 15 tot 20 Trade Resources voor. Efficiënt is het dus niet. Mooi meegenomen wel. Maar doe eerst vooral raids, dat werkt het beste.

Dublin level 5 Renown beloning: Eye for an Eye quest ontgrendelen in Wrath of the Druids

Zodra de Rewnown van Dublin op Level 5 is krijg je ook het laatste onderdeel van de Dublin Champion Armour Set.

Maar misschien nog wel belangrijker: je kunt nu nogmaals Azar aanspreken om een bonusmissie te starten, Eye for an Eye.

Azar heeft namelijk een appeltje te schillen met een oude zakenpartner, die haar familie uitmoordde en daarnaast ook nog haar oog uitstak. Luguber! Ze zint op wraak en daar kan jij mooi bij helpen, omdat haar rivaal toevallig net in de buurt met zijn schip aan land is gekomen.

Waar je hem precies kunt vinden, zie je hieronder:

Eye for an Eye quest locatie map.

Het havendorpje huist heel wat tegenstanders, maar je kunt ze vrij eenvoudig omzeilen door aan de rand van het gebied te blijven. Het lastigste is wellicht om je doelwit naderhand ook nog naar buiten te dragen. Is dat eenmaal gelukt, breng hem dan terug naar Azar in Dublin.

Na een korte cutscene heb je nu deze reeks van missies helemaal afgesloten. Steel nu de show met je nieuwe gear!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next