Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla - Thor gear locaties: Hoe je Thor's hammer Mjolnir en andere Thor equiment krijgt uitgelegd

Zo krijg je de mythical gear set en wapens in handen.

Dankzij het Thor gear in Assassin's Creed Valhalla kun je de uitrusting van de great god of thunder aantrekken.

Hoewel het een van de vele armour sets is die je in Assassin's Creed Valhalla kunt vrijspelen, is het krijgen van de Thor set een van de moeilijkste en meest tijdrovende activiteiten van de game - om elk onderdeel ervan te ontgrendelen moet je lastige gevechten winnen en moeilijke voorwaarden inlossen.

Als je dat gedaan hebt, dan ligt Thor's hammer - Mjolnir voor het oprapen.

Kortweg - zie het als een end-game-activiteit en iets dat je idealiter enkel moet najagen nadat je het einde van het verhaal hebt bereikt.

Op deze pagina:

Als je meer dingen wilt doen of verzamelen, bekijk dan onze gidsen over Treasure Hoard maps, Book of Knowledge en ability locaties en Noden's Arc-locatie.

Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.Bekijk op YouTube

Thor's gear in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Om het volledige Thor's gear te krijgen, moet je een aantal stappen doorlopen zodat je alle afzonderlijke stukken kunt vrijspelen. Daar horen verschillende boss battles en het verslaan van de volledige Ancient Order bij.

Uiteindelijk zijn die beloningen het allemaal waard; de set bonus verhoogt namelijk niet alleen je stun damage, maar ook je snelheid telkens als je vijanden stunned - dat is vooral handig als je een heavy weapon gebruikt, een goed voorbeeld hiervan is Excalibur.

Iemand zo snel kunnen stunnen en direct erna raken, is naast handig ook een leuk gegeven in gevechten en zeker als je de Heavy Dual Wielding skill gebruikt.

Er is veel om naar uit te kijken - maar ook veel werk dat gedaan moet worden. Zo krijg je, stap voor stap, elke armour piece en daarna ook de hammer.

Zo vind en versla je de Daughters of Lerion in Assassin's Creed Valhalla

Om drie stukken van Thor's gear te te krijgen - the Battle Breeches, Plate en Gauntlets - moet je de Daughters of Lerion verslaan en hun dolken verzamelen.

Die drie boss battles verschillen van elkaar dankzij uiteenlopende power levels en daarom versla je hen dus op verschillende momenten in de game.

De drie zussen bevinden zich niet erg ver van elkaar, maar het meest opvallende teken dat je ze hebt gevonden, is een kleine open ruimte waarin een vastgebonden lijk ligt. Dat lijk is belangrijk, want als je dat inspecteert dan zal het gevecht beginnen.

Zo krijg je de Thor's Battle Breeches als je Goneril verslaat in Assassin's Creed Valhalla

Power Level: 90

Goneril is de makkelijkste zus van allemaal. Je vindt haar namelijk in het plaatsje Spalda Fens, dat in het meest noordoostelijke punt van Grantebridgescire ligt.

Het gevecht bestaat uit twee fases, in de eerste fase teleporteert ze en bestookt ze je met gifgas.

De tweede fase begint als ze de helft van haar levensmeter kwijt is, dan valt ze je aan met AoE-aanvallen die veel schade doen als je niet snel genoeg de cirkels verlaat.

Blijf die aanvallen goed ontwijken om als winnaar uit de strijd te komen.

Wanneer je haar hebt verslagen, dan beloont ze je met de Thor's Breeches en haar dolk.

Zo krijg je Thor's Battle Plate als je Regan verslaat in Assassin's Creed Valhalla

Power Level: 160

Regan bevindt zich vlakbij de noordkust van East Anglia in een plaatsje dat Walsham Crag heet.

Omdat de gevechten nu moeilijker worden, moet je vanaf nu skills met elkaar beginnen te combineren. Tijdens het gevecht is het aangeraden om de 'Brush with Death'-skill te gebruiken zodat je de tijd vertraagt bij het ontwijken en tegelijkertijd openingen creëert om zelf aan te vallen.

Dat werkt uitzonderlijk goed in combinatie met 'Backstab' en 'Grit', omdat de eerste skill je meer schade laat doen als je van achteren aanvalt en de tweede zorgt er dan weer voor dat als je HP-balk in het rood gaat dat je die dan kunt wegwerken door jezelf te healen.

Het gevecht met haar is iets moeilijker dan dat met Goneril, omdat ze aanvallen kan pareren, een light clone heeft die je pijn kan doen en omdat ze een niet te blokkeren Rune Attack doet. Let op je stamina, raak haar alleen als dat nodig is en je wint het gevecht waardoor ze je beloont met de Thor's Battle Plate en de tweede dolk.

Zo krijg je Thor's Battle Plate als je Cordelia verslaat in Assassin's Creed Valhalla

Power Level: 340

Cordelia leeft in het zuidwestelijke deel van East Anglia, in het plaatsje dat Berkelow Bog heet.

Omdat zij de moeilijkste van de drie zussen is, moet je voor deze ontmoeting zoveel mogelijk levelen en je equipment verbeteren.

Ze doet namelijk erg veel damage en beweegt erg snel. Zo teleporteert ze niet alleen vaak, maar stuurt ze ook nog eens lightning clones op je af om je vanop afstand te kunnen raken.

In de tweede fase van het gevecht bestookt ze je dan weer vaak met lightning attacks die je kunt ontwijken als je timing goed is. Wees voorzichtig, doe alleen damage als je een opening voor jezelf kunt creëren en dan slaag je in je opzet.

Opnieuw, gebruik 'Brush with Death', 'Backstab' en 'Grit' om het gevecht drastisch minder moeilijk te maken voor jezelf. Dat laatste kun je zelfs nog verder verbeteren door 'Heavy Dual Wield' eraan toe te voegen. Eens je de laatste dochter hebt verslagen, dan krijg je Thor's Gauntlets en de derde dolk.

Zo krijg je Thor's helmet als je de Lerion's Crypt puzzle oplost in Assassin's Creed Valhalla

Wanneer je alle Daughters of Lerion eindelijk hebt verslagen, ga je naar Burgh Castle in East Anglia en vanaf daar ga je verder in zuidwestelijke richting tot je de Yare River bereikt.

Vlakbij de rivier, zie je een crypt naast de verwoeste kerk die ondergronds gaat. Betreedt de tunnel, blijf die volgen tot je een standbeeld met drie gaten in zijn rug ziet.

Steek je wapen in de drie gaten en het standbeeld implodeert. Er ontstaat vervolgens een andere ingang die je de kans geeft om dieper in de crypt te gaan. Wanneer je verder gaat kom je al snel verschillende kleine kisten en een grote kist tegen.

Open vervolgens de grote kist om Thor's Helmet aan je verzameling toe te voegen.

Zo krijg je Thor's Cape in Assassin's Creed Valhalla

Als je denkt dat al het voorgaande moeilijk is, maak je borst dan maar nat, want om Thor's Cap te kunnen krijgen, moet je alle leden van de Order of the Ancients ombrengen.

Er zijn in totaal 45 doelwitten. 16 ervan, lopen rond op de map en al de overige 29 zijn min of meer verbonden met verhaal- en zijmissies.

Onze raad is om de game te spelen en er zoveel mogelijk te doden. Wanneer er nadien nog over zijn, ga dan naar de hoofdwegen van de verschillende regio's, probeer de aanwijzingen te vinden die je ziet in je Order Menu en je bent zo klaar.

Als je klaar bent, ga dan praten met Hytham in je Ravensthorpe settlement en hij geeft je de Thor's Cape.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Zo krijg je Thor's hammer Mjolnir in Assassin's Creed Valhalla

Nu kun je het volledige Thor Armor aandoen! Nu enkel zijn wapen nog.

Om dat te krijgen, moet je naar Noorwegen reizen en met je Longship naar Hordafylk gaan. Daar zal je een rivier vinden die eindigt bij een oude grot.

Je moet echter niet helemaal tot aan het einde van de rivier gaan. In plaats daarvan moet in het middelste deel aanmeren, want daar loopt een pad dieper de bergen in.

Nadat je een tijdje hebt gewandeld, hoor je het bliksemen en kom je al snel uit op een doodlopend stuk waar je een onaangeroerde glinsterende hamer ziet liggen.

Rust jezelf uit met het volledige armor en je zal de hamer van de Dondergod kunnen opeisen.

Het wapen van mythische kwaliteit, krijg je op level 7 en beschikt over drie rune slots. Verder is er ook een kans dat als je een vijand ermee raakt, dat alle anderen tegenstanders worden verdoofd. Om die reden kan het machtige wapen misschien zelfs de goden op hun knieën krijgen.

Gefeliciteerd! Nu kun je op zoek gaan naar een ander mythisch wapen, in dat geval staat Excalibur bovenaan het lijstje...

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next