Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla settlement upgrades, gebouwen lijst en hoe je supplies en raw materials krijgt uitgelegd

Hoe je thuisbasis uitbreiden en doen groeien in Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla's settlement is iets dat we al lange tijd niet meer gezien hebben in de reeks: een eigen plekje dat we thuis kunnen noemen.

Het is vergelijkbaar met de Homestead van Connor in Assassin's Creed 3 en Ezio's Monteriggioni uit Assassin's Creed: Brotherhood en is de plek waar het allemaal om draait in je Viking-avontuur.

Hier plan je je volgende zet in de vier verschillende koninkrijken van Engeland en kan je ook de buit van de verschillende raids in de game uitgeven om nieuwe gebouwen toe te voegen. Er is dus altijd wel een goede reden om terug te keren naar Ravensthorpe, je settlement.

Deze pagina legt alle essentiële zaken uit over hoe de settlement in Assassin's Creed Valhalla werkt, geeft een overzicht van alle gebouwen die je kan neerzetten, en vertelt je ook hoe je aan meer supplies en raw materials geraakt.

Op deze pagina:

Bekijk ook zeker onze lijst van Treasure Hoard map locaties.

Een rondleiding in de settlement van Assassin's Creed Valhalla.Bekijk op YouTube

Hoe upgrade je je settlement in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Om Ubisoft te citeren: de settlement is het 'kloppende hart' van je avontuur. Een plaats waar niet enkel je plannen vorm krijgen om England te veroveren, maar ook waar je allianties smeedt, vriendschappen vormt en ja, zelfs romances beleeft.

Je zal vrij vaak moeten terugkeren naar de longhouse om daar beslissingen te maken over het vervolg van je avontuur. In tegenstelling tot vorige Assassin's Creed-games, is het ook de centrale locatie van veel andere activiteiten. Zo kan je er je uiterlijk veranderen, van paarden wisselen, en zelfs je wapens upgraden bij de blacksmith. Alles wat je nodig hebt, staat er op één plaats.

Je kan ook op een wolf rijden!Bekijk op YouTube

Niet alles zal van het begin af aan beschikbaar zijn. Er zijn zes verschillende stadia in de upgrades, en naarmate je verder gaat in het verhaal zullen er meer opties vrijkomen. Uiteraard moet je ook de nodige raids uitvoeren.

Hoe krijg je supplies en raw materials in Assassin's Creed Valhalla

Voor het upgraden van Ravensthorpe, je settlement in Assassin's Creed Valhalla heb je twee resources nodig:

 • Supplies - deze kan je vinden door 'wealth' vinden in het land. Als je een gouden stipje ziet op je map, dan is de kans groot dat dit een schatkist is met supplies.
 • Raw materials - deze kan je enkel vinden door kloosters te raiden. Zoek op de map naar de rode bijlen. Dat zijn de kloosters die je per boot kan raiden.

Als je dringend je settlement wil upgraden, dan is het de moeite om twee of drie kloosters te raiden. Ze zijn niet alleen je voornaamste bron van raw materials (de meest zeldzame van de twee), maar je kan er ook altijd supplies vinden. Bekijk je map en zoom in op je locatie om deze te zien.

Belangrijk echter is om eerst het power level van elke raid te bekijken voordat je er naartoe vaart. Je kan dit zien door met je cursor over de regio te zweven. Het Power Level verschijnt dan bij de naam van de regio. Technisch gezien kan je altijd daar gaan raiden, maar de vijanden zijn mogelijk te sterk voor je. Dat maakt het een stuk moeilijker om je raid succesvol uit te voeren.

We raden daarom aan om in het begin van de game je vooral aan raids te houden in kloosters in regio's die Power Level 90 of lager zijn. Dat is al haalbaar met de mogelijkheden die je ter beschikking hebt.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Assassin's Creed Valhalla settlement upgrades lijst

Hoe meer gebouwen je unlock, hoe meer gebouwen er op hun beurt weer beschikbaar worden om te bouwen. Hieronder zie je daarom de lijst van gebouwen die beschikbaar zijn in de game, en wanneer je ze kan bouwen. De lijst is nog niet af, maar we werken eraan voort. Bekijk dus regelmatig deze pagina opnieuw!

Naarmate de tijd vordert, kan je meer gebouwen toevoegen in Ravensthorpe. Dit is een lijst van wat er beschikbaar is en vanaf welk niveau je ze kan unlocken:

Encampment (Tier 1)

 • Barracks
 • Blacksmith
 • Hidden Ones Bureau
 • Stable and Avery (laat je toe mounts te veranderen
 • Trading Post

Colony (Tier 2) - bereik je na drie gebouwen uit Tier 1 te bouwen

 • Brewery
 • Fishing Hut
 • Hunter's Hut - opent een romance optie
 • Museum
 • Shipyard
 • Tattoo shop

De rest volgt snel!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties