Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla romantiekopties en hoe romantiek werkt uitgelegd, inclusief The Siege of Paris

Een lijst met romantische opties, van eenmalige affaires tot stabiele relaties.

Romantiekopties zijn terug voor Assassin's Creed Valhalla, na hun seriedebuut in Odyssey van 2018.

In de game zijn er verschillende romantische partners waar je mee kunt ouwehoeren - van eenmalige affaires tot stabiele relaties, flirterige vriendschappen en diep romantische liefdesaffaires.

Deze pagina bevat een lijst met romantische opties in Assassin's Creed Valhalla, Wrath of the Druids en The Siege of Paris. Let echter op dat, hoewel de meeste er alleen zijn om een beetje smaak toe te voegen aan Eivors tijd in Engeland, maar dat eentje ervan zeker invloed heeft op het verhaal.

Zoals gewoonlijk, wees gewaarschuwd voor verhaalspoilers in dit artikel. We bewaren de belangrijkste tot het eind van de lijst, voor het geval als je die nog niet wilt weten.

Op deze pagina

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla, hebben we ook nog pagina's over Eivors uiterlijk, teruggaan naar Noorwegen met Atlas en een aantal flyting tips.

Dit komt er na de release in Assassin's Creed ValhallaBekijk op YouTube

Hoe werkt romantiek in Assassin's Creed Valhalla?

Assassin's Creed Valhalla probeert, net als Assassin's Creed Odyssey, minder moeilijk te zijn wat betreft romantiek, wat betekent dat je meestal romantische opties creëert door te praten met en contact te maken met personages, of aanwezig te zijn bij betekenisvolle momenten, in plaats van om continu voor hun goedkeuring te werken of door zeldzame geschenken te geven.

Romantiek zelf is vrij eenvoudig en komt door duidelijk gemarkeerde en overzichtelijke dialoogopties - sommige zijn net zo bot alsof iemand naar je toekomt en je gewoon vraagt om degene met je mag vrijen.

De enige dialoogopties die er toe doen, zijn nadat je een romantisch voorstel hebt gekregen, waarbij de romantiekopties een duidelijk hartsymbool bevat.

Sommige van die opties zijn namelijk toegewijde relaties, en als je er al een hebt, kun je een potentiële romantische partner afwijzen. Andere opties zijn slechts kortstondige flings en hebben geen invloed op andere relaties.

Houd in gedachten dat je een permanente relatie elk moment kunt stopzetten. Permanent betekent dus niet dat je na het filmpje voor altijd aan de relatie vastzit.

Een aantal van deze romances zijn te missen na één afwijzing, anderen zullen je zien zitten, dus wees voorzichtig met de keuzes die je gaandeweg maakt als je elke date en vrijpartij wilt zien.

Tot slot, aangezien je Eivors geslacht elk moment vanuit het menu kunt veranderen, worden de romances niet door geslacht beïnvloed.

Lijst met romantische opties in Assassin's Creed Valhalla

Hier is een in-progress lijst met romantische opties die beschikbaar zijn in Assassin's Creed Valhalla. We hebben mogelijke spoiler aan het einde van de lijst gehouden:

Bil

Bil Romance-vereiste: vind haar kam als onderdeel van het wereldevenement Comb of Champions in Rygjafylke

Je vindt Bil in het Rygjafylke-gebergte in Noorwegen, met mannen bij haar bij het meer, op zoek naar haar kam in het water. Vind de kam, en Bil is van jou.

Petra

Petra Romance-vereiste: Bouw de Hunter's Shack in je settlement

Bouw de Hunter's Shack en voltooi de eerste zoektocht die Petra je geeft. Daarna nodigt ze je uit voor een boogschietwedstrijd en vraagt ze je aan het einde mee uit.

Broder

Broder Romance-vereiste: Bevrijd East Anglia

Broder zal je vragen of je seks wilt hebben tijdens de bruiloft van Oswald. Zeg vervolgens ja.

Gunlodr

Gunlodr Romance-vereiste: Bezoek Asgard twee keer

In de verhaallijn van Asgard vind je Thors bruidkrans. Geef het aan Gunlodr, waardoor je de kans op romantiek creëert.

Stigr

Stigr romance-vereiste: Win Hemthorpes Flyting duel.

Stigr the Amorous, om zijn volledige titel te gebruiken, is de buitengewone Flyting-koning van Snotinghamscire. Als je indruk op hem maakt met je woordenkennis, zul je… uhm. Weet je wat? Laten we dit aan de verbeelding overlaten. Deze affaire komt zo dicht mogelijk bij het zijn van een groupie in Assassin's Creed Valhalla, als je wilt dat Eivor een beetje het leven leeft.

Tarben

Tarben romance-vereiste: Bouw de Bakery in je settlement.

Zodra je de Bakery hebt gebouwd, kun je met de bakker praten en met hem gaan vissen.

Als deze opdracht niet tevoorschijn komt moet je eerst nog de Fishing Hut bouwen in je settlement. Tijdens de visreis zal de bakker vertellen hoe hij over jou denkt en vragen of je hetzelfde voelt. Als je de optie met het hartsymbool kiest, wordt dit je permanente relatie, waarbij alle andere relaties worden verbroken.

Tewdwr

Tewdwr romance-vereiste: Wees aanwezig bij de ealdormanvieringen van Tewdwr.

Als onderdeel van de Glowecestre arc, drinkt Tewdwr aan de vooravond dat hij ealdorman wordt.

Tijdens het feest flirt hij met Eivor, die vervolgens kan kiezen voor een romantisch feest (via het hartsymbool), of een platonisch feest, waarbij je kippen achtervolgt in plaats van samen het bed induikt. Moeilijke keuze natuurlijk. Geen van de keuzes heeft invloed op het verhaal, en de relatie is hooguit een korte fling.

Vili

Vili romance-vereiste: Bevrijd Snotinghamscire.

Vili is de zoon van de Jarl van Snotinghamscire, en is nauw betrokken bij de arc van Snotinghamscire. Als het verhaal ten einde loopt, zal Vili zijn move doen en kun je hem aanmoedigen of rustig afwijzen.

In ieder geval, hij zal daarna permanent naar Ravensthorpe verhuizen, dus welke beslissing je ook neemt, je krijgt hem later weer te zien.

Maar goed, hij doet zijn move wel tijdens een begravenis, dus het is misschien niet het meest ideale moment om een fling te starten.

Sheer Reeve Stowe

Stowe romance (?)-vereiste: Arriveer in Lunden.

Stowe, de charismatische Sheer Reeve van Lunden, lijkt in eerste instantie een romantie optie.

Wanneer je hem voor het eerst ontmoet als je in Lunden aankomt, kun je met hem flirten, terwijl je zij aan zij tegen bandieten vecht. Dit is echter het eindstation, aangezien Stowes hart voor een ander is. Als je door het verhaal vordert, merk je dat je nooit met zijn ware liefde kunt concurreren: Erke.

In de codex bij Stowe, zodra je het voltooid hebt, luidt zelfs: “He saw the ruling of Lunden as a family, with Tryggr at the head as a father, Argos as a brother, and Erke as something unlike either.”

Oftewel, Eivor komt daar niet tussen. Dus je zult ergens anders je kans moeten pakken.

Randvi

Randvi Romance-vereiste: Bezit een level 3 settlement

Randvi zal je vragen of je met haar naar Lunden wilt gaan als je settlement level 3 is. Ga met haar mee en vertel haar dat je hetzelfde voelt als ze bekent dat ze affectie voor je heeft.

Let op! - Als je aan deze relatie begint, loopt de relatie van jou en Sigurd risico, wat van invloed kan zijn op hoe het verhaal afloopt.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.


Wrath of the Druids romantiekopties opgelijst

Net als bij de hoofdgame heeft Ubisoft ervoor gezorgd dat relaties met Eivor in Wrath of the Druids niet alleen een checklist zijn van dingen die je moet doen, maar er echt toe doen en zinvol zijn.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom er in deze DLC, voor zover we bij lancering hebben gezien, slechts een romantiekoptie is waar Eivor blij mee kan zijn; een Ierse dichteres met de naam Ciara.

Ciara

Ciara romantiek vereisten: Je moet de DLC Wrath of the Druids bezitten en de quest 'Into the Fog' starten.

Ciara is een dichteres aan het hof van King Flann, die je voor het eerst in Dublin ontmoet tijdens Chapter 1. Er zijn veel flirterige gesprekken tussen Eivor en Ciara, maar slechts twee opties zijn van belang.

De eerste is tijdens 'Foothold in Connacht' waar je de mogelijkheid hebt om te zeggen dat je dichterbij haar wilt komen, maar zij wijst je op dat moment af. Het tweede moment is tijdens 'Into the Fog' waar je haar overduidelijke pogingen om je te verleiden mag afwijzen, of je hebt de mogelijkheid om ze te aanvaarden. Dat leidt vervolgens een romantische scene in.

Helaas gaat Ciara niet mee naar Ravensthorpe, en is dus niet meer dan een flirt. Jammer, maar de spanning is te voelen!

The Siege of Paris romantiekopties opgelijst

Net zoals bij Wrath of the Druids, is er in de The Siege of Paris DLC maar een persoon om een beschuitje mee te eten.

Een van de gasten die naar Ravensthorpe kan komen is Pierre, die je uiteindelijk kunt verleiden. De andere bezoeker, Toka, kan niet worden verleid - ook al worden zij en Eivor hechte bondgenoten.

Pierre

Om Pierre te versieren moet je The Siege of Paris DLC hebben en de hoofdquests voltooien tot je 'Skal!' hebt bereikt. Het is niet nodig om de resistance quests van Pierre te doen om de romance vrij te spelen.

'Skal!' is een feest, dus vermaak jezelf zoals je wilt voordat je besluit om naar Pierre te gaan.

Pierre wordt op de HUD gemarkeerd, omdat je met hem moet praten om verder te gaan met het verhaal. Voltooi eerst zijn uitdaging, waarbij je kaas moet gooien. Daarna kun je met hem flirten en hem aanbieden om een ander talent te laten zien.

Kies deze optie twee keer als ze beschikbaar zijn en je krijgt Pierre's romantische scene te zien.

Daarna maakt Pierre duidelijk dat het een eenmalig iets is, en dat hij niet met Eivor terug gaat naar Engeland. Gelukkig lijkt Eivor niet erg teleurgesteld.

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla, hebben we ook nog pagina's over Eivors uiterlijk, teruggaan naar Noorwegen met Atlas en een aantal flyting tips.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next