Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Rollo's traitor: Wie is de verrader, Lork of Gerhild?

Hoe je de juiste verrader kiest en welke gevolgen je keuzes hebben uitgelegd.

Old Wounds is een missie die je moet doen in de regio Essexe van Assassin's Creed Valhalla.

Tijdens deze missie moet je opnieuw een verrader achterhalen, zoals je dat moest doen voor Soma tijdens The Stench of Treachery. Deze keer moet je dat niet doen en moet je uitzoeken welke krijger van Rollo een verrader is.

Om de verrader te kunnen bepalen zul je moeten kiezen tussen Gerhild en Lork. Zij die graag zeker willen weten wie de verrader is, hebben geluk, want deze pagina vertelt je wie Rollo's traitor is in Old Wounds.

Voordat je verder leest, willen we je waarschuwen voor spoilers van Assassin's Creed Valhalla!

Op deze pagina:

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla, hebben we ook nog pagina's over Eivors uiterlijk, teruggaan naar Noorwegen met Atlas en een aantal flyting tips.

Assassin's Creed Valhalla - Post-Launch en Season Pass trailer

Wat de Old Wounds-missie inhoudt en hoe je Rollo's traitor bepaald in Assassin's Creed Valhalla

Eivor moet in Chapter 2 van de A Breviary of Broken Hearts-missie Old Wounds, de correcte verrader kiezen uit de twee meest vertrouwde krijgers van Rollo.

Eivor krijgt van Ealdorman Birstan de opdracht om naar Essexe te komen. Als je in Colcestra aankomt, ontmoet je de vrouw van Birstan, Estrid. Die vraagt Eivor om haar man in het bos te vinden.

Tijdens een gesprek met hen beide, vertellen ze Eivor een riskant plan om Estrid terug naar Francia te brengen en om haar te vervangen door de oude vlam van Birstran die haar plaats zal innemen (An Uncommon Proposition). Het lijkt er namelijk op dat ze allebei onder hun huwelijk uit willen geraken, maar de wetten verhinderen dat.

Om het plan te doen slagen, moet Eivor Alfida oftewel de jeugdliefde van Birstan vinden (Childhood Sweetheart) en Estrid weghalen uit Colcestre (Old Wounds).

Om Estrid uit Colcestre weg te krijgen, moet Eivor een jonge kapitein met de naam Rollo vinden. Helaas werd Rollo's kamp aangevallen en werden zijn mannen gevangen genomen.

Omdat Rollo weet dat er een verrader in zijn kamp is, vraagt Rollo aan Eivor om te achterhalen wie de verrader juist is.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Wie heeft Rollo verraden in de Old Wounds-missie van Assassin's Creed Valhalla?

Nadat je genoeg bewijs hebt verzameld in het kamp en met zowel Lork als Gerhild hebt gepraat; moet Eivor de juiste verrader kiezen. Daarbij heeft hij de volgende keuzes:

  • De verrader is Gerhild.
  • De verrader is Lork.
  • Ik heb meer tijd nodig.

De keuze die je hier moet maken is Gerhild.

Wat is de impact op Assassin's Creed Valhalla als je Rollo's traitor kiest in de Old Wounds-missie

Wanneer je Gerhild kiest, dan gaat ze onmiddellijk dood en zal Lork, tegen het einde van deze verhaallijn, Estrid met zijn schild beschermen als ze wordt aangevallen.

Kies je echter voor Lork, dan zal Estrid gewond raken als ze uit Francia probeert te ontsnappen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties