Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla-regisseur begrijpt teleurstelling fans na trailer

"Jullie hadden het recht om meer te verwachten."

Ashraf Ismail, de creative director van Assassin's Creed Valhalla, heeft begrip voor de teleurgestelde reacties van fans na de eerste in-game trailer. Dat laat hij weten via een bericht op Twitter.

"Jullie hadden terecht verwacht om vandaag meer te zien te krijgen. We hebben nog een lange marketingcampagne voor de boeg, jullie zullen meer diepgaande gameplaybeelden en informatie krijgen van de game. Bedankt voor jullie uitbundigheid en passie. Wees geduldig met ons en wees aardig. Het zal de moeite lonen!", aldus Ismail.

Gisteren werd de eerste in-game trailer van Assassin's Creed Valhalla getoond tijdens een livestream van Xbox. De verwachtingen over de trailer waren hooggespannen na de CG onthullingstrailer van vorige week, zeker nadat Ubisoft zei dat de nieuwe trailer gameplaybeelden zou bevatten. Dat impliceerde immers dat we voor het eerst zouden zien hoe Assassin's Creed zou spelen op de next-gen consoles.

Fans waren dan ook teleurgesteld toen de nieuwe Assassin's Creed Valhalla geen gameplay bevatte, maar eerder een montage van in-game cutscenes. Daarmee krijgen ze wel een beeld van hoe de game eruit ziet op de Xbox Series X, maar blijven we op hun honger zitten voor echte gameplay.

Bekijk op YouTube

Het gevolg is dat de trailer op Youtube al snel veel dislikes kreeg. De teller staat momenteel op 32.000 dislikes tegenover 18.000 likes.

De onthullingstrailer van vorige week daarentegen heeft 292.000 likes en amper 12.000 dislikes.

De Assassin's Creed Valhalla release is dit najaar. De game komt uit op Xbox Series X, PlayStation 5, pc, PlayStation 4, Xbox One en Stadia.

Read this next