Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Nodens' Arc locatie: Zo vind je de geheime Isu Bow

Hoe krijg je dankzij een glitch makkelijk een legendarisch wapen of speel je dit vrij op legitieme manier?

Enkele maanden na de release ontrafelen spelers nog steeds nieuwe geheimen in Assassin's Creed Valhalla.

Een van deze geheimen is een Isu Bow met de naam Nodens' Arc. De boog zelf werd in januari 2021 ontdekt door YouTuber JorRaptor en het is na al die tijd nog steeds mogelijk om hem aan je verzameling toe te voegen.

Even later in diezelfde maand werd de officiële methode om de Isu Bow vrij te spelen onthuld door YouTuber Access the Animus - een mysterie waarbij je allerlei aanwijzingen moet zoeken buiten de game om daarmee de locatie van de boog en hoe je hem kunt vinden te achterhalen.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.

Nodens' Arc is een van de vele end-game Isu-wapens die je kunt vinden in Assassin's Creed Valhalla - andere wapens in deze categorie zijn Thor's Hammer en Excalibur.

Hoe krijg je de geheime Isu Bow, Nodens' Arc, in Assassin's Creed Valhalla?

Nodens' Arc is een ongebruikelijke vondst - een krachtig Isu Bow die je, op het moment van schrijven, kunt ontgrendelen via een glitch als je liever niet de legitieme methode wilt gebruiken.

Om hem te krijgen via de glitch, moet je naar het meeste noordelijke deel van de kaart van Engeland gaan, daar kom je in de regio Eurvicshire uit bij een meer.

Om het gebied te betreden heb je een aanbevolen power level van 90 nodig, maar zoals je in de waarschuwing leest, is dat maar een aanbeveling - je bent namelijk nog steeds veilig als je er met een lager niveau heengaat.

Als je nog niet zo ver bent gegaan, raden we je aan om met je boot te varen naar een splitsing ten zuiden van het meer en vanaf daar te voet of te paard verder naar het noorden te gaan.

Je bereikt daardoor al snel het meer - dat smaller is dan het lijkt op de kaart.

Vanaf daar ga je naar het meest zuidelijke eiland op het meer. In-game is dat nog steeds verbonden met een klein stukje land, waardoor het makkelijker te bereiken is.

Eens je op dat eiland bent geraakt, zie je naast de struiken enkele gloeiende rotsen. Die kun je, in tegenstelling tot alle andere rotsen in de game, niet kapotslaan met je wapens in ruil voor grondstoffen. In de rots vind je namelijk de Isu bow.

Om de Noden's Arc vervolgens te krijgen, moet je de onderstaande glitch uitvoeren:

  1. Sla een paar keer met je melee attack op de rots en open het menu.
  2. Sla het spel handmatig op (dat doe je door in het menu op het pijltje naar links te duwen op je D-Pad en naar het 'Hoofd'-menu te gaan).
  3. Nu laad je meteen de save file.

Dan ben je meteen terug op het eiland. Herhaal dit proces, slaan, opslaan, laden - tot de rots verdwijnt en de Noden's Arc in je inventory zit.

Hoewel JorRaptor op YouTube beweert - de eerste die de methode onthulde - dat je de boog pas na twee of drie keer opslaan krijgt, kregen we de boog al na de eerste keer. JorRaptor benadrukt wel dat het kan zijn dat je de methode meerdere malen moet doen - dus blijven proberen is de boodschap.

Cover image for YouTube videoHow To Get A New Secret Isu Bow In Assassin's Creed Valhalla (AC Valhalla Best Bow)

De boog is nuttig op elk niveau en als kers op de taart wordt de boog krachtiger als je verder weg staat van je doelwit.

Voor je weggaat - ervan uitgaande dat je hier voor de eerste keer komt - kun je best het viewpoint in het noorden gebruiken en hoef je er later niet onnodig voor terug te komen.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe speel je op een legitieme manier de Nodens' Arc vrij in Assassin's Creed Valhalla?

Naast de glitchmethode ontdekte, YouTuber Access the Animus een officiële methode om de Isu Bow vrij te spelen.

Het onderstaande filmpje doorloopt de aanwijzingen die spelers moeten volgen om de boog te krijgen:

Cover image for YouTube videoAssassin's Creed Valhalla - We Cracked the Mystery and Found the Real Way to Unlock the Noden's Arc!

Als je geen zin hebt om de aanwijzingen te bekijken, dan vind je hieronder alle stappen om de Nodens' Arc vrij te spelen:

  1. Excalibur bezitten
  2. Naar het meest noordelijke meer gaan in Eurvicshire en daar de gloeiende rots op het meest zuidelijke eiland opzoeken
  3. Bij zonsondergang met Excalibur op de rots slaan slaan

Het is mogelijk dat Ubisoft binnenkort deze glitch methode eruit haalt en dat de bovenstaande methode de enige effectieve manier is om de Isu Bow te ontgrendelen. End-gamespelers die Excalibur al bezitten, zijn maar een stap verwijderd van het ontgrendelen van de boog. Alle andere kunnen voorlopig nog de krachtig boog vrijspelen via de snelle en handige glitchmethode.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties