Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla mounts: het veranderen naar een andere mount en de wolf mount uitgelegd

Hoe je verandert van een paard naar iets dat een kleine beetje angstaanjagender is.

Net zoals in de vorige delen kun je in Assassin's Creed Valhalla opnieuw veranderen van mount.

In vorige delen wat het al mogelijk om verscheidene mythische wezens, waaronder de eenhoorn, te berijden. Valhalla gaat hier een stap verder in en introduceert de wolf mount die je kunt berijden doorheen het oude Noorwegen en daarbuiten.

De wolf is daarnaast een van de meest populaire opties die je ongetwijfeld al zag voorbijkomen op sociale media en YouTube. Het is verder ook een optie die je niet in de basis versies van de game vindt. Als je er echter wel toegang tot de mount hebt, dan kun je deze al binnen een paar uur bestijgen.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla hebben we gidsen over het aanpassen van Eivors geslacht, teruggaan naar Noorwegen via de Atlas en flyting tips.

Hoe verander je van mount in Assassin's Creed Valhalla?

Om in Assassin's Creed Valhalla van mount te kunnen veranderen, moet je de game spelen tot je in Engeland de Ravensthorpe nederzetting moet vormen als onderdeel van het hoofdverhaal.

Dat moet je doen nadat je de game ongeveer vier uur hebt gespeeld - de eerder genoemde tijd is afhankelijk van hoeveel nevenactiviteiten je in Noorwegen doet - of een half uur nadat je voet aan wal zet in het nieuwe land.

Als je aankomt, dan word je onmiddellijk op weg geholpen met het upgrade-systeem van je nederzetting. De mogelijkheid om van mount te veranderen behoort tot de mogelijkheden van dat systeem - specifiek tot de Stable and Aviary, die behoren tevens tot de eerste gebouwen die je kunt upgraden.

De Stable and Aviary vind je net naast de longhouse als je vanaf de haven het hoofdpad volgt. Om beide vrij te spelen, heb je 400 supplies en 30 raw materials nodig.

Door beide zaken vrij te spelen, krijg je verschillende opties als het gaat over mounts en je vogel - daaronder valt de mogelijkheid om te kunnen kiezen tussen de verschillende unieke skins die je hebt gekocht of vrijgespeeld.

Cover image for YouTube videoUnlocking the stable and riding the wolf mount in Assassin's Creed Valhalla

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe speel je de Hati Wolf mount vrij in Assassin's Creed: Valhalla?

De Hati Wolf mount is een van de leukste opties in de game - je stapt namelijk af van een traditioneel paard en kiest voor iets mythischer.

Om bij de release een wolf mount te ontgrendelen, moet je ofwel het Beserker Gear Pack - dat pakket wordt meegeleverd met de Collector's Edition of de Ultimate Edition van de game - bezitten of de wolf mount apart kopen in de in-gamewinkel.

Om naar de in-gamewinkel te gaan, duw je in het hoofdmenu of in de inventory op het rechterpijltje van je D-Pad en ga je naar Companions.

Het is ook goed mogelijk dat je in de toekomst de mount gewoon in de game kunt kopen bij de Opal Merchant van Ravensthorpe, die opent zijn winkel in je nederzetting vlak nadat je in Engeland aankomt.

Wanneer je het dier toch hebt gekocht, dan ga je vervolgens naar de Stable and Aviary en daar krijg je de optie om de Hati Wolf mount te selecteren in de lijst met beschikbare mounts.

Naast huilen als je niet in de buurt bent, zijn de besturing en het gedrag ervan hetzelfde als alle andere mounts - verwacht dus geen speciale voordelen van je aankoop. Maar zelfs dan nog, zijn we er zeker van dat de lokale bevolking bang zal zijn als je met je wolf voorbij hen komt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties