Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Level systeem uitgelegd: Power Level, max level en hoe snel XP verdienen

Wat is je Power Level en hoe verhoog je het.

Power Level is een relatief unieke manier om te levelen en je vooruitgang te meten in Assassin's Creed Valhalla. Het werkt dan ook compleet anders dan het Level systeem uit vorige games in de reeks.

Je Power Level is deze keer sterk verbonden met je skills deze keer, in tegenstelling tot gear, en terwijl XP een rol speelt, zijn er eigenlijk meer belangrijke zaken die je in het achterhoofd moet houden.

Dat gezegd zijnde, we leggen hieronder alles wat je moet weten uit over hoe levellen werkt in Valhalla, inclusief de max level cap en alle andere belangrijke zaken.

Op deze pagina:

Als je meer uitleg nodig hebt over andere zaken, of wil weten waar je op zoek naar moet gaan, bekijk dan onze lijst van Treasure Hoard maps.

Een blik op wat er komt na de release van Assassin's Creed Valhalla.Bekijk op YouTube

Assassin's Creed Valhalla's Level systeem uitgelegd - hoe werkt het Power Level?

Net zoals in vorige Assassin's Creed games zal je merken dat de wereld die je kan verkennen, opgedeeld is in regio's die een Power Level tonen. Zo wordt aangeduid voor welke gebieden je sterk genoeg, of nog te zwak bent. In tegenstelling tot vorige Assassin's Creed games echter, hangt je Power Level deze keer niet af van je gear.

In Assassin's Creed Valhalla hangt je Power Level volledig af van hoeveel Skill Points je al hebt, of specifieker: hoeveel Skill Points je al gestoken hebt in Eivor's skill tree.

Voor de duidelijkheid, Skill Points tellen enkel mee voor je Power Level wanneer je ze 'uitgegeven hebt', en dus niet wanneer je ze verdiend hebt. Als je bijvoorbeeld Power Level 32 bent en twee Skill Points verdiend hebt voor het vullen van je XP-balk, dan blijf je Power Level 32 tot je het menu ingaat en deze twee nieuwe Skill Points toewijst in de skill tree. Het verhogen van je Power Level draait dus volledig om het verdienen van Skill Points: hoe meer je er verdient, hoe meer je er in de Skill Tree kan steken, en hoe hoger je Power Level stijgt. Verder in deze gids leggen we nog uit hoe je snel meer Skill Points en xp kunt verdienen.

Het goede nieuws is dat je je niet teveel zorgen moet maken om Power Level als het draait om het verkennen van de wereld. Het Power Level van elke regio duidt aan hoe sterk de vijanden daar zijn, maar de grote meerderheid van de activiteiten in die regio, zoals het verzamelen van wealth, mysteries, artifacts en meer, kan je nog steeds prima doen. Hoe hoger het Power Level van je vijanden, hoe sterker ze zijn en hoe langer je erover doet om ze te doden, maar de meeste vijanden kan je nog steeds in je eentje aan als je de combat onder de knie hebt. Ook assassinations werken nog, ookal ben je verschillende levels lager.

Er zijn verschillende icoontjes die tonen hoe hoog het Power Level van een vijand is in vergelijking met jou. Groen betekent dat ze zwakker zijn dan jou, wit betekent dat het een eerlijk gevecht is. Rood betekent dan weer dat ze sterker zijn dan jou, en voor een rode schedel als icoon moet je oppassen want dat betekent een zekere dood zodra je geraakt wordt.

Je zal dus niet onmiddellijk ingemaakt worden wanneer je een nieuw gebied betreed dat een hoger Power Level heeft dan het jouwe. Maar als zo'n high level vijand je raakt, dan leg je waarschijnlijk wel het loodje. In andere woorden: je kan de wereld prima verkennen, en vaak zelfs raids voeren, maar je moet goed opletten en je hoofd erbij houden. Ontwijk ook zeker de moeilijke vijanden zoals de Zealots. Als je het echt moeilijk hebt, kan je ook gewoon terugkeren naar een regio die meer bij je eigen Power Level hoort en later nog eens terugkeren. Er is genoeg te doen in de wereld van Assassin's Creed Valhalla.

Hoe verhoog je je Power Level in Assassin's Creed Valhalla

Hierboven zeiden we al dat je Power Level gelijk is aan het aantal Skill Points dat je besteedt hebt in de Skill Tree. Meer daarover vind je in onze pagina over de beste skills - dus om je Power Level te verhogen moet je meer Skill Points verdienen en deze toewijzen.

Dan volgt natuurlijk de vraag: hoe krijg je Skill Points? Er zijn twee manieren voor.

Hoe Skill Points verdienen om je Power Level te verhogen

  1. Vul je XP bar - wanneer je genoeg XP verdient zal de blauwe diamand die regelmatig rechtsboven je scherm te zien is opvullen. Dan krijg je niet één maar twee Skill Points. In andere woorden, telkens als je 'levelt' door genoeg XP te verdienen, krijg je twee Skill Points in plaats van maar eentje. Zo heb je meer ruimte om te experimenteren in je skill tree. Meer over het snel verdienen van XP lees je hieronder.
  2. Offering Altars, Standing Stone Puzzels en de Excalibur tablets vinden - dit zijn Mysteries die je als een puzzel moet oplossen. Deze world events kan je vinden in alle regio's in England en ze geven je één Skill Points als je ze kan oplossen.

De voornaamste is dus door het verdienen van XP.

Hoe snel XP verdienen in Assassin's Creed Valhalla

Er zijn verschillende manieren om XP te verdienen. Je krijgt ze namelijk voor zowat alles wat je doet in Assassin's Creed Valhalla, maar hoeveel XP je telkens krijgt kan verschillen van activiteit tot activiteit. Hieronder staan de beste en snelste methodes, in volgorde van snelste tot traagste.

  • Mysteries voltooien - Mysteries zijn de blauwe stippen op de map, en ze kunnen onderling sterk verschillen. Naast de eerder genoemde Offering Altars en Standing Stones, omvatten ze ook de kleine mini quests zoals de Comb of Champions, of Ledecestrescire Sauce, bijvoorbeeld, of herhalende zoals de Rygjaflke Fly Agaric paddestoelen, die je vaak erg snel kan afwerken en vaak 1000+ XP geven, gelijkaardig aan de normale story quests. Deze oplossen is de snelste manier om snel veel XP te verdienen.
  • De main story quests spelen - deze geven je telkens een hoop XP, meestal meer dan 1000, waardoor je min of meer gegarandeerd bent dat je de XP-balk vult en twee Skill Points krijgt.
  • Wealth vinden - elke kist die je opent geeft je ongeveer 450 XP en kan je meestal vinden in de gouden stippen op de map. Wealth vinden is een tragere manier dan Mysteries oplossen maar geven je tegelijk wel andere items, dus het compenseert wel op andere vlakken.
  • Uitkijkpunten synchroniseren - door de torens die door adelaars worden aangeduid op de map te beklimmen, hier te synchroniseren en ervan te springen krijg je 250 XP. Best een hoop, maar er zijn wel maar een beperkt aantal van deze torens in de wereld van Assassins Creed Vallhalla dus het is geen oneindige methode.
  • Andere algemene activiteiten - als laatste methode zijn de algemene activiteiten zoals het verslaan van vijanden, het ontdekken van steden, dokken of andere interessante plekken. Ook krijg je XP voor het vangen van vissen. Veel XP krijg je niet per aparte activiteit maar het telt wel op na een tijd.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Wat is de max Level cap in Assassin's Creed Valhalla?

De Power Level cap in Assassin's Creed Valhalla ligt mogelijk wel zo hoog als 400.

Momenteel weten we het nog niet helemaal zeker, want een level halen dat zo hoog ligt zal erg lang duren. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal redenen waarom we aan 400 denken.

Eerst en vooral ligt de hoogste Power voor een gebied op 340, en dat in meerdere gebieden, dus we westen dat je al zeker Power Level 340 kan bereiken. Maar er lijken meer nodes in de Skill Tree te zijn dan 340. Volgens deze Reddit-gebruiker wel 400.

Dus samengevat: het max Power Level cap in Assassin's Creed Valhalla is minstens 340 en waarschijnlijk tot 400. Veel succes met daar snel te geraken! En als het een beetje is zoals Assassin's Creed Odyssey, dan mogen we verwachten dat die level cap in de toekomst nog verhoogd wordt.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next