Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla krijgt Year 2 aan content en verrassende crossover

Dawn of Ragnarok! Crossover Stories!

Het mag duidelijk zijn: Assassin's Creed is een 'live service'-reeks geworden. Na zijn release in 2020 heeft Assassin's Creed Valhalla interessante extra content gekregen, zoals de twee grote uitbreidingen Wrath Of The Druids en The Siege Of Paris, en de gratis Discovery-modus. Een geslaagd eerste jaar dus, maar Ubisoft rust niet op zijn lauweren. Assassin's Creed Valhalla Year 2 komt er namelijk aan: een volledig jaar met nog meer content bovenop de reeds gigantische game. En die nieuwe content gaat een verrassende richting uit.

Dataminers hadden het al achterhaald maar nu is het ook officieel: de derde grote uitbreiding voor Assassin's Creed Valhalla heet Dawn Of Ragnarok. De elementen van fantasie staan centraal, want je reist na Asgard en Jotunheim in de 'main game' deze keer naar Svartalfheim. Zonder te veel van het verhaal weg te geven, is het je taak om Baldr, de zoon van Odin, te bevrijden. Daarvoor moet je het echter opnemen tegen de vuurgod Surtr en een leger aan krijgers van vuur (Muspels) en ijs (Jotnars).

Ubisoft belooft maar liefst 35 uur gameplay. Centraal staat de nieuwe map, een grote 'main quest', en flink wat optionele quests. Je kunt ook terecht in een arena waar je het tegen golven van nieuwe en bekende vijanden opneemt. Hoe meer modifiers je activeert die de moeilijkheidsgraad opkrikken, hoe beter de mogelijke loot. En aangezien verandering van spijs doet eten, beschik je ook over nieuwe abilities. Zo verklapt Ubisoft alvast dat je in een vogel kunt veranderen voor spectaculaire takedowns. Andere nieuwe abilities zijn gebaseerd zijn op de vuur- en ijskrachten van de vijanden in deze uitbreiding.

De tweede grote nieuwigheid in Assassin's Creed Valhalla Year 2 zijn de zogenaamde Assassin's Creed Crossover Stories. Zoals de naam doet vermoeden, zorgen deze verhalen voor verrassende 'cross-overs' tussen bestaande Assassin's Creed-personages en -settings. Als eerste is niemand minder dan de geliefde Kassandra uit Odyssey aan de beurt: er komt namelijk een gratis nieuwe quest in zowel Odyssey als Valhalla die Kassandra en Eivor naar elkaar leiden. Het wordt aangeraden om beide te spelen om het volledige verhaal te begrijpen. Een prikkelend experiment van Ubisoft.

De Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok-release mag dan wel pas 10 maart 2022 zijn, met de eerste van de Assassin's Creed Crossover Stories kun je morgen - op 14 december 2021 - al aan de slag. Veel plezier met je nieuwe avonturen met Eivor (en Kassandra)!

Lees zeker nog eens de Assassin's Creed Valhalla review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties