Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Kill of Spare Leofrith: De consequenties van Leofrith doden of sparen in Heavy Is the Head uitgelegd

Laat je hem leven?

Heavy Is the Head is een missie in het gebied Ledecestrescire in Assassin's Creed Valhalla.

Tijdens deze missie vecht je tegen Leofrith en na een lange zware strijd, krijg je de keuze om Leofrith te doden of te sparen.

Het doden of sparen van Leofrith heeft net zoals andere keuzes, zoals Soma's verrader en punching Basim of Take a Breath tijdens de Blood from a Stone-missie, invloed op het verloop van het verhaal. Je moet dus goed bedenken wat je gaat doen.

Houd er daarom rekening mee dat deze pagina spoilers bevat voor de Heavy Is the Head-missie.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Assassin's Creed Valhalla - Post-Launch and Season Pass Trailer

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla, hebben we ook nog pagina's over Eivors uiterlijk, teruggaan naar Noorwegen met Atlas en de settlement.

Hoe de Heavy Is the Head-missie en Leofrith doden of sparen werkt in Assassin's Creed Valhalla

Je krijgt tijdens het verhaal de keuze om Leofrith te doden of zijn leven te sparen. Dat gebeurt tijdens Chapter 4 van de Kingsmaker's Saga - namelijk de Heavy Is the Head-missie.

Ubba en Ivarr Ragnarsson hebben een plan bedacht om de huidige koning van Mercia, Burgred van de troon te stoten en hem te vervangen met de sympathieke Ceowulf.

Na het vangen van Burgreds vrouw, Lady Aethelswitch in Templebrough (The Walls of Templebrough) en het vindeen van Burgred in de crypten ten zuiden van Ledecestrescire (Tilting the Balance), volgt een kroning, waarin Ceowulf wordt gekroond tot de nieuwe koning van Mercia.

Zodra de kroning voorbij is, krijg je te horen dat Repton is aangevallen door Leofrith, een man die loyaal is aan de ontkroonde Burgred. Ceowulf vraagt Eivor om zijn zoon Ceolbert te redden.

Bij aankomst in Repton vindt Eivor Leofrith bij Isle of Waith en vechten ze uiteindelijk tot de dood.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Kill of Spare Leofrith in Assassin's Creed Valhalla?

Na het verslaan van Leofrith, krijg je de volgende keuzes:

  • (Spare) Burgred abandoned you.
  • (Kill) Pray to your god now.

Lees verder om erachter te komen wat de consequenties zijn voor het sparen of doden van Leofrith in Assassin's Creed Valhalla.

Wat voor invloed heeft het doden of sparen van Leofrith op het verhaal van Assassin's Creed Valhalla?

Als je Leofrith laat leven, krijg je informatie over de Zealots die de Order of the Ancients dienen. Hij vertelt je dat je een scroll bij Venonis moet verbranden, zodat de Zealots niet meer actief op je jagen (Hunted).

Als je Leofrith dood maakt, zullen de Zealots op je blijven jagen.

We hebben ook pagina's over andere keuzes in Assassin's Creed Valhalla, inclusief Soma's verrader en punching Basim of Take a Breath tijdens de Blood from a Stone-missie.

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla, hebben we ook nog pagina's over Eivors uiterlijk, teruggaan naar Noorwegen met Atlas en de settlement.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties