Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Hoe Wrath of the Druids DLC starten, power level vereisten en waar is Ierland

Zo start je de nieuwe uitbreiding.

De Wrath of the Druids DLC is de eerste grote uitbreiding voor Assassin's Creed Valhalla. Eivor onderneemt de reis naar Ierland, een groot nieuw gebied om te ontdekken. Daar ontmoet je allerlei nieuwe personages en ontgrendel je extra gear en items.

Op deze pagina lees je welk power level Wrath of the Druids van je vraagt, hoe je Wrath of the Druids start en hoe je Ierland bezoekt in Assassin's Creed Valhalla. Weet je nog niet zeker of je de uitbreiding wilt kopen, lees dan eerst onze Wrath of the Druids review.

In deze guide:

Cover image for YouTube videoAssassin’s Creed Valhalla – Wrath of the Druids Expansion Trailer | Ubisoft [NA]
Assassin's Creed Valhalla - Wrath of the Druids Expansion Trailer

Hoe de Assassin's Creed Valhalla Wrath of the Druids DLC starten

Zodra je de meest recente Assassin's Creed Valhalla-updates hebt gedownload en Wrath of the Druids hebt gekocht, start je de game op en laad je je save. Je krijgt dan als het goed is een scherm te zien met een korte instructie voor het starten van de DLC.

Een quest met de naam Irish Trade duikt op. Zet deze als je main quest in je quest log zodat je weet waar je heen moet, namelijk Ravensthorpe. De hoorn schalmt, want er is een nieuwe bezoeker

Hoe naar Ierland komen door de Irish Trade missie in Assassin's Creed Valhalla te voltooien

Nadat je de Irish Trade-quest hebt aangenomen, dien je eerst nog een missie af te ronden voordat je naar Ierland kunt gaan. Dit duurt ongeveer tien minuten tot een kwartier, afhankelijk van hoeveel je onderweg loot.

Ga naar de haven in Ravensthorpe om Azar te ontmoeten, een bekende van Haytham. Ze heeft een brief voor Eivor, afkomstig van de Ierse koning. Maar voordat je verder kunt, wil ze graag eerst een handelspost openen in je vikingdorp.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de rivier geblokkeerd is door vijanden. Volg de kaart richting de Nene-rivier, eventueel met je vikingboot. Eenmaal daar zie je dat de blokkade uit twee vijandige posten bestaat, een noordelijke en een zuidelijke.

Je kunt deze plekken raiden met je crew, maar je kunt het ook in je eentje aanpakken als je liever de stealth-route neemt. Het is de bedoeling om alle aangegeven plekken in brand te steken, waaronder enkele volledige gebouwen. Weet je niet zeker wat je doelwitten zijn, gebruik dan Odin's Sight om je objectives beter te markeren. Keer daarna terug naar Ravensthorpe en spreek met Azar.

Tijdens dit gesprek kom je er achter dat de koning van Ierland eigenlijk een neef van Eivor is. Volg simpelweg de cutscenes tot je opnieuw met Azar kan praten. Ze vraagt je of je gereed bent om naar Ierland te vertrekken.

Kies de bovenste optie, en na een tussenfilmpje zet je voet aan wal in de nieuwe regio. Vanaf hier begint het verhaal van Wrath of the Druids pas echt, beginnende in Dublin. Je kunt overigens via de kaart altijd weer terugkeren naar Engeland.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Wat is het aanbevolen power level voor de Assassin's Creed Valhalla Wrath of the Druids DLC?

Om Wrath of the Druids te starten, hoef je niet immens sterk te zijn of de game te hebben uitgespeeld. De DLC heeft namelijk een aanbevolen power level van slechts 55. Ben je wel al een (veel) hoger level, dan schaalt de moeilijkheidsgraad ook mee. Zo heeft iedere speler een gebalanceerde ervaring.

Wel is het belangrijk dat je de eerste verhaalmissies in Engeland achter de rug hebt. Dit kan zowel Ledecestrescire als Grantebridgescire zijn. In Assassin's Creed Valhalla heb je immers veel vrijheid in de volgorde van de regio's die je wilt doorlopen. We zouden je willen aanraden om tenminste tot aan de East Anglia-missies te spelen, zodat de verhalen wat beter op elkaar aansluiten. Maar dat mag je helemaal zelf bepalen!

Lees ook onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer handige informatie, die ook zeker in Ierland te pas komt!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties